Grmljavina!
Moderator:Masterbih
U principu nemam nikakav strah od grmljavine, ali razmišljam kakav mi je štap u ruci i jesam li ispod drveta. Inače grmljavinu čak i priželjkujem kad idem na soma.
Re: Grmljavina!
Ne plasim se grmljavine ..ali vrag ne spava .
stari ljudi kazu: kada sevne .pocnes da brojis (isto tako kao sekundara na satu ,ne brze )i kada udari grom ili zagrmi, koliko si izbrojao toliko je km udaljeno od nas

Nije u pitanju to što kažu stari ljudi, već matematika. Grmljavina je u stvari zvuk koji nastaje pri nastanku munje (male varnice
) koju izaziva večita svađa između plusa i minusa. Obzirom na brzinu svetlosti (oko 300000 km/sec), bljesak munje vidiš gotovo trenutno kada je i nastao, a pošto je brzina zvuka daleko manja (oko 340 m/s), zvuk kasni. Pa kad izbrojiš koliko je sekundi prošlo između bljeska i zvuka grmljavine, znaćeš na kojoj je daljini zvuk (grom) nastao.

Ne bojim se,ali nije ni malo ugodno kad praskaju oko tebe po obližnjem
drveću i dalekovodima.
- debeli sremac
- Ribolovac

odemo mi na pecanje onako popodne do Basijane u Donjim Petrovcima , namrcilo se ko da ce da padaju .... !
krene da puca po selu grom , mi sedosmo u auto aj kao faradejev kacez . al budale sele u gepek senika i mokre noge stavili na travu lepo ladiiii . i jos gledamo iza nas gromobran . sinu on u gromobran prenese na nas a ja i Dusko ispadosmo iz senika 5 m dalje . prvo nisam znao sta se desilo zasto sam napolju onda sam mislio zasto se Bane smeje i otkud da svi indikatori piste . medjutim dva su mi vrisnula od udara meni kosa stojala na gore i od tada svi begaju od mene kada pocne da se oblaci ! naravno kada sam se opasuljio ili ti dosao sebi seo sam na prednje sediste za svaki slucaj ! posle par minuta saran udari i niko ne ide da lupi kontru sreca bilo 600m najlona .
A ZNATE DA SDAM SE POTAJNO NADAO DA CU POSTANEM MUNJA KO IZ ONOG FILAM ALI NISTAAA!
MADA I SVETI ILIJA GROMOVNIK NIJE LOSE !!!
krene da puca po selu grom , mi sedosmo u auto aj kao faradejev kacez . al budale sele u gepek senika i mokre noge stavili na travu lepo ladiiii . i jos gledamo iza nas gromobran . sinu on u gromobran prenese na nas a ja i Dusko ispadosmo iz senika 5 m dalje . prvo nisam znao sta se desilo zasto sam napolju onda sam mislio zasto se Bane smeje i otkud da svi indikatori piste . medjutim dva su mi vrisnula od udara meni kosa stojala na gore i od tada svi begaju od mene kada pocne da se oblaci ! naravno kada sam se opasuljio ili ti dosao sebi seo sam na prednje sediste za svaki slucaj ! posle par minuta saran udari i niko ne ide da lupi kontru sreca bilo 600m najlona .
A ZNATE DA SDAM SE POTAJNO NADAO DA CU POSTANEM MUNJA KO IZ ONOG FILAM ALI NISTAAA!
MADA I SVETI ILIJA GROMOVNIK NIJE LOSE !!!
ako treba , nema potrebe !
Ja se nisam bojao dok nisam vidio kako raspolovi drvo jedno 100 metara od mene, a kad je "zaljepio" obasja citavo to podrucje,...
Ja sam u vilici osjetio neku ukocenost, to je doslo i do mene cak sam i ja osjetio, valjda je to ta reakcija bila, ali na svu srecu nije mi nista bilo
P.S. Najace je ono kad cujes kako pucketa i ti ono spremas se jer znas da ce sastavit negdje ali kao nadas se pa da te ne prepadne
a kad slozi
u ribolovu svakakvog iskustva bude ali mi opet pamtimo samo ona dobra, jer to nas i dalje vuce da opet idemo. 
Ja sam u vilici osjetio neku ukocenost, to je doslo i do mene cak sam i ja osjetio, valjda je to ta reakcija bila, ali na svu srecu nije mi nista bilo
P.S. Najace je ono kad cujes kako pucketa i ti ono spremas se jer znas da ce sastavit negdje ali kao nadas se pa da te ne prepadne
a kad slozi
Bboy OR DIE !!!
Prošlost je uzrokovala da se grmljavine ne bojim, ali što je netko spomenuo, gledam kakav mi je štap u ruci.A mićem se od drveta ako je jedino u blizini.
Opreza i tako nikad dosta.

Opreza i tako nikad dosta.
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.
- slobodan.vukadinovic
- Ribarcina

Ma, samo da je meni savest cista
ne bih se ja uopste plasio ..... 
-
malabaracuda
- Ribolovac

Dobro je kad čuješ grmljavinu, znaći da si još živ . 
- RELJIC CARP
- Ribolovac

Da jole bas tako meni se desilo jednom na takmicenju imam ribu na stapu a ono seva , a stap stoi uspravno ni sam neznam sta da radim da bacim sve ili da vadi ribu . Bilo jeJolač wrote:Nisam toliko plašljiv grmljavine,al mi nije svedno kad mi se zadesi grafitni štap u rukama u tom trenutku