Stara Sava

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

čipo
Genije
Genije
Re: Stara Sava

Post by čipo » 23 Jul 2013, 09:19

opet mi vrag ne da mira i odem predvecer na poziciju,prihranim sa pol jupolke partikla,zabacim i Lucky i ja čekamo griz...
prvi griz,presilovit...riba ulijeće u lopoč i za sekundu je gotovo..nije bio amur,tipičan šaranski griz...odmah mi živci poskoće...
Drugi griz nešto kasnije i manjeg šarana izvlačim iz lopoča,ali on lovi rubne lopoče jer ga vučem u koso i uspije mi se otkvačiti...naravno štap ostavljam vani i uzimam špinerski štap i malo bacam varalice...
uspijevam uloviti maloga grgeča...

Image

a potom i dva basa :)

Image

Image

odlažem špiner i razmišljam da li zabaciti kad me u razmišljanju prekida zvuk signalizatora , sliječem do štapova,zatežem ribu koja je već uletjela u lopoč,ali je polako uspijevam dobiti van i uspijem usačiti malog šarana..konačno :) ...

Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 23 Jul 2013, 09:33

Mali Marko,najmlađi član sekcije i njegov prvi amur :)

Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 23 Jul 2013, 09:42

Jučer poslijepodne kada se sunce malo smirilo uzmem Luckya i na hesovu...

Image

Izbacam pola kante,to je mjera za kratki ribolov :)
i ništa, ni griza dok već nisam sve stvari popakirao i onda ovaj amur...

Image

BTW jutros mi kolega javlja da je Veka dobio amura 18,5 kg....

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 30 Jul 2013, 16:13

Konačno skupim vremena da mogu otići na vodu i to na duže od 24 h.
Kuda...ma na Hesovu doći će i prijatelj Tihomir u daljnjem tekstu Tičo,sa svojom ženom i sinom pa ćemo se malo i podružiti.
Loviti ću na poziciji 3.,a Tičo na 4. jer ima cijeli dan hlada,a temperature su koma.
Dva dana prije prihranjujem poziciju sa druge strane uz lopoč gdje se nadam amurima sa jupolkom kukuruze,a Tiči bacam nešto kukuruze i nešto boila.

Image

Dok na poziciju uza našu obalu bacam samo po 50 ak komada boili jer su cvergli prestrašno aktivni i ne želim ih previše navući.

Image

Lucky budno pazi na štapove i šator :D
Na vodu sam stigao oko 17h i opet preko nahranim sa jupolkom,a desno od mene uz našu obalu samo sa dvije šake boila.
Gledam uz kraj po granju je strašno puno ribe,nevjerojatno je da se riba tako brzo oporavila u dvije godine otkada sekcija vodi grabu i otkada vrijedi režim ulovi i pusti za sve vrste riba.

Image

Na dva štapa koja sam bacio preko stavljam tiger i kukuruzu,a na desni uza kraj boilu.
Motam se po poziciji i stvari stavljam na mjesto,cvergli tu i tamo napadnu boilu i signalizator ispusti kud,koji bip dok oko 18,40 signalizator ne napravi bip,bip..biiiiiiiiippppppp...skaćem prema štapu i vidim da se povija prema samoj obali,zatežem i španam strunu,struna je u samom kraju, šarana osjetim dvije sekunde i onda se otkvačuje u granju,a ja izvlačim prazan sistem. Drago mi je više od ičega da sam imao šarana i to na boilu,ali mi se ne sviđa šta se otkvačio,ma ima vremena,još sam dugo tu, ne samo dva sata kao obično [hiphiph[]
Poslije toga me obilazi Nina,malo popričamo i ona odlazi,ostavlja me u miru na vodi...
Taj mir su remetili cvergli sa boilom i ništa više i to mi je malo bilo sumnjivo da nemam grza amura,ali šta se može...odlazim u krevet bježeći pred komarcima.
Do nekakvih tri sata se ništa de događa i onda na tiger nut imam tipični griz amura,pokušavam izletiti iz šatora,ali se jedva provlačim kroz ciferšlus,podižem štap,ali ne osjetim ništa,primatam i onda odjednom osjetim ribu,naravno sve tipično za amura...
Privlačim ga kraju i od druge ga uspijem usačiti,nije veliki,ali me veseli svaka riba jaoo: .
Slikam se i poslije toga ga puštam...

Image

Do jutra se ne dešava apsolutno ništa ni meni ni prijatelju Loncu koji je lovio na susjednoj 1.
Naravno boile nema,prefilavam je,kao i štapove zabačene preko uza polje lopoča.
Uživam u prekrasnom jutru i jutarnjoj svježini,Lonac dolazi do mene i pričamo o protekloj noći,niti on nije imao griza,osim kojeg bipa od cvergla,znači moj amur je bio jedina riba cijelu noć.
Lonac odlazi od mene na svoju poziciju i nedugo potom imam griz na boilu,ali kako sam prtljao oko stvari šaran opet u sekundi ulazi u granje uza kraj,zatežem ga i osjetim dvije tri sekunde na štapu i opet se otkvačuje,e sada sam već pomalo ljut.
Šaran je kroz granje i lopoč ogulio cijeli omotač sa predveza...

Image

Ostavljam takav predvez i ponovo prefilavam boilu,a preko uza lopoč probavam zigati na jedan štap,a na drugi dva tigera na dno sa spužvicom.
dok prebacujem dolazi Tičo i pričam mu o svemu šta je bilo.
Pomažem Tiči složiti kump , kako kaže njegov sinčina i imam opet griz na štap uza obalu na boilu,trčim 20-ak metara i mislim si da je taj šaran već negdje na jedinici kod Lonca...dok sam dotrčao do štapa sve stoji povijeno i napeto,podižem štap i lagano ga napinjem...odjednom osjetim pumpanje šarana, polako ga izvlačim van iz granja,ali mi ulijeće u manji lopoč...i odatle ga uspijem povući i izrezati nešto lopoča,a onda mi zapinje na jednoj grani...vidim ga,ali ga ne mogu potegnuti od te grane...predajem štap Tiči,a ja se spuštam do vode i zajašim na panj iz kojega raste ta grana gdje je riba zapela,podmetačem je zakvačim i uspijem je potrgati,konačno olakšanje...ostaje mi samo usačiti šarana jer Tičo to ne želi :D
Osmjeh od uha do uha sve govori...

Image

Slijedi slikanje i puštanje...

Image

Tiči stavljam kuhati frišku kukuruzu...kuha je na vodi da se ne usmrdi.

Image

...,a sa druge strane Lonac viče da donesem fotić jer ima ribu,trčim do njega i slikam ga...

Image

Image

Vračam se na poziciju i nakon sat i nešto opet griz na boilu,ne mogu vjerovati da šarani grizu usred dana po ovakvoj vručini,a amuri ne...
Naravno opet problemi sa granjem i lopočima...

Image

...,ali na sreču opet izlazim kao pobjednik iz ove borbe...

Image

U toku dana bilo je svega,ali najmanje borbe sa ribama,borili smo se sa šatorom...

Image

...sa roštiljem i tanjurom...

Image

...kao i sa hladnim pivom...

Image

Na večer Nina ode,a ja legnem u krpe,nisam pravo niti zahrkao kad griz, preko uza lopoč,naravno opet manji amur...

Image

Poslije slikanja ponovo legnem u krevet,taman sam dobro zaspao kad run i to pravi,ali ne desno vec preko uza lopoč, iznenađen i zbunjen istrčavam jedva van i podižem štap,riba je duboko u lopoču,ali je osjetim i osjetim da je bome velika,dok se to dešavalo več su se kraj mene stvorili Tičo i Čara koji je došao u međuvremenu i donesao pečenike,kažem im da bi mogao biti veliki šaran jer mi ništa od ponašanja ribe ne odaje da je sa druge strane amur,griz je bio opet na tiger.
Konačno uspijevam ribu izvući iz lopoča,ali ona po dnu kreće u desno...opet me sve ponašanje asocira na šarana,ribu uspijem dobiti konačno pod noge i pomalo,pomalo je podižem od dna kada se pred nama pojavi ne amur već podmornica od amura...sva trojica se iznenadimo sta je amur i odmah počnu nagađanja koliki je jer je riba ogromna,dugačka,a i strašno debela...Tičo ne zna kako da ga odmah usači,ali od prve uspijeva i u podmetaču eksplozija!!
Salve oduševljenja i rasprava da li sam oborio rekord grabe koji drži Veka sa 18,80 kg,vadim šipke od podmetača i podižem ribu...ooo da..velika je...kažem Tiči da pridrži štap i da stane na šipke dok se obučem i uzmem fotić i vagu,na obali sam imao dvije podloške jednu na drugoj,ali nisam htio vaditi ribu da se ne bi nepotrebno ozlijeđivala dok obavim sve pripreme.
Kada sam bio gotov primam šipke i malo podižem mrežicu,a izvode eksplozija,amur je zapalio kao lud i jednostavno me prevagnuo i proletio kroz mrežu podmetača...šok!!
Tičo viče da ga ima na štapu,ali vidim da struna miruje...kada je izletio proletio je uza samu obalu i negdje je nešto zakvačilo nešto,a on, gazda je odlepršao, bez slike i pozdrava :D .
U zadnji mjesec dana sam popušio tri debele ribe,jednu svojom čistom greškom,jednoj nisam mogao ništa i sada ovu...,ali da li je to popušena riba???? Ili je ulovljena????
Haahahaahaha,malo čudno,ali je ne računam ulovljenom,bez obzira na Tiču i Čaru koji su sve vidjeli. Riba bi bila ionako puštena za minutu,dvije,aaaaaliii nema fotke...
Sve to ostavlja dozu gorčine u ustima,ali vidimo se opet debela ribo,a nadam se i još jednom bijelom biću iz te vode...
Hvala Tiči i Veri na lijepom druženju kao i Malom Mihi koji nas je uveseljavao cijeli dan...
Pozdrav do idučeg ribolova!

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 08 Nov 2013, 15:46

neki novi stanovnici Hesove grabe ;)

kako malo veći...

Image

tako i ovi mali...

Image

Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 03 Jan 2014, 14:00

Došao sam malo prihraniti jer je vrijeme relativno toplo...

Image

kemija poznata...

Image

na grabi lovi Mario i ima upis...

Image

Nina i ja dolazimo do njega i opet ima pravi griz...

Image

predivna zdrava riba...

Image

i puštanjac ;)

Image

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 21 Jan 2014, 02:22

Sada već jučer odem na grabu,doslovno na dva sata i ponesem malo prihrane,crve i jedan štap sa plovkom kao i jedan stap za špinaje,prihranim uza drvo u vodi,sjednem na kantu i pomalo bacam varalice...

Image

Kad nakon nekog vremena plovak lagano zatreperi i pođe u stranu...zategnem,ali u prazno...hajde neka se bar nešto desilo...
Zabacim opet i nedugo poslije toga plovak opet zatitra i podigne se iz vode...kontriram i imam ribu...bježim u desno da se maknem od granja,ali u tom trenu mi se riba otvačuje...Plut špina do mene i sve gleda... :) a ja luuuuddd...pa baš me ne će...

Image

Bacam opet malo prihrane..pelete,rastresita hrana i lomljene boile...da naravno i crviće. Jedno vrijeme je sve mirno,a onda se plovak opet malo pomakne i podigne se van...brz sam i kontriram u tvrdo...naravno opet taktički manevar u desno i već pomalo zamaram šarana...sav vesel,a u strepnji da mi se ne otvači kao prethodni...

Image

konačno je šaran na podlošci,a iz njega prihrana šiša kao u sred ljeta...

Image

Fotkanje...ipak mi je to prvi ovogodišnji ura::
i to na našoj grabi [superr]

Image

Image

Jedno veliko hvala Plutu na svoj pruženoj pomoći i na predivnim fotkama,osobito onoj gdje sjedim na obali i gledam u vodu,a iza mene crnina...stvarno prekrasna fotka bdr:

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 21 Jan 2014, 09:06

A šta reći i tebi i Plutu nego također se pokloniti kl::
Baš je falilo kada te nije bilo na forumu, sada kad otvorim stranicu i vidim tvoje ime sa nestrpljenjem ju žurim otvoriti. Kad ćemo na Mrežnicu? Nešto se Grga i ja spremamo da bi u trećem mjesecu išli u tok kod onog Mihalić sela, kad bi nam se još ti i Plut pridružili to bi bilo strašno oo::L

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 22 Jan 2014, 00:57

Bistro Cipo piv::

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 24 Jan 2014, 12:04

rio wrote:A šta reći i tebi i Plutu nego također se pokloniti kl::
Baš je falilo kada te nije bilo na forumu, sada kad otvorim stranicu i vidim tvoje ime sa nestrpljenjem ju žurim otvoriti. Kad ćemo na Mrežnicu? Nešto se Grga i ja spremamo da bi u trećem mjesecu išli u tok kod onog Mihalić sela, kad bi nam se još ti i Plut pridružili to bi bilo strašno oo::L

Osecam da bi bilo ludo samo da nebude zbogom pameti .....hahahahah bdr:

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”