Rijeka Mrežnica

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

GRGA RI
ViP
ViP
Rijeka Mrežnica

Post by GRGA RI » 04 Mar 2012, 20:46

Rijeka Mrežnica je najzanimljivija kod grada Duga Resa, gdje se lovi na Tušmeru.
Režim je ulovi i pusti i prošlih godina su lovljeni jako veliki šarani.
Šrd "Mrežnica" gospodari kvalitetno sa rijekom i ovim putem im zahvaljujemo na gostoprimstvu.
Bili smo na ovoj teškoj vodi punoj trave 4 dana i skupili svaki po par grizeva.
Bilo je teško izvaditi ribu iz trave i na cijelom potezu se jako slabo lovilo.
Ali druženje je bilo kao i uvijek odlično, dobro se pojelo i popilo, i slikice su tu...

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Ribice koje su izašle iz trave i počastile me slikanjem...

6 kg
Image

11 kg
Image

čipo
Genije
Genije

Re: rijeka Mrežnica

Post by čipo » 31 Aug 2012, 15:14

Vidio sam Boletov dril pod vodom i odluka je pala...idem na Mrežnicu.
Dolazim na vodu dopodne i imam šta vidjeti,riba se baca,okreće,ruje,svašta nešta...supeeeer!!
Prošećem uz vodu i vidim par lijepih šarana kako se hrane u plićaku,ma divota...
Odem kupiti kartu i dok sam izvadio stvari sve se smiruje,ali nadam se da će se sve opet ponoviti sutra...
Sve štapove zabacujem iz ruke na par metara od obale između lopoča i trave, malo nabacam boila i još samo praćaknem malo peleta.
Znam da će mi tu riba teško primiti po danu,ali jednostavno ne želim daleko bacati zbog obilja trave jer ako mi riba i primi samo bi je morao na silu vući van,a to ne volim...

Image

Do navečer se ništa ne događa,ali kako pada noć postajem sve napetiji u išćekivanju griza,
međutim i dalje se nište ne dešava...postajem nervozan i ne da mi se više čekati, odlazim na spavanje,
a oko 2 h budi me poznati i dugo očekivani zvuk signalizatora...mmmmmmm...kako lijepa muzika :)
Lovim lijepog ljuskaša specifičnog za mrežnicu...

Image

gledam mu usta i ne mogu odoliti,a da ih ne slikam,
predivna čvrsta i neoštećena...

Image

Za jedno sat vremena imam opet griz,ali mi se riba ipak otkvačila u travi,nema veze jednog sam šarana ulovio i dosta mi je,a ako bude dopodne kao i jučer...biti će bar još koja riba.

Da sve ne prođe monotono imam run,izlijećem iz vreće dolazim do štapa i tada sve staje...mislim da se riba nije možda zabila u travu,podižem štap,ali ne,uopće nije u travi...
Ponovo zabacujem i liježem u krpe...sat sam navinuo u 5,45 h da prebacim štapove i malo prihranim...
Ali nešto prije sata budi me signalizator,super!!
Lovim još jednu ribu i mislim si kako će ovo biti ludo jutro.

Image

baj,baj lijepa ribo...

Image

Kako je ubrzo svanulo gledam vodu i nikako se ne mogu načuditi...nigdje nikakve aktivnosti ribe kao jučer...,a tako je i ostalo...
Nema veze,ulovio sam dvije prekrasne ribe i imao još dva griza,meni dosta...
Kada sam išao prošetati da vidim da li se šarani hrane gdje su bili jučer vidim štukicu i slikam je

Image

Šarana ni od korova,sve se promjenilo od jučer,niti ih je bilo za vidjeti,niti su rovali,niti su se bacali...,
Ali kako rekoh meni je i ovo dovoljno...
Hvala dečkima na posjetama i na pomoći.
Naravno, vidimo se opet! :))

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 04 Sep 2012, 10:01

Ja sam bio ubedjen da je ovo jezero a ne reka....imao sam prilike da jednom vidim u prolazu,ako se ne varam peca se na potezu od nekih 600m izmedju neke ustave i vodopada?
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 10 Sep 2012, 11:29

Limar wrote:Ja sam bio ubedjen da je ovo jezero a ne reka....imao sam prilike da jednom vidim u prolazu,ako se ne varam peca se na potezu od nekih 600m izmedju neke ustave i vodopada?

rijeka je,ali je napravljena brana i riba se tu stacionira jer su lijepe dubine i zanimljivo je sta se ovdje sarani love cijelu zimu osim kada led okuje vodu,a to je stvarno na najnizim temperaturama... can::

Barjak
Ribarcina
Ribarcina

Post by Barjak » 10 Sep 2012, 11:37

ja ovde nevidim nikakvu travu sta bi vi rekli za ovo
Image
ovo je vise licilo na livadu nego na terenu za ribolov.

