Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine

Slobodne teme o šaranskom ribolovu..

Moderator:Masterbih

Post Reply
CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo
Re: Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2012.godine

Post by CandR Bn » 04 Jun 2012, 20:32

Da,naravno.Bas sam eto odlucio da se tebi pravdam.Ovo pisem da bi drugi ljudi shvatili o cemu se radi.
Last edited by CandR Bn on 04 Jun 2012, 20:35, edited 1 time in total.

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 04 Jun 2012, 20:34

Tipican domaci autohtoni mentalitet-"Kad je to sve tako dobro onda sto ne donesete tu medalju jednom sa svjetskog prvenstva ?! Sto se to na njoj jednom za svagda ne iskristalise ta ekipa koja ce donijeti tu medalju majka mu stara!?? "
Malo je sto smo peti od 57 nego i medalja treba.Pretpostavljm da kad donesemo medalju,a vjerujem da hocemo,onda ce sve ispod zlata biti neuspjeh.

"Nego ako ikad dobijem na Bingu, doci cu da Vas sve razvalim i da idem na svjetsko c:c "
Neces valjda da trosis toliki novac na nas buraniju.S tim novcem mozes i Tiger Woods-a da razvalis.Nije tvoje da pecas fildzan ligu.

"Nemam nista protiv jezera nego imam protiv organizacije same lige koja ne misli o tome kako postaviti ligu da bi na svjetsko otisli najbolji a ne oni koji imaju love za odlazak tamo! "-Daj moli, te,prosvijetli nas.Kako ovo da izvedemo kad je u 99% slucajeva samofinansiranje?

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 04 Jun 2012, 21:52

CandR Bn wrote:Da,naravno.Bas sam eto odlucio da se tebi pravdam.Ovo pisem da bi drugi ljudi shvatili o cemu se radi.
U Bosni i jest stanje takvo kakvo je zato sto se niko nikome ne pravda! Meni se ne moras pravdat. Vec sam gore napisao, zaboli me kurko za ligom, ja iznosim samo svoje zapazanje i imam potpuno pravo na to!

CandR Bn wrote:Tipican domaci autohtoni mentalitet-"Kad je to sve tako dobro onda sto ne donesete tu medalju jednom sa svjetskog prvenstva ?! Sto se to na njoj jednom za svagda ne iskristalise ta ekipa koja ce donijeti tu medalju majka mu stara!?? "
Malo je sto smo peti od 57 nego i medalja treba.Pretpostavljm da kad donesemo medalju,a vjerujem da hocemo,onda ce sve ispod zlata biti neuspjeh.
Fazon je u tome sto necete medalje vidjeti jos 100 godina! krezi::

2006. BiH je zauzela 6. mjesto u Portugalu ako se ne varam.
U Srbiji 2007. 14. mjesto! ,
2008 u Africi BiH je zauzela 6.mjesto,
2009.jel ono bi u Francuskoj, BiH je zavrsila na 16. mjestu
2010. u Engleskoj BiH je zavrsila na 8, mjestu
2011. u Italiji TRECI! Odozdo kad se gleda lista, otpozadi! 22.mjesto

Ne vidim ja vas blizu medalje al' nikako, osim kada ste na ceremoniji priblizite ljudima sa medaljama 1::

CandR Bn wrote: "Nego ako ikad dobijem na Bingu, doci cu da Vas sve razvalim i da idem na svjetsko c:c "
Neces valjda da trosis toliki novac na nas buraniju.S tim novcem mozes i Tiger Woods-a da razvalis.Nije tvoje da pecas fildzan ligu.
Ma mislio sam na neki manji dobitak, onak' dzabnih para sto bi ih mogao da bacim u vjetar. Ne bi mi za vas trebalo bas toliko puno! :Dtt
CandR Bn wrote: "Nemam nista protiv jezera nego imam protiv organizacije same lige koja ne misli o tome kako postaviti ligu da bi na svjetsko otisli najbolji a ne oni koji imaju love za odlazak tamo! "-Daj moli, te,prosvijetli nas.Kako ovo da izvedemo kad je u 99% slucajeva samofinansiranje?
1000 km kotizacija pa nek peca ko smije da peca i ko misli da zna da peca pa onda od tih para od kotizacije imas i za vodu i za sve, ne bas za sve al' makar za mamce na svjetskom! NIJE NEMOGUCE!
CandR Bn wrote: Kakva god da je liga na FIPSed ranking listi u disciplin carp,BiH je cini mi se na 9.mjestu od 20 i kusur zemalja.I to zbog proslogodisnjeg katastrofalnog rezultata!
I malo sam gledao popis tamo na FIPSED-ovoj stranici. Ono za sta Ti mislis da je rank lista svjetskih liga je rank lista nacija a tu smo 10. mjesto u sveukupnom poretku. Za ligu sam siguran da bi bila medju zadnjim! A na generalnoj listi sa medaljama i svim ostalim cinjenicnim stanjem Bosne i Hercegovine nema ni na mapi!

Evo prve liste ovdje!

