bas na te alase sa mrezama sam i mislio u pravom smislu reci i to je zaista njihov poziv, naravno ako se sve radi u skladu sa zakonskim propisima i oni su nesumnjivo profesionalci! Izvukao si iz konteksta,ali ne sustinu,trudio sam se sto precizniji odgovor da damc&r carp wrote:Sto se tice tih alasa i koji zive od ulova ja znam samo za one sa veeeelikim mrezama po okeanima, morima i nazalost u posljednje vrijeme po nasim jezerima. Nepoznam bas nijednog ribara da od ulova na stap normalno zivi i da mu je to posao.
Profesionalac ili amater?
Moderator:Masterbih
- limun-ruma
- U razvoju

- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Re: Profesionalac ili amater?
Ma ok druze. Onda se razumijemo. Pozzz...
- limun-ruma
- U razvoju

c&r carp wrote:Ma ok druze. Onda se razumijemo. Pozzz...
Licno mislim da je ( moderni)profesionalni saranski ribolovac covek koji je pre svega posvetio zivot pecanju sarana, pod ovim mislim na ljude koji iskljucivo pecaju samo sarana a ne na neke koji imaju puno love pakupe najskuplju (fensi) opremu i izadju na vodu 3 puta godisnje,a pri tom i nose stapove za stuke i babuske, to su amo ljubitelji saranskog lova. Znaci covek koji provede 300 dana godisje na vodi, (Danny Fairbrass, rod Huchinson,Kevin Nash itd...da ne nabrajam) izmisli neku novinu neku novu boilu ili peca za neku kompaniju i pritom zaradjuje testirajuci njihovu opremu i hranu, a kasnije on osniva svoju uspesnu kompaniju. Amater???? Amateri pecaju kad mogu i scim mogu i gde mogu. I u jednom i u drugom najbitnija je ljubav prema ovom sportu. Jedino neznam dali bi takmicare i reprezentrativce svrstavao u profi kategoriju sta vi mislite?

Slazem se sa svima ALI JA BIH VOLEO DA SAM PROFESIONALNI SPORTSKI RIBOLOVAC samo od sportskog ribolova da zivim!!!Onda bi moj posao stvarno voleo!!!!
Pozdrav svima !!!
Pozdrav svima !!!

sleona wrote:Slazem se sa svima ALI JA BIH VOLEO DA SAM PROFESIONALNI SPORTSKI RIBOLOVAC samo od sportskog ribolova da zivim!!!Onda bi moj posao stvarno voleo!!!!![]()
Pozdrav svima !!!
Ima nas vise koji bi to volelisleona wrote:Slazem se sa svima ALI JA BIH VOLEO DA SAM PROFESIONALNI SPORTSKI RIBOLOVAC samo od sportskog ribolova da zivim!!!Onda bi moj posao stvarno voleo!!!!![]()
Pozdrav svima !!!

Po meni je profesionalac onaj koji živi od sportskog ribolova,tipa: takmičenja(prva liga,svetska prvenstva),svoja firma ili radnja sa proizvodnjom ili prodajom mamaca,pribora.Tester za neke firme,od čega opet ima neku platu... Ali isto tako nema amatera nego po meni se to zove rekreativac,ako se slažete. 

Stole wrote:Po meni je profesionalac onaj koji živi od sportskog ribolova,tipa: takmičenja(prva liga,svetska prvenstva),svoja firma ili radnja sa proizvodnjom ili prodajom mamaca,pribora.Tester za neke firme,od čega opet ima neku platu... Ali isto tako nema amatera nego po meni se to zove rekreativac,ako se slažete.
tacnije rekreativac

- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Nije profesionalac onaj koji pravi boile i prodaje saransku opremