Stara Sava

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Post Reply
čipo
Genije
Genije
Re: Stara Sava

Post by čipo » 15 Oct 2012, 09:05

mislim da nije,ovo je u Sisku 2::u
samo drzimo ovu vodu,Hesovu grabu :Dtt

Sonic
Piskaralo
Piskaralo

Post by Sonic » 15 Oct 2012, 11:14

Limar...mislim da misliš na Savicu
http://www.srd-pescenica.hr/Default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 15 Oct 2012, 11:57

Izgleda da jeste to,bas cu da pogledam kasnije Svet sarana da vidim opet.....al kao da su iste vode,priroda netaknuta a odrzavana...
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

filipbosnic
U razvoju
U razvoju

Post by filipbosnic » 19 Dec 2012, 23:54

Pitanje za cipu.
Jel to moj savski saran nazvan oziljak?
Ak se sijecas mene i mog šarka..

Image
Boske

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 20 Dec 2012, 19:07

filipbosnic wrote:Pitanje za cipu.
Jel to moj savski saran nazvan oziljak?
Ak se sijecas mene i mog šarka..

Image

kako se ne bih sjecao :HH
ako je ikoji onda je to ovaj...
on je takve forme i okoli kilaze... .:)

Image

Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 21 Apr 2013, 11:18

Kako sam spomenuo neki dan kod nas u Sisku i okolici su bile poplave i vodostaji su stalno veliki već mjesecima,a posebno na ,,našoj,, Hesovoj jer se voda ne može ispustiti zbog stalnog visokog vodostaja rijeke Save i zbog toga je ribolov ne moguć na svim pozicijama osim na 14. ,ali tamo je ne moguće doći bez auta,a to je najudaljenija pozicija na grabi.

Image

Image

Image

I tako bi dočekali ljeto da ulovimo prvog šarana,da mom prijatelju Tiči i meni nije pala na pamet ideja da hranimo i lovimo na prilazu ka kučici,dogovoreno učinjeno,
prihranjivali smo par dana i nije se znalo kada ćemo probati loviti.
Jučer sam se ujutro vratio iz noćne legao u krevet,ali san ne će na oči...oko 9 h se dižem iz kreveta ubacim štapove u auto,nazovem Ninu i kažem joj da odoh na Hesovu jer ću tamo lakše zaspati no doma...
Put se malo presušio i autom sam na poziciji,na osmici kod kućice

kuhinja :))))

Image

Zabacim iz ruke na par metara daljine i treći štap kad na prvom imam par nekakvih bipića...nisu valjda cvergli već postali aktivni...
Kako nisam mogao zabiti banstick odem do auta po nešto da ga zabijem,došavši do auta opet začujem bip...bip. Jaoooo pa ubiti će me cvergli,ali odjednom biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! Trk do štapova i baš na treći štap griz i to popravo, bez šale. Ribi ne smijem dati puno lufta jer su desno dva drveta i kućica,a lijevo šuma :)) uspijem je odvojiti od šume i odmah mi je lakše,odahnuo sam jer je sada ispod mene na livadici i putu,a tu nema prepreka. Kako je voda bistra vidim ribu dok je zamaram...nešta predivno!
Nakon kraće borbe od prve uspijem usačiti ribu,tooooo!!!! Otelo mi se iz svega glasa :)).
Šta sada,da se ne slikam sam zovem prijatelje Tiču i Sreča da što prije dođu da me poslikaju,šta oni odmah prihvačaju.
Dok sam pripremio kantu sa vodom i podlošku (moja greška,nisam se nadao ribi) eto i njih.

Image

Šaran mi je primio na provjerenu kombinaciju MB Premium River ICE Boilies (Soluble) i 2/3 popapice sa kojom sam imao uspjeha i na Mrežnici.
Meni jedna od najdražih zbog već prije navedenih osobina topivosti i ponašanjau vodi.

Image

Šta da rečem...po ovakvom vodostaju uloviti prvog šarana ove godine na Hesovoj i to prvog šarana preko deset kilograma otkad sekcija vodi grabu...neprocjenjivo!!

Image

Image

ekipa,mlade nade... ne mislim na sebe ;))

Image

Ispričavam se šta sam možda malo previše bio neskroman i pun sebe u reportaži,ali strašno sam vesel i ponosan,svi koji poznaju Hesovu znaju o čemu pričam :) .
Tičo sada si ti na redu!! ;))

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 21 Apr 2013, 15:11

Ufff kl::

Bistro Cipo, krasna riba, a tek ambijent [superr]

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 22 Apr 2013, 08:22

Ulovivši dan prije prvog šarana ove godine na Hesovoj vrag mi nije dao ni jučer mira,pokupim futrolu sa štapovima i oko 14,30 h zaputim se na grabu da barem malo zabacim stapove dok je Nina u Kasu.
Doletjevši na grabu zabacim,malo prihranim i fotkam okolo :)))))

Image

U dolasku na grabu sam se čuo sa dežurnim i sa Tičom da tko slučajno ne lovi na poziciji,Tičo mi kaže da će navratiti do mene,kao da je znao da treba ;))
jer oko 16,45 h imam dva potpuno sramežljiva bipa, gledam u hanger i nista se ne dešava 4-5 sekundi,ustanem se i pogledam vrh štapa,a on titra kao lud,
sagnem se da cu kontrirati i signalizator bipne još dva puta,nisam dao vremena ribi da krene več sam zategnuo iiiii... pun pogodak!!
Osjetim da niba nije mala,ali je malo forsam da je odvojim od granja,a onda igranka...

Image

Image

Na šta...naravno opet MB Premium River ICE Boilies (Soluble) i 2/3 popapice,toj kombinaciji vjerujem bezgranično...

Image

Nazovem Tiču da vidim da li dolazi da se sam ne slikam i on mi kaže da je već na putu,suuperrr!!

Image

Image

Dovidjenja lijepa ribo...

Image

Hvala Tiči i Mihi na slikanju i pomoći kao i Dominiku i Ivanu,a i na posjeti Sreču i njegovom nasljedniku :))))
Jedva čekam opet,a šta će biti kada voda padne...uhhhhhh!!!!

Carp lover
Napredan clan
Napredan clan

Post by Carp lover » 22 Apr 2013, 13:40

čipo svaka cast :Dtt :Dtt
A i kod malog je majica prva liga 1:: 1::

BISTRO !!
C&R

Jolač
Ribolovac
Ribolovac