Generalna lista sa osvajacima medalja!
Last edited by Linear on 04 Jun 2012, 23:32, edited 2 times in total.
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 04 Jun 2012, 23:03

Ma dobro, treba tu vremena za mnogo stvari, polako, bit ce bolje..

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 05 Jun 2012, 05:53

sectorb.jpg
Evo koliko nas je dijelilo od medalje.Pobjednik sektora b je nosio srebrnu medalju u individualnom plasmanu
sectorb.jpg (71.01KiB)Viewed 13049 times

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 05 Jun 2012, 06:12

Kao sto vidis,pri dnu tabele je Cro za koju su tada(a i sada ce u nesto izmjenjenom sastavu) pecali Pajo i Kvastek,legende saranskog ribolova sa ovih prostora.Da ne pricam o Juznoafrickoj Republici,visestrukom prvaku svijeta,koji nam je takodje gledao u ledja.Pa domacin...
I sta sad?Nemaju oni pojma cim su dozvolili da mi budemo bolji od njih?Ja treba da kazem kako smo ih razvalili kao sto bi ti nas samo da imas malo vremena?Ni u najvecem ludilu.Svjestan sam svojih (ne)kvaliteta i znam da uz pomoc srece,naravno,i nesto skromnog znanja i iskustva koje imamo,mozemo da uzmemo medalju,kao sto smo uz pomoc srece bili i zadnji.
Posto se godinama finansiramo iz svog dzepa mislim da je i ovo sto smo do sad postigli uspjeh.
Na kraju krajeva ja svoje (ne)znanje stalno javno testiram takmiceci se gdje god stignem.Najvise volim u lovu ali ni ovako nije problem.

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 05 Jun 2012, 06:27

Sto se tice kotizacije,ja se potpuno slazem.U Srbiji je 50000rsd-1000km,u Hrvatskoj je cini mi se 40000kuna,takodje oko 1000km.Ali kod njih je taj sport mnogo razvijeniji.Jako puno voda i klubova imaju koje finansiraju njihova udruzenja.
Ako.Polako ce to doci i do nas.Vec u par udruzenja smo se izborili da predsjednici postanu sarandzije.
Kako su se lijepo organizovali momci iz Orasja.Cak su i mini ligu napravili u sklopu svog udruzenja a pobjednika lige finansira udruzenje.
Svjestan sam da ide traljavo ali ide.Ja se uvijek nadam boljem.
Ne bih bio u kozi ljudima koji se probude mrzovoljni,provedu dan mrzovoljni i legnu mrzovoljni i cijeli svijet im nije po volji.Nije to lako.
I,da.Ne postoji rankig lista liga nego reprezentacija.Ko to moze da rangira i po kojim kriterijumima?Uspjeh reprezentacije je donekle i produkt lige.U tom smislu sam govorio o ranking listi FIPSed

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 05 Jun 2012, 06:29

Masterbih wrote:Ma dobro, treba tu vremena za mnogo stvari, polako, bit ce bolje..
p::

Daiwa
ViP
ViP

Post by Daiwa » 05 Jun 2012, 11:43

CandR Bn wrote:Kao sto vidis,pri dnu tabele je Cro za koju su tada(a i sada ce u nesto izmjenjenom sastavu) pecali Pajo i Kvastek,legende saranskog ribolova sa ovih prostora.Da ne pricam o Juznoafrickoj Republici,visestrukom prvaku svijeta,koji nam je takodje gledao u ledja.Pa domacin...
I sta sad?Nemaju oni pojma cim su dozvolili da mi budemo bolji od njih?Ja treba da kazem kako smo ih razvalili kao sto bi ti nas samo da imas malo vremena?Ni u najvecem ludilu.Svjestan sam svojih (ne)kvaliteta i znam da uz pomoc srece,naravno,i nesto skromnog znanja i iskustva koje imamo,mozemo da uzmemo medalju,kao sto smo uz pomoc srece bili i zadnji.
Posto se godinama finansiramo iz svog dzepa mislim da je i ovo sto smo do sad postigli uspjeh.
Na kraju krajeva ja svoje (ne)znanje stalno javno testiram takmiceci se gdje god stignem.Najvise volim u lovu ali ni ovako nije problem.
CandR Bn vidim dasi se uhvatio ove Tarikove recenice ggdje se spominje razvaljivanje krezi:: , meni to izgleda kao dobra sala i 99,9% sam siguran da se samo salio a Ti to shvatio bukvalano krezi:: krezi:: , nadamse da ce Tare da objasni jeli stavarno zeza ili je ozbiljno mislio :.D

CandR Bn
Piskaralo
Piskaralo

Post by CandR Bn » 05 Jun 2012, 12:21

Recenica je bila samo slagvort za ono zto sam napisao.Da li je ozbiljno mislio ili ne to je nebitno.Ja ga poznajem verlo dobro i zbog cega pise to sto pise ali meni je to ok jer u principu ne odgovaram njemu nego svima koji su neobavijesteni o nasoj ligi.Nekima je to fildzan liga,nekima je dobra ali mali broj ljudi zna kroz sta se sve prodje da bi se odrzala uopste.

Post Reply

Return to “Ostalo”