Šaran ulovi 2012.
Moderator:Masterbih
Svaka čast na ulovima,lijepe ribe a i slike odlične

Re: Šaran ulovi 2012.
Vracamo se ponovo u sator, medjutim ja moram da istrcavam u gacama

Hahahaa , jesu li i gace Masterbih produkt
sala mala , dobra reportaza 
U filmu praznik u Sarajevu bi Te pitali halo Boris jeli Te to murija pokupila na spavanju
ne ne sargo me zeza

Hahahah evo nadjo ovo o cemu pisem
, Boris nemoj se ljutit ali stvarno su me gace podsjetile na ovaj detalj iz filma koji je pun zajebancija i fora ,ako mislis da pretjerujem Ti izbrisi

Hahahaa , jesu li i gace Masterbih produkt
U filmu praznik u Sarajevu bi Te pitali halo Boris jeli Te to murija pokupila na spavanju
Hahahah evo nadjo ovo o cemu pisem
Last edited by Daiwa on 12 Jun 2012, 19:25, edited 2 times in total.
Boris, koja ti je to rola? Vidim da nije ni velika, a ni mala neka sredina.
Sporedni komplet za BiH i za pecanje na blizu, imam dva stapa i dve rolne.GogoRush wrote:Boris, koja ti je to rola? Vidim da nije ni velika, a ni mala neka sredina.
Ovo je novi model Daiwa Regal Z 5000 BR
Aktivirana nova galerija na oficijelnom sajtu

Klikni na sliku ili ovde: Galerija ulova-Saranski ribolov

Klikni na sliku ili ovde: Galerija ulova-Saranski ribolov
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Nedavno nagovorim kolegu sa posla da se pocne baviti ozbiljnijim ribolovom, i da kupi opremu za saranolov te da konacno pocne uzivati u ribolovu. Do sad je lovio na par kojekakvih stapova, olovom 2-3 udice i na koricu od hljeba, pa sta se zakaci dobro je.
Kupio je opremu, i nakon par dana bilo je vrijeme da se ta oprema i isproba.
Dogovor je pao na jezero Smoluca. Kad vec covjek probava, red je i da nesto ulovi tom opremom.
Na jezero krecemo oko 7 h ujutro. Planiramo da smo na vodi oko 10:30 h. Ima ona stara „k`o ce ko dragi Bog“. Vec na izlazu iz vogosce ja dobijam napad bubrega. Valjda noc prije polaska kad sam radio nocnu smjenu nisam se fino pokrio dok sam spavao
Nekako uspjevam stisnuti zube do Olovske bolnice (Olovo-gradic u BiH). Tu dobijem injekciju. Nakon par minuta kad me bol popustila, nastavljamo svoje putovanje ka Smoluci.
Takodzer usput kupim neke tablete i caj koje mi je preporucio lokalni doktor, da bih mogao komotno ocajavati uz ribolov. Malo prije Tuzle opet osjetim bol, ali ne toliku kao prije, vjerovatno zbog injekcije i tablete koju sam usput popio. Na jezero dolazimo oko 11:30 h. Izabrao sam nam poziciju br. 3. Kolega vadi opremu, a ja trazim mjesto gdje da se zavalim da malo dodzem sebi.
Nakon nekih pola sata ponovo popusta bol i grabim za spod te prihranjujem poziciju. Prihrana se sastojala od Partikli, dodatne konoplje u partiklima, peleta i polovica boila. Kad sam zavrsio sa prihranom slijedilo je montiranje i rokanje artiljerijom. Nedugo nakon prihranjivanja pocela se riba izbacivati na hranilistima, i slutio sam da ce ovo biti lijepa kampanja. Posto smo na jezeru tog dana bili sami, kolegi sam postavio marker na nekih 80-ak metara na poziciji dored nase da vjezba zabacivanje. Nakon njegovog prvog zabacaja uslijedio je sokantan pogled ka meni i zbunjenim glasom progovori „Jbt grob gdje ovo odleti“
Kaze da mu je najduzi zabacaj do ovog bio oko 40-ak metara.
Otprilike oko pola sata vjezbe zabacivanja konacno se poceo priblizavati markeru.
Dok je kolega vjezbao ja vec dobivam prvu ribu.
Ljuskavi ljepotan od nekih 3 kg. Nakon uvjezbavanja i kolega se vraca na poziciju te zabacuje skoro pa gdje i treba.
Tog dana imali smo jos po 2 ribe.
Kako je noc pala tako je i riba prestala gristi, al je poceo ponovo gristi bubreg.
Skoro cjelu vecer privodim hodajuci i dzogirajuci putem iznad pozicija, nebili me treskanjem bubrega popustila bol. Konacno pred zoru popusta bol i uspjevam zaspati.
Al sam se i naspavao momacki. Jedva da sam preklopio nekih sat i po.
Probudio me ovaj malac.

Ponovo nakon ulova prihranjujem poziciju boilama. Nedugo zatim dobijamo obadvojica po ribu.

Oko 9 h ponovo hranimo mjesavinom partikli, peleta i boila. Nakon sat-sat i po pocinje svirka. Riba je pocela ludovati. Imali smo u dva navrata po tri ribe odjednom na udici.
Obicno nam je treca bjezala u granje i njih smo nazalost gubili

Kolega dobija i jednog malog amura oko2,5-3 kg.

Izgubili smo jos 7-8 riba, jer smo lovili uz samu suprotnu obalu koja je puna loma.
Bipova i fula smo imali cini mi se Bezbroj. Kolega je dobio poziv zbog kojeg smo se morali vratiti kuci dan ranije. Za nekih 30-ak sati ribolova imali smo 18 riba. Mnogo vise nego smo se i nadali. Od mamaca smo koristili boile koje smo rolali sa aditivima domaceg proizvodzaca Element Baits - fruti mix i black fish koje su se ponovo pokazale i vise nego odlicne.
Prelijepa kratka kampanja, doduse pomalo mucna zbog pola kubika pjeska u bubregu al je ipak i to dozivljaj koji cu pamtiti.
Evo i jos par slicica za kraj.

Do iduceg ribolova pozdrav i Bistro !!!
Kupio je opremu, i nakon par dana bilo je vrijeme da se ta oprema i isproba.
Dogovor je pao na jezero Smoluca. Kad vec covjek probava, red je i da nesto ulovi tom opremom.
Na jezero krecemo oko 7 h ujutro. Planiramo da smo na vodi oko 10:30 h. Ima ona stara „k`o ce ko dragi Bog“. Vec na izlazu iz vogosce ja dobijam napad bubrega. Valjda noc prije polaska kad sam radio nocnu smjenu nisam se fino pokrio dok sam spavao
Nekako uspjevam stisnuti zube do Olovske bolnice (Olovo-gradic u BiH). Tu dobijem injekciju. Nakon par minuta kad me bol popustila, nastavljamo svoje putovanje ka Smoluci.
Takodzer usput kupim neke tablete i caj koje mi je preporucio lokalni doktor, da bih mogao komotno ocajavati uz ribolov. Malo prije Tuzle opet osjetim bol, ali ne toliku kao prije, vjerovatno zbog injekcije i tablete koju sam usput popio. Na jezero dolazimo oko 11:30 h. Izabrao sam nam poziciju br. 3. Kolega vadi opremu, a ja trazim mjesto gdje da se zavalim da malo dodzem sebi.
Nakon nekih pola sata ponovo popusta bol i grabim za spod te prihranjujem poziciju. Prihrana se sastojala od Partikli, dodatne konoplje u partiklima, peleta i polovica boila. Kad sam zavrsio sa prihranom slijedilo je montiranje i rokanje artiljerijom. Nedugo nakon prihranjivanja pocela se riba izbacivati na hranilistima, i slutio sam da ce ovo biti lijepa kampanja. Posto smo na jezeru tog dana bili sami, kolegi sam postavio marker na nekih 80-ak metara na poziciji dored nase da vjezba zabacivanje. Nakon njegovog prvog zabacaja uslijedio je sokantan pogled ka meni i zbunjenim glasom progovori „Jbt grob gdje ovo odleti“
Kaze da mu je najduzi zabacaj do ovog bio oko 40-ak metara.
Otprilike oko pola sata vjezbe zabacivanja konacno se poceo priblizavati markeru.
Dok je kolega vjezbao ja vec dobivam prvu ribu.
Ljuskavi ljepotan od nekih 3 kg. Nakon uvjezbavanja i kolega se vraca na poziciju te zabacuje skoro pa gdje i treba.
Tog dana imali smo jos po 2 ribe.

Kako je noc pala tako je i riba prestala gristi, al je poceo ponovo gristi bubreg.Skoro cjelu vecer privodim hodajuci i dzogirajuci putem iznad pozicija, nebili me treskanjem bubrega popustila bol. Konacno pred zoru popusta bol i uspjevam zaspati.
Al sam se i naspavao momacki. Jedva da sam preklopio nekih sat i po.
Probudio me ovaj malac.

Ponovo nakon ulova prihranjujem poziciju boilama. Nedugo zatim dobijamo obadvojica po ribu.

Oko 9 h ponovo hranimo mjesavinom partikli, peleta i boila. Nakon sat-sat i po pocinje svirka. Riba je pocela ludovati. Imali smo u dva navrata po tri ribe odjednom na udici.
Obicno nam je treca bjezala u granje i njih smo nazalost gubili

Kolega dobija i jednog malog amura oko2,5-3 kg.

Izgubili smo jos 7-8 riba, jer smo lovili uz samu suprotnu obalu koja je puna loma.
Bipova i fula smo imali cini mi se Bezbroj. Kolega je dobio poziv zbog kojeg smo se morali vratiti kuci dan ranije. Za nekih 30-ak sati ribolova imali smo 18 riba. Mnogo vise nego smo se i nadali. Od mamaca smo koristili boile koje smo rolali sa aditivima domaceg proizvodzaca Element Baits - fruti mix i black fish koje su se ponovo pokazale i vise nego odlicne.
Prelijepa kratka kampanja, doduse pomalo mucna zbog pola kubika pjeska u bubregu al je ipak i to dozivljaj koji cu pamtiti.
Evo i jos par slicica za kraj.

Do iduceg ribolova pozdrav i Bistro !!!
"Kolega dobija i jednog malog amura oko2,5-3 kg."
Kako se meni cini to ce da bude bucov (bolen).
Svaka cast na ulovima, i sto si momacki izdrzao bolove

Kako se meni cini to ce da bude bucov (bolen).
Svaka cast na ulovima, i sto si momacki izdrzao bolove
Pridružujem se čestitkama...i ja mislim da je bolen. 
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.
Sve je divno i moje čestitke,ali ja ne mislim da li je ili nije.
To je Bolen
To je Bolen