Riblja brašna

Miksevi, komponente, arome, aditivi i ostala hemija..

Moderator:Masterbih

Masterbih
Moderator
Moderator
Re: Riblja brašna

Post by Masterbih » 17 Jan 2013, 14:12

Image
Gresis, ovaj gresis silno sinak..

Masterbih je zastupnik Nutrabaits u Njemackoj, komponenti vise nema vec 2 godine!
Znaci sve sto imas za kupiti u trgovinama ili negdje drugdje je u najbolju ruku staro min. 2 godine. :.D
Sonic wrote:
Masterbih wrote:bdelitee se sigurno zabunio jer ovo nije sastav proizvoda vec tu firma nabraja sta se sve moze kupiti od njihovih komponenti, tj. sta se moglo kupiti jer ih vise nema u proizvodnji..
Sve sto nadjete od njih, znajte da je izuzetno staro, tj. dugo stoji u trgovinama..
Riblja brašna su i dalje dostupna na tržištu. Ono što nije više dostupno su proizvodi mlječnih proteina

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 17 Jan 2013, 16:28

Neznam onda ja nešto krivo razumijem...probaj ti ponovno poslat mail .
Meni je danas došao sljedeči odgovor:

Good morning
The two fishmeals you mention have not been effected at all, the products that have been effected are mainly milk proteins which have priced themselves out of the market.
Many thanks
Bill
Sent from my BlackBerry® wireless device

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 17 Jan 2013, 17:38

Nema potrebe da saljem e-mail kad imam katalog za distributere i cijene 2013.
Ja sam distributer u Njemackoj i valjda ja znam sta ima, a sta nema!? .:)
Nijedne komponente vise nema u prodaji.
To ako covjek proda nekome ovako direktno iz lagera je druga prica, a mi ovde govorimo o trgovinama itd.

Na kraju krajeva i ja imam dosta komponenti i prodam to svojim kolegama ovako, a u trgovinama toga nema..

Sonic wrote:Neznam onda ja nešto krivo razumijem...probaj ti ponovno poslat mail .
Meni je danas došao sljedeči odgovor:

Good morning
The two fishmeals you mention have not been effected at all, the products that have been effected are mainly milk proteins which have priced themselves out of the market.
Many thanks
Bill
Sent from my BlackBerry® wireless device

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 17 Jan 2013, 18:05

A onda je valjda tako...ipak si ti distributer Nutre u Nemčiji..
No...ja ga nisam pital dali oni mogu još uvjek prodat ovako sastrane riblje, več dali je moguče da se po trgovinama neče moči kupiti njihov ribljak, odnosno da ga neče više imat u ponudi....na kraju sam ga pozdravio iz Croejše,,,kaj si nebu mislil da sam mu sused...

No viš kak taj Bill bitno da napiše nekej...

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 17 Jan 2013, 18:10

Ima toga jos po lagerima i trgovinama naravno..

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina

Post by Fly and Carp Fishing » 18 Jan 2013, 17:19

Kako je pravi naziv, i od koga je te ima li ga kupiti ili ne, to sad malo ostavite po strani :D :D i pomozite mi malo naravno ako hocete oko ovog bijelog ribljeg brasna.

Kupio sam u njemackoj preko prijatelja brasno na kojem je pisalo cini mi se Weißfischmehl 64%. Dobio sam ga u obicnoj providnoj kesi bez ikakvog natpisa i ista sto bi moglo imalo pomoci jer lik vadi iz vrece u kese po narucenoj kolicini i sam pakuje. Platio sam ga pomasno. 10€ po 1 kg. E dali ga je taj neko zavrno ili ne neznam. Trazio sam mu da uzme LT-94. Nije ga bilo al mu je prodavac utrpao ovo i rekao da je i ovo LT-brasno samo sto nije CC More-ovo.

Moze li mi neko reci jeli se susretao sa takvim brasnom, kakvo je, i kakvo je u boilama (koliko ide po 1 kg mixa, kombinacija sa obicnim rib. brasnom, komb sa drugim brasnima i sl.) Nebih da sad sam experimentisem ako nemoram, jer se nadam da je vec neko koristio isto i da ce mi malo pomoci.

Unaprijed zahvalan.

Bistro...
Image

Dođe ponekad vrijeme kad pametan zaćuti, glup progovori, a fukara se obogati.

Ivo Andrić

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 18 Jan 2013, 17:46

Uh jest Te neko izvrnuo ko papuchu krezi::
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 18 Jan 2013, 17:51

Pazi, tesko je reci na nevidjeno, ali evo ti neke osnove..

Prvo i osnovno je da ga je taj oderao ko vola i samo budala moze platiti 10€/1kg Bijelo riblje brasno da je neznam kakvo, a to garantovano nije LT!
Oznaka 64% ti znaci procenat proteina i kad malo promislis, to je ocigledno jedno nizerazredno brasno za stoku.
Dosta pametnjakovica u Njemackoj prodaje riblja brasna za stoku pod ova za mamce, ali zaboravljaju ti decki (pretezno iz Rumunije, Madjarske, Bugarske) da se nalaze u Njemackoj, a kad ga inspekcija klepi i otrese mu kaznu 10-20 000€ za prodaju ribljeg brasna sto je strogo zabranjeno bez adekvatnih dozvola za nabavku i prodaju, e onda jaucu, a ako nemas lovu ides u corku i nema lezanja, vec radis ko konj, nece niko da ti plati za lezanje.
Znaci imas 2 dozvole po jednoj vrsti brasna: Za nabavku i onu za prodaju, a to takvi prodavci nemaju.
Znaci ama bas nikad ne kupuj brasno na ebay, na crnjaka i od nepoznate osobe jer ne samo sto vas moze zeznuti da kupite neko smece vec sto mozete dobiti i neku bolescugu prvo vi, a onda potrovati i ribu!
Ovo nije sala vec ozbiljna prica i nebi bile takve rigorozne kontrole u EU za riblja brasna.

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina

Post by Fly and Carp Fishing » 18 Jan 2013, 20:52

Ovako. Dolazi mi haver iz njemacke u sarajevo. Hajde reko usput mi potrazi onog LT-94. brasnapa mi uzmi jedno 2 kg. Tamo ima garant. Njemacka ba jbg. Ima kaze ova fisherman radnja u koju svraca kad ide u Sarajevo pa ce mi dole uzeti.
Dodze lik i kaze da te obradujem sto se tice onog brasna. Kaze cjena ti je 20€ po kili, a nije bilo to 94 nego neko drugo 64 a isto je kazu LT. Ja sjeo. Secer mi opo moro Milku smlatiti. Hehehehhe... Radnja je kaze dosta poznata i ima svoje prodavnice po evropi, a ima i net stranicu, al ta brasna prodaju kaze samo u radnjama jer valjda nemogu objavljivati. Hajde im ga sad znaj. Gledao sam po raznim stranicama i to brasno ne prelazi 3-3,5 €. Nasli levata i da ga izvrnu jbg. Ko Bošnjo. Hehehehehe...

Hajde kad sam vec uzeo ima li neko neki omjer koliko ide u 1 kg mixa i sl.

Jos jednom hvala unaprijed...
Image

Dođe ponekad vrijeme kad pametan zaćuti, glup progovori, a fukara se obogati.

Ivo Andrić

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 18 Jan 2013, 20:57

Zato i nemaju na netu jer ih policija brzo locira i onda im izvrne dzepove krezi::

Post Reply

Return to “Komponente i ostala hemija”