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 11 Sep 2012, 08:43

Barjak wrote:ja ovde nevidim nikakvu travu sta bi vi rekli za ovo
Image
Sta da kaze,uvek moze gore,nije nikakav problem krezi::
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

macan154
Piskaralo
Piskaralo

Post by macan154 » 05 Nov 2012, 15:02

Limar wrote:
Barjak wrote:ja ovde nevidim nikakvu travu sta bi vi rekli za ovo
Image
Sta da kaze,uvek moze gore,nije nikakav problem krezi::
ma kume to se tržiii.......to je raj za plovak ura:: ura:: ihii:: ihii::

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 24 Dec 2012, 21:00

Prošlo je podosta vremena kako mi je Boris poslao 5-6 kg Premium River Mixa,da odlovim kampanju i složim malu priču, ali zašto bi sve bilo jednostavno kada može biti komplicirano... nikako da se poslože kockice da odlovim koji dan...uvijek nešto iskrsne ili se dogodi,kao da me netko ukleo...

Image

Mix sam podijelio na pola i napravio sam boile,jedne sa mirisom Cranberry od Nutrabaitsa,a jedne sa mirisom Squid & Octopus koi rearer od Solara,u jaja sam još dodao konopljino ulje, miješano riblje ulje kao i 2 ml Sweet Cajousera,a izvana sam ih nadipao sa Multiminom i Liquid Liverom.

Image

Boile su ispale super i nabrijan čekam ribolov,ali kako sam već naveo to se podosta odužilo...

Image

...na Mrežnicu sam se spremao tri puta i nikako,nikako i nikako...
Konačno mi uletava dva dana slobode bez obaveza prema bilo kome...i to 13. 12.2012. hmmmm, odmah mi je datum bio sumnjiv...ma nema veze,prije par dana su lovili kolege iz Rijeke Rio i Grga i to po onoj snježnoj mećavi,kada su oni lovili zašto ne bih i sam. Čujem se s njima i raspitujem se gdje su lovili,naravno oni mi sve objašnjavaju premda poznajem tu poziciju,ali nikada dosta informacija.
Večer prije se čujem s kolegama iz Duge Rese i raspitujem se da li se slučajno Mrežnica smrzla jer 4-5 dana temperatura po noći debelo pada ispod -10 stupnjeva,a po danu je oko 0 stupnjeva.sve je u redu,rijeka nije zamrznuta.
Spremam se na put i utrpavam sve stvari sa puno robe,aliiii i jednom stvari koju do sada ipak nikada nisam nosio...lopatu za snijeg...

Image

...,ali to me ne brine niti najmanje,šta je malo snijega za mene ovolikog,kada su Rio i Grga ono preživjeli sta mi se može dogoditi premda je 13. u mjesecu.
Eeee pa možeeeee...rikava mi ventilator u autu i vozim se bez grijanja,šajba se magli i mrzne iznutra...koma,na semaforima stružem led iz nutra,a ljudi iz susjednih auta me gledaju u čudu,otraga vire štapovi za ribolov,a stružem led iznutra...da mi je bilo snimiti te face...
kada se auto malo zagrijao i dok se vozim ne trebam barem strugati,samo još malo spustim prozor i milina...,a vani je -14 celzijevaca.

Stižem nabrijan na Mrežnicu, sve je u snijegu i naravno stajem na poziciju br 3 , stepenice,pozicija gdje su lovili Grga i Rio, ne da mi se čistiti bilo koju drugu poziciju,ova je očišćena i ugažena...
Zabacujem,hranim,slažem šator i stvari,sve je na svom mjestu...

Image

Lijevi štap zabacujem prema otoku i probavam loviti uza sami otok,na sprudu u produžetku otoka,malo preko spruda ,lijevo u dubljoj vodi,...
Srednji štap forsiram skroz prijeko pod obalu prema trafostanici u duboki kanal,a desni u jednu rupu u kojoj do sada nisam lovio,ali je Grga tu ulovio sve svoje ribe,pa hajde rekoh da i to probam.

Image

Večer je bila strašno hladana i rano se povlačim u toplinu vreče dižući se tri puta u toku večeri i noći,prebacivajući i pregledavajući boile.
Da ne duljim,nema šta nisam probao...mijenjao boile,mijenjao pozicije,ali niti jednog bipa nisam uspio dobiti...
Ujutro se budim i nekako je toplo..stvarno je kako su najavljivali naglo zajužilo...,tolika promjena za mene,a kako li je tek za ribe...
Još da napomenem...nisam vidio,a bogami niti čuo jednu jedinu ribu da se bacila,u to računam i plotice,ama baš niša...mrtva voda.
U ovom ribolovu jedino društvo su mi bile patke...

Image

Šta da radim...poludio bih najrađe,nisam se uspio poslikati sa bar jednim šaranom na snijegu,ne da bi mi to bila prva slika sa šaranom na snijegu,ali bi mi bilo drago da sam ga ulovio baš u inat svim pehovima koji su me proganjali zadnje vrijeme...,ali ne...
Naravno tvrdo odučujem da se vračam prvom prilikom...

Na sreću nisam dugo čekao na tu priliku i ukazuje mi se opet dva dana slobode,aliiii...opet nešto znakovito idem na 21.12. ...dan kada bi trebao biti smak svijeta..ne vjerujem u te gluposti i ako baš bude umrijeti ću na vodi,nitko sretniji...
Na putu prema Dugoj Resi se vozim uz Radonju...ona razlivena i nosi sto na sat...,uz Koranu i ona samo šta se ne razlije...juri dvjesto na sat...opako...u glavi panika...
Dolazim do vode i vidim da je Mrežnica veća,ali nije prevelika,a ni premutna,voda je snježna,ona šta se topi od snijega,hladna...
Gdje da sada stanem,lud sam, hajde probati ću kod vrbe,imam više opcija,prvi kanal,veliki kanal prijeko i za svaki slučaj sprudove i stare lopoće...
Od mamaca opet koristim iste mamce od Masterbiha i uopće ne sumnjam u njih...

Image

Slažem prihranu od svakakvih boila,peleta i partikla...

Image

Problemi su već počeli kada sam zabacio u kanal uza suprotnu obalu, voda je prejaka i jako napinje strunu,nemoguće je tamo loviti,ako podignem štapove u vis,zapinje trava i opet ne valja...,ništa,dva štapa u kanal na sredini na 65 metara,a jednoga bliže obali na stare lopoče,odnosno izmedju njih...raketiram,kobram i mir...
U noći se temperatura spušta i propada susnježica,ali nije strašno...strašnije je to šta opet nemam griza...

Image

U 00,35 h budi me signalizator,vrištiiiii,nema stajanja,letim van i zatežem,osjetim ribu koja pumpa,ali preko ruba kanala na kojem je korjenje lopoča i trave,osjetim kako struže i zapinje,horor...dovlačim je do tog mjesta gdje je zapelo i sve je stalo,ne osjetim više niti ribu niti bilo šta...stavljam štap u senzor i probam čekati,ništa se ne dešava,mir...ništa,vadim odnosno probavam izvaditi sistem,ali ne ide...moram kidati,lud sam,sve ponovo slažem i prezabacujem,stavljam na sve štapove boile sa mirisom brusnice na koju sam imao griz...nakobram boile na jedno i drugo hranilište.
Sjedim vani,pušim i čujem tu i tamo pokoju ploticu kako se baci...nemam živaca za spavanje...
Ništa se ne događa,postaje mi hladno i odlazim u toplu vreću misleći kako ću do jutra upisati bar još koji giz,ali na moju žalost do jutra se ništa ne dogadja.
Ujutro se dižem i promatram situaciju,čini mi se da je voda malo pala i da je usporila,ali još ne poduzimam ništa samo opet prihranim pozicije i prezabacim sve štapove.
Oko 9 h je,dosadno mi je, preslagujem stvari i nailazim na boile od Cremy Nut mixa na koje su lovili Grga i Rio,odlučujem i djelujem,vadim najbliži štap,onaj između lopoča, stavljam tu jednu boilu na dlaku i fijuknem sistem u kanal pod drugom obalom...je,voda je ipak mirnija i sada mogu loviti tamo...

