Kada sam na vodi vrijeme mi jako brzo prolazi, tako da brzo pada i mrak i povlačim se na spavanje. San prekida bip na stanici, mislim si lažna uzbuna, no ubrzi kreče runnn te se nakon 15-tak min drila u podmetaču našao pravi torpedo

Nakon slikanja ponovo odlazim u šator ali od adrenalina ne mogu spavati, prva noć a veliki amur je poslikan. Do jutra lovim još nekoliko manjih šarana 2-3 kg koje sam puštao iz podmetača bez slikanja. Tijekom dana se ništa ne dešava, ribe se izbacuju ali jednostavno nisu zainteresirane za hranu, isprobavam različite sistem, zig-rig, ali jednostavno ništa ne pali. U hladovi ne 30 celzijevaca, gori nebo i zemlja. Dan prolazi i stiže druga noć. Sve je spremno, nadam se opet kojoj ribi za objektiv. Nešto malo iz ponoći hanger propada i ja zatežem u prazno, ufffff koje razočarenje, ovaj puta me je amur nadmudrio. Nakon 2 sata opet griz na isti štap, nakon nekoliko bipova zatežem i osjetim lijep otpor, desetak minuta drila i u podmetaču je opet lijepi amure nešto malo preko dest kilograma.

Zora sviće, ali signalizatori šute, mislim si dali će i ovaj dan proči bez griza kao jučerašnji. Poslje jutarnje kavice hvatam se fotoaparata i pokušavam snimiti koju lijepu fotografiju

Točno u podne tišinu na vodi prekida zvuk signalizatora, kontriram a riba iskače iz vode poput iglana. Jesss opet amur

Popodne mi se pridružuje djevojka, te ona zateže i drila nekoliko riba

Predvečer opet propadanje hangera, no ovaj puta sam ja pobjednik u matu je "GMO" amur

Taman tijekom slikanja u posjetu dolaze Darko i njegova supruga. Ugodan razgovor je nekoliko puta prekinuo griz, ali nažalost ribe su pobijedile. Nakon što su gosti otišli djevojka lovi još jednog manjeg šarana

Oko 3 sata iz ponoći uspijeva izdrilati sa dalje pozicije prekrasnog ljuskaša sa cijelim busenom trave, no ne mogu probuditi djevojku da me slika pa to radim sam s daljincem

I tako dolazi zadnji dan ribolova, do pakiranja lovim još nekoliko manjih šarana. Moj zadatak je ispunjen, te sam opet spreman za neke nove izazove i avanture
Bistro vidimo se na vodi
Lp
LunaTic