Sto se jedis bacaAndjelko wrote:limar,prvo dodji u obudovac pa tek onda nesto reci,a vala brate pretero si,prvo mi govoris o donjem zabaru i pametujesda znas sve o donjem zabaru pa sad o obudovcu,samo marko i aco imaju preko 25stapova a upoznat cu te snjima pa nek ti pokazu opremu
Razvoj saranskog ribolova u BiH i regiji
Moderator:Masterbih
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
Re: Razvoj saranskog ribolova u BiH i regiji
aja imam kucu u obudovcu majka mi tu bude a ja imam i u brckom kucu pa sam na ndva mesta,i sad reci koliko ima sarandzija u obudovcu,kako su sredili jekica rov,koliko tamo sarana ima,sad malo pojasni
Baca,nemoras bas tako,moja konstatacija bese krajnje pozitivna
...sta tamo rade i koliko cega ima nemam pojma niti me zanima,uglavnom bilo bi lakse da se ima love mada u svako doba kod Milana imam dobrodoslicu kao nekada Tito kod Gadafija
A i dalje tvrdim da u Obudovcu ima 50 pecaljki,MOZDA...kad je vec tema i "region" evo ti podatak da Stara Pazova kao opstina MOZDA ima 50ak sarandzija a svaki 4 covek je pecaros 
hajd ovako limar,isplaniraj se jedan vikend u obudovac da dodjes na pecanje,odma da kazem da nema velikog sarana do 15kg a sav je divlji pa to ti nadoknadi sto nisu veci,ponesi sebi i za stuku,klena i onda ces napisat kako ti je bilo u obudovcu
Ma jebes stuku i klena,dolazim sigurno al malo da grane sunce
ako ulovim vecu ribu od 10 kila pravimo rostilj kod mene 
c&r carp wrote:ja ovo govorim zato sto na vodama vidzam samo jedne te iste ljude. Dobro urijetko vidim koga novog. Pogledajte takmicenja u bih. Uvjek iste ekipe, pogledajte po vodama kad ste u slobodnom ribolovu uvjek iste ekipe. Gdje su te tolike ostale sarandzije.
![]()
![]()
![]()
Hehee da, ima "Sarandija", ako mogu tako da ih nazovem
Zaboravio sam i ovo da napomenem,...ima ih dosta sto nisu culi uopste za boile, ima ih sto su culi ali nikad nisu pecali,...da ne nabrajam vise.
Bistro.
Bboy OR DIE !!!
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Takve moj DOX ja nesmatram sarandzijama. To su klasicni gruntasi. Navezu olovo, 2-3 udice, po koricu hljeba ili pure na udice i zabace. Pa sta uzme dobro je. I sam ih znam takvih kamaru. I kad mu spomenes ribolov boilom na dlaku, zinu ko pesevi.

Hehee da, ili pocnu pljuvat Boilu,...a kad ocitas lekciju niko ne progovara i ne gleda te u oci.
Bistro.
Bistro.
Bboy OR DIE !!!
U Bosni smatraju se šaranđijama samo oni što love na Pelagićevu i Smolućoj.
Pored tih voda ima još dosta dobrih voda koje nisu tako izreklamirane, koje kriju veće ribe i dosta su ljepše.
Tu love takođe šaranđije koji bježe od gužve, koji uživaju u ribolovu, u miru, ljepoti i čarima prirode.
Ja lično smatram šaranđijama samo one šaranđije koje love sistemom CATCH & RELEASE.
BISTRO !
Pored tih voda ima još dosta dobrih voda koje nisu tako izreklamirane, koje kriju veće ribe i dosta su ljepše.
Tu love takođe šaranđije koji bježe od gužve, koji uživaju u ribolovu, u miru, ljepoti i čarima prirode.
Ja lično smatram šaranđijama samo one šaranđije koje love sistemom CATCH & RELEASE.
BISTRO !
Bosni treba jos promocije i edukacije, ali polako, poradit cemo i na tome