Image

dolaze me obići domaći dečki,pričamo,zvoni mi mobitel pričamo i odjednom kolega viće ,,imaš griz!,, gledam štapove sve je mirno,a ni bip se nije čuo...kaže mi on sorry šta sam te prekinuo,ali mi se čini da se štap povio,onaj u drugom kanalu,odjednom štap se povija struna napinje,a on opet viće,a ja blejim,nije mi ništa jasno,odjednom rola prozuji,ali niti glasa od senzora,kako bi i bilo kada sam strunu ostavio vani pored njega dok sam riktao strunu i henger...
Počinjem dril i molim boga da sve prođe u redu,tako je i bilo na svu sreću...
sačim predivnog ljuskaša specifičnog za mrežnicu,tamnih boja i prekrasnih peraja

Image

Sretan sam kao malo dijete,kao da nisam nikada ulovio ribu na Mrežnici,strašno...
Puštam ribu i uživam u njezinom odlasku...

Image

Image

Dan polako prolazi,prezabacujem,probavam svašta,ali više niti griza,oooosimmm...jedne stare cipele...

Image

ma nema veze,vratiti ću se opet...valjda će se to prokletstvo više maknuti od mene...
Pozdrav i bistro do idućeg puta...,vrlo skoro...

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 24 Dec 2012, 23:47

Pozdrav, Čipo!
Ipak si bio..., i to dva puta..., svaka čast!
Da, raspitivali smo se i mi prije ribolova, i to jako! Sve nas je zanimalo, pogotovo gdje su se lovile zadnje ribe...
Brane iz Jaske nam je "skaut". A ribočuvara Alena ne smijemo zaboraviti. Posebno hvala za sve što je učinio za nas.
Nisu to bile samo info., već nam je čovjek donesao lopatu za snijeg! Ti si bio malo pametniji pa si uzeo svoju. 2::u
Teško je zamisliti da će ti takav alat trebat u ribolovu. ZZ::

Sad kada gledam tvoje slike, kao da smo i mi sa tobom. Lijepo je gledati sve to iz tople kuće, ali kada si tamo na toj hladnoći... sve je sto puta teže.
Misliš, kada dođem, onda ću ovo, pa ono, a kada studen stisne, snijeg ti lupa u lice, ruke su kao drvene, pogled ne dolazi ni blizu kako očekuješ...
Sve bi najradije ostavio i pobjegao negdje u toplo, i onda si pomisliš, pa šta ovo sve meni treba...
Tada se stvarno zapitaš o svemu... i sam sebi daš odgovor... ja sam tu zato što to volim, zato što živim za ribolov (i možda ružno je reći),
odbrojavam dane do sljedeće kampanje. Zato nam je naš šaranolov postao, ne hobi, nego smisao života.

Sory, malo sam zašao u filozofiju, ali sam morao to reći.
Ipak si imao ribu, i to kakvu! Svaka čast, prekrasan ljuskaš. Veseli što se creamy nut boila opet pokazala kao dobitna.
Super je što možemo loviti i nadopunjavati se na istoj vodi. Sljedi veliki test početkom godine, pa, možda se čak i nađemo u isto vrijeme na vodi.
Kako god bilo, velike čestitke na pecaniji! Kako sitno brojiimo do Nove... iskoristit ću priliku i poželjeti tebi i tvojim najdražim, sretnu i uspješnu Novu godinu.
Također svima na forumu sve najbolje želje u Novoj godini, puno izlazaka na vodu i puno ulovljenih riba koje će i dalje živjeti. piv::

DOX
ViP
ViP

Post by DOX » 25 Dec 2012, 20:19

Svaka cast Cipo majstoreeeeee!!!!!! Dugo te nije bilo! :Dtt
Bboy OR DIE !!!

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”