pred objektivom kamere
Zašto šaran...Zašto šaranolov
Moderator:Masterbih
Dijelić razmišljanja o ovoj temi iznesenih od dvojice istinskih hrvatskih šaranaša
pred objektivom kamere

pred objektivom kamere
Last edited by frle on 04 Jun 2012, 10:45, edited 1 time in total.
Re: Zašto šaran...Zašto šaranolov
ovo je dobra i interesantna tema,naprimer ja sam odrastao u orasju na savi,to je na granici sa zupanjom ko ne zna,prva dozvolu kao klinac sam imao sa sedam godina,pecao na savi i na jezerce ciglana a kad odem kod dede i bake u tu je jezero donji zabar pa rovovi u covic polju,a uveo me striko u lov sarana,ali jedna mu zamerka sve je nosio kuci,kad sam dobio dozvolu e to je bio zivot,pre skole i posle skole na pecanju na savi pa na ciglanu popodne,a nocni ribolov sa strikom po zabaru je zapamcen za citav zivot,ono kad osluskujes zvonce na germini,sve u svemu lep je ovo ribolov i znam da svog sina sada ucim kako treba
Zašto lov šarana ?
Pecam oko 35 godina. I pecao sam Soma, Mrenu, Klena, Štuku, Skobalja, Šljivara, Babušku .................................
Nikad šarana.
To je bilo dok sam živeo u Nišu (poznat plovkaroški kraj). E, onda sam se 98. preselio u PG i imao sam izbor : pastrmka, lipljen na Morači ili šaran (krap) na Skadarskom. Pošto me je mrzelo da čitav dan stojim i bičujem štapom ne bih li ulovio jednu ili dve porcijašice, ja se opredelio za crnogorsku taktiku, sediš a pecaš. Kupio rod pod, kupio štapove, mašinice, rolere, fretezu, stolicu, stočić ..............................
I eto, zavoleo pecanje šarana, pa sad i kad odem za Niš, gledam da nagazim mesto gde ima šarka, mada me ipak tamo čeka i dalje skobalj, mrena, som ....
Pecam oko 35 godina. I pecao sam Soma, Mrenu, Klena, Štuku, Skobalja, Šljivara, Babušku .................................
Nikad šarana.
To je bilo dok sam živeo u Nišu (poznat plovkaroški kraj). E, onda sam se 98. preselio u PG i imao sam izbor : pastrmka, lipljen na Morači ili šaran (krap) na Skadarskom. Pošto me je mrzelo da čitav dan stojim i bičujem štapom ne bih li ulovio jednu ili dve porcijašice, ja se opredelio za crnogorsku taktiku, sediš a pecaš. Kupio rod pod, kupio štapove, mašinice, rolere, fretezu, stolicu, stočić ..............................
I eto, zavoleo pecanje šarana, pa sad i kad odem za Niš, gledam da nagazim mesto gde ima šarka, mada me ipak tamo čeka i dalje skobalj, mrena, som ....
....."sebe ne smatram normalnom osobom"....
E...bolje da ga nisam probudio...
Uglavnom..svaka čast...tak i je!
E...bolje da ga nisam probudio...
Uglavnom..svaka čast...tak i je!
-
scorp_breza
- Piskaralo

Ma kad se sjetim s kim peca mogu ti samo reci dobar je on