Pitanje stručnjacima u vezi konoplje

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina
Re: Pitanje stručnjacima

Post by bdelitee » 01 Feb 2014, 22:21

hvala Dane malo sam te namucio, ali bas me interesovao ovakav podatak iz tvog iskustva :Dtt
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

GRGA RI
ViP
ViP

Re: Pitanje stručnjacima

Post by GRGA RI » 01 Feb 2014, 23:20

zdravko wrote:Ovo od konoplje je dosta sitno - kao griz, možda i sitnije i mislim da ga skoro ne bi trebao mljeti. A taj postotak me je zanimao, mislio sam , da bi moglo iči i iznad 20%. Dal da dodam i nekog ulja ? Sad za prolječe bi htio da napravim neku dobru bojlu za rijeku i mislio sam na neku kombinaciju Masterbihovog river ili nekog drugog mixa te dodatnih komponenti i pocijenio bi je sa tim ostacima kod prešanja.
Što se tiče konoplje, ne trebaš je dodatno mljeti.
Grubo mljevena je odlična za mix.
Ako želiš, možeš je kratko propržiti na teflon tavi, jer tada daje više okusa u boili.

Što se tiče postotka u miksu... sve ovisi o drugim komponentama, a i o onim koje su bile u hladnoj preši.
Npr. imaš u preši, uljanu repicu, konoplju, lan, proso, bućine koštice...
Uzmi ulje i doziraj 20-30 ml / kg, tu nećeš pogriješiti.
Moraš voditi računa i o ostalim komponentama u miksu, ali, kako i sam kažeš, nisi radio boile u većim količinama, pa mislim da te sada eksperimanti ni nebi zanimali.

Ako nešto od toga želiš dodati u Masterbih river mix, nisi na dobrom putu.
Masterbih river miks je dorađen do detalja za rijeku i za druge vode, pa ne mjenjaj ništa.

Moj savjet je... od ostataka hladne preše napravi kugle veličine šljive (sa nekim lako vezivnim sastojcima), i obogati hranilište sa time.
Uz Masterbih river mix i takvim kuglama si postigao kvalitetnu podlogu za ribolov na rijekama.
U River mix također možeš dodati hladno prešanog ulja, i bez arome super loviti.

Nadam se da sam ti pomogao u odabiru za proljeće, i svakako javi o rezultatima u koje ne sumljam.
1::

Masterbih
Moderator
Moderator

Re: Pitanje stručnjacima u vezi konoplje

Post by Masterbih » 01 Feb 2014, 23:35

Krasan sastojak, ali imaj na umu da je to jako odmascena komponenta.
Neke stvari su jako dobre kao odmascene, ali u ovom slucaju konoplje nije bas tako preporucljivo, pa nebi bilo lose staviti malu dozu Hemp Oil - ulja konoplje.
Sto se tice same konoplje, najbolja je ona koja je djelimicno odmascena, sto opet ovisi o situaciji i kombinacijama u samom mamcu.
Konkretno u tvom slucaju savjetujem da ne pretjerujujes sa njom u bilo kakvim kombinacijama, a dodatno zavisi koji sistem obrade ima taj covjek koji presa ulje itd.

GogoRush
Guru
Guru

Re: Pitanje stručnjacima u vezi konoplje

Post by GogoRush » 03 Feb 2014, 08:32

Evo još dva važna detalja o konoplji :
-Konopljino brašno sadrži više od 33% proteina.
-Konopljino ulje je bogato sa esencijalnim masnim kiselinama i to sa Omega 6 i Omega 3 u omjeru 3 :1.

Post Reply

Return to “Boile”