Kelp i spirulina
Moderator:Masterbih
Re: Kelp i spirulina
Sonic wrote:@Daiwa..kolko se sječam, jednom si napisao da mi se više nečeš obračat na postove...no ne smeta! Kad mi se več obračaš na post, molim te da ne izvrčeš moje postove u ono što tebi u datom trenutku odgovara. Aj molim te reci di sam rekao da CC Moorov Kelp ne valja.
Nadalje, prema Believom pisanju stvarno sam dobio dojam da nekako zna koji je daleko bolji i ljepo sam ga pitao jer me interesiralo. Odgovorio mi je kako je i ja sam mu se ljepo zhvalio što mi je odgovorio. Jel tu nastao neki problem?
Izraz bistra voda nikako ne znači da nešto nevalja ili da tekučine rijeđe konzistencije su lošija od one gušče (u ovom slučaju kelp)
No po nečem drugom se može zaključit (usdim se reč znat) dali je neki hranjivi dodtak našim boilama bolji od neke firme naspram istom proizvodu druge firme.
E...o tome uopče ne žlim ovdje pisat jer budem sigurno dobio![]()
![]()
nekih koji još mnogo toga moraju probat da bi za to imali pravo ili da bi uopče mogli nešto pametnog napisat.
PS Daiwa...ako ti kažem da i ja koristim Moorov kelp, nadam se da nečeš svoj bacit u smeče
Odakle Ti znas koliko ko ovdje na ovom forumu ima iskustva i jos uz to koliko se ko susretao sa kojim proizvodima i koliko je ko ista od toga koristio?
Jesi Ti neka vidovita Dzemila ili imas neku kristalnu kuglu pa znas to sve i usudis se to sve pisati sa takvom arogancijom kao da si u najmanju ruku popecao sve vode svijeta i probao sve moguce produkte svih firmi postojecih?
Bez ljutnje ali ovako kurcevit post nisam dugo procitao i jos uz to u punoj dozi egoizma.
Da li neko u Hrvatskoj zna za Tebe uopste kada si tako veliko ime posto vidim da su Ti postovi krenuli u tom smjeru (ko sam ko ja, ja mogu po svima da serem i morate vi jos pure da jedete da bi samnom velikim Sven Valekom iz Ludbrega isli u konverzaciju)
E moj Sven moj.
Last edited by Linear on 11 Oct 2012, 18:18, edited 1 time in total.
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
Ma sve to zavisi: Ko, Kad, Gdje i Kako koristi neki proizvod..
Ja mislim da ne postoji neki proizvod za kojeg svi kazu da je idealan upravo iz ovog gore navedenog razloga.
Tu smo da podijelimo svoja iskustva i netreba nicije misljenje podcjenjivati kakvo god ono bilo, izuzev ako se radi o "uvali borova".
Danas dosta ljudi cunja po net-u (cita) i na osnovu toga prica o nekim proizvodima, a nikad ga uzivo nije ni vidio, kamol koristio..
Isto tako se desilo za Masterbih proizvode, pljuvacina sa svih strana, a niko ga nije probao, aliiii sad im je svima maca pojela jezik
Pored svih tih vrhunskih firmi, strucnih ribolovaca, znanja na kile itd., nase slike sa ulovima cine sigurno skromnih 50% saranaske scene u ExYu.
Ljudi, kupite i probajte svaki proizvod koji vas zanima i sami probajte..
Sve sto procitate na internetu, u novinama itd. shvatajte sporedno jer danas svako pise..
U ovom slucaju, kolega Daiwa je postavio sliku i covjek koristi CCMoore Kelp, znaci on vam moze reci o cemu se radi, kolko tolko.. Tj. napisao je vec da on nije tako providan..
Ja licno sam probao u par navrata Nutrabaits i on je OK, e sad, svako ima svoj neki ukus, mozda ce nekome biti bolji od neke druge firme, upravo iz tog razloga smo tu, da podijelimo svoja iskustva..
Bistro
Ja mislim da ne postoji neki proizvod za kojeg svi kazu da je idealan upravo iz ovog gore navedenog razloga.
Tu smo da podijelimo svoja iskustva i netreba nicije misljenje podcjenjivati kakvo god ono bilo, izuzev ako se radi o "uvali borova".
Danas dosta ljudi cunja po net-u (cita) i na osnovu toga prica o nekim proizvodima, a nikad ga uzivo nije ni vidio, kamol koristio..
Isto tako se desilo za Masterbih proizvode, pljuvacina sa svih strana, a niko ga nije probao, aliiii sad im je svima maca pojela jezik
Pored svih tih vrhunskih firmi, strucnih ribolovaca, znanja na kile itd., nase slike sa ulovima cine sigurno skromnih 50% saranaske scene u ExYu.
Ljudi, kupite i probajte svaki proizvod koji vas zanima i sami probajte..
Sve sto procitate na internetu, u novinama itd. shvatajte sporedno jer danas svako pise..
U ovom slucaju, kolega Daiwa je postavio sliku i covjek koristi CCMoore Kelp, znaci on vam moze reci o cemu se radi, kolko tolko.. Tj. napisao je vec da on nije tako providan..
Ja licno sam probao u par navrata Nutrabaits i on je OK, e sad, svako ima svoj neki ukus, mozda ce nekome biti bolji od neke druge firme, upravo iz tog razloga smo tu, da podijelimo svoja iskustva..
Bistro
Koje alge i ćije su bolje u to ne bih ulazio. Što se tiće kvalitete tu bi trebalo napraviti jednu poštenu analizu pa onda i pošteno reći istinu. Mora se priznati da današnji proizvodi prolaze sve više zahtijevnije analize nego prije pa je i kvaliteta samog proizvoda morala biti bolja. Danas bolju kvalitetu ćeš naći kod tek osnovanih firmi koje se bore za tržište pa samo kvalitetom to mogu postići.
Gore u postu sam spomenuo da sam koristio Kelp Extract od DT - u četvrtastoj plastićnoj crnoj boci. Extrakt je crne boje i dodavanjem u jaja i mix zna potamniti boilu. Taj extrakt sam sasvim slućajno kupio jer sam tražio kelp u prahu ali ga nije bilo pa sam onda uzeo ovaj. Ovakve alge i njihovi extracti nisu za dugo držanje, jer stajanjem postaju fenomenalan "agar" za bakterije i brzo kvarenje. Ja osobno već duže vrijeme koristim alge u prahu jer su dugotrajnije i lakše se ćuvaju. To su alge u prahu od Canina ( Seealgenmehl pulver ) namijenjene za kućne ljubimce i domaće životinje. Sam proizvod je prošao rigorozne kontrole i ispitivanja da bi bio pušten za prodaju i upotrebu. Ja ovu algu dodam direktno u Mix i miran sam sa vitaminima i mineralima.
Gore u postu sam spomenuo da sam koristio Kelp Extract od DT - u četvrtastoj plastićnoj crnoj boci. Extrakt je crne boje i dodavanjem u jaja i mix zna potamniti boilu. Taj extrakt sam sasvim slućajno kupio jer sam tražio kelp u prahu ali ga nije bilo pa sam onda uzeo ovaj. Ovakve alge i njihovi extracti nisu za dugo držanje, jer stajanjem postaju fenomenalan "agar" za bakterije i brzo kvarenje. Ja osobno već duže vrijeme koristim alge u prahu jer su dugotrajnije i lakše se ćuvaju. To su alge u prahu od Canina ( Seealgenmehl pulver ) namijenjene za kućne ljubimce i domaće životinje. Sam proizvod je prošao rigorozne kontrole i ispitivanja da bi bio pušten za prodaju i upotrebu. Ja ovu algu dodam direktno u Mix i miran sam sa vitaminima i mineralima.
Sve te komponente od Moora su kisela voda u odnosu na Nutrabaits pa i taj Kelp....
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
Ovo je ipak preostro sto jest jest brate Limar. Ispade sad CC Moore qrcu ne valja a nije tako sasvim sam siguran. 
Brate,brdo para sam bacio na te gluposti od Moora,to do jaja,,to ovo,to ono,to je naj obicniji shit!!
Jednostavan primer,kupi riblje brasno od Nutre i isto takvo od Moora i uporedi,bice ti jasnije sve....a o ovim finim specijama necu da diskutujem,pun mi je djoka kalkulisanja i kao neke ustede od koje kasnije glava boli...
Jednostavan primer,kupi riblje brasno od Nutre i isto takvo od Moora i uporedi,bice ti jasnije sve....a o ovim finim specijama necu da diskutujem,pun mi je djoka kalkulisanja i kao neke ustede od koje kasnije glava boli...
Ajde neka Ti bude, ne idem se sad sa Tobom ubjedjivati sta je bolje a sta ne. I ja sam probao dosta stvari od CC Moore-a pa nisam bas tako lose prolazio. Hiljadu cimbenika mora da bude ispunjeno da bi se nesto ovako bas okarakterisalo da bas ne valja i da se kaze da je najobicniji shit a ta firma pri tome stoji na evropskom trzistu jako dobro. Znam lika koji pravi izuzetno lovne boile od CC Moore-ovih komponenti i koji bi Te bas onako sa osmijehom na licu pogledao kada bi mu rekao da je CC Moore zivi shit.

Naravno da se necemo ubedjivati Lineareeeee......ja ne govorim o individui,naravno da postoje ljudi koji ce uvek od bilo cega napraviti lovnu boilu,moj dobar prijatelj je mag recimo,zna ga Beli059 pa moze reci dal bi mu neko mogao nasmejati licemerno...
Ja koliko mogu primetiti ovde u Srbiji je taj Moore propao iako je najpovoljniji i najbolji i sve naj naj,hehehe...pa nemoze doveka!
Al uvek ce se naci poneko da hvali npr.riblja brasna al sigurno ne sto valjaju nego sto recimo bese 350rsd a Nutrabaitsova 600rsd.....
Ja koliko mogu primetiti ovde u Srbiji je taj Moore propao iako je najpovoljniji i najbolji i sve naj naj,hehehe...pa nemoze doveka!
Al uvek ce se naci poneko da hvali npr.riblja brasna al sigurno ne sto valjaju nego sto recimo bese 350rsd a Nutrabaitsova 600rsd.....
bez ulazenja u raspravu cija su brasna od algi bolja iliti tecni ekstrati, treba ih koristiti i po meni posebno spirulinu jer zasigurno povecava atraktivnost boile.Cena je ta koja sprecava da se vise koristi i esperimentise, zato imamo slabe komentare o ovoj temi uopsteno
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes