Pitanje stručnjacima u vezi konoplje
Moderator:Masterbih
hvala Dane malo sam te namucio, ali bas me interesovao ovakav podatak iz tvog iskustva 
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes
Re: Pitanje stručnjacima
Što se tiče konoplje, ne trebaš je dodatno mljeti.zdravko wrote:Ovo od konoplje je dosta sitno - kao griz, možda i sitnije i mislim da ga skoro ne bi trebao mljeti. A taj postotak me je zanimao, mislio sam , da bi moglo iči i iznad 20%. Dal da dodam i nekog ulja ? Sad za prolječe bi htio da napravim neku dobru bojlu za rijeku i mislio sam na neku kombinaciju Masterbihovog river ili nekog drugog mixa te dodatnih komponenti i pocijenio bi je sa tim ostacima kod prešanja.
Grubo mljevena je odlična za mix.
Ako želiš, možeš je kratko propržiti na teflon tavi, jer tada daje više okusa u boili.
Što se tiče postotka u miksu... sve ovisi o drugim komponentama, a i o onim koje su bile u hladnoj preši.
Npr. imaš u preši, uljanu repicu, konoplju, lan, proso, bućine koštice...
Uzmi ulje i doziraj 20-30 ml / kg, tu nećeš pogriješiti.
Moraš voditi računa i o ostalim komponentama u miksu, ali, kako i sam kažeš, nisi radio boile u većim količinama, pa mislim da te sada eksperimanti ni nebi zanimali.
Ako nešto od toga želiš dodati u Masterbih river mix, nisi na dobrom putu.
Masterbih river miks je dorađen do detalja za rijeku i za druge vode, pa ne mjenjaj ništa.
Moj savjet je... od ostataka hladne preše napravi kugle veličine šljive (sa nekim lako vezivnim sastojcima), i obogati hranilište sa time.
Uz Masterbih river mix i takvim kuglama si postigao kvalitetnu podlogu za ribolov na rijekama.
U River mix također možeš dodati hladno prešanog ulja, i bez arome super loviti.
Nadam se da sam ti pomogao u odabiru za proljeće, i svakako javi o rezultatima u koje ne sumljam.
Re: Pitanje stručnjacima u vezi konoplje
Krasan sastojak, ali imaj na umu da je to jako odmascena komponenta.
Neke stvari su jako dobre kao odmascene, ali u ovom slucaju konoplje nije bas tako preporucljivo, pa nebi bilo lose staviti malu dozu Hemp Oil - ulja konoplje.
Sto se tice same konoplje, najbolja je ona koja je djelimicno odmascena, sto opet ovisi o situaciji i kombinacijama u samom mamcu.
Konkretno u tvom slucaju savjetujem da ne pretjerujujes sa njom u bilo kakvim kombinacijama, a dodatno zavisi koji sistem obrade ima taj covjek koji presa ulje itd.
Neke stvari su jako dobre kao odmascene, ali u ovom slucaju konoplje nije bas tako preporucljivo, pa nebi bilo lose staviti malu dozu Hemp Oil - ulja konoplje.
Sto se tice same konoplje, najbolja je ona koja je djelimicno odmascena, sto opet ovisi o situaciji i kombinacijama u samom mamcu.
Konkretno u tvom slucaju savjetujem da ne pretjerujujes sa njom u bilo kakvim kombinacijama, a dodatno zavisi koji sistem obrade ima taj covjek koji presa ulje itd.
Re: Pitanje stručnjacima u vezi konoplje
Evo još dva važna detalja o konoplji :
-Konopljino brašno sadrži više od 33% proteina.
-Konopljino ulje je bogato sa esencijalnim masnim kiselinama i to sa Omega 6 i Omega 3 u omjeru 3 :1.
-Konopljino brašno sadrži više od 33% proteina.
-Konopljino ulje je bogato sa esencijalnim masnim kiselinama i to sa Omega 6 i Omega 3 u omjeru 3 :1.