Kalupe inace sam pravim sa kolegom,drugar mi je livac pa pravimo sta hocemo al Masterbih ima odlicnan oblik Gripa olova,to mi treba
Šta ste radili danas?
Moderator:Masterbih
Ja se ubio trazeci ovaj link,jednom video kalupe i evo sad ih konacno nadjoh opet
Kalupe inace sam pravim sa kolegom,drugar mi je livac pa pravimo sta hocemo al Masterbih ima odlicnan oblik Gripa olova,to mi treba
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
Re: Šta ste radili danas?
Obično olova izljevamo od starih cijevi ili ako nađemo čisto još bolje.dax wrote:to jednom kupis i miran si, daj pojasni to farbanje olova kakav je to proces?
Olovo topimo na plinu i izljevamo u već pripremljene kalupe ( jedan izljeva a drugi rasklapa kalup i montira zakačke,virble itd ).
Slijedeći korak je obrada i čišćenje olova ( taj proces malo duže traje i prilično je dosadno to raditi ), onda olova kačamo na pripremljene kuke na štenderima i farbamo pištoljem za elektrostatsko farbanje ( pozitivni i negativni naboji ) bojom u prahu, zatim ih pečemo u pečnici na tempereturi 170-200 C nekih 20 min.
Nakon toga vadimo ih iz pečnice i kada se ohlade spremna su za upotrebu.
Za inline olova proces je skoro isti osim što na kraju montiramo komponente ( gumice,cjevčice i kape ).
Ako te nešto više interesuje javi se na pp.
Bistro.
Do podne radio, prošvrljam po forumima i spemanje za sutra jer nakon posla put pod noge
i probat premijum fish mix na meni nepoznatoj vodi gdje još nisam lovio.
i probat premijum fish mix na meni nepoznatoj vodi gdje još nisam lovio.
danas se radilo punom parom na poslu a posle posla punom brzinom isao po prodavnicama skupljao sitne stvari a ovi dana valja rolat oko 50kg boili za takmicenje za 21 a vreme brzo leti,nikad para i materijala dosta,azena isla samnom danas pa zar i to pa to i to,trazila si pa gledaj sad gde vedro
Danas u gradu, kad neko cudno vozilo
Morao sam da slikam u prolazu..

Morao sam da slikam u prolazu..

Aj sto je na 3 tocka,vec sta mu je ono na bokovima krova,raketni pogon 
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
- RubA Teslic
- Piskaralo

Namoto prozore u rolne hahahLimar wrote:Aj sto je na 3 tocka,vec sta mu je ono na bokovima krova,raketni pogon
Izgleda da su mu to vrata, zarolao ih je kao što mi zarolamo naša vrata na šatoruLimar wrote:Aj sto je na 3 tocka,vec sta mu je ono na bokovima krova,raketni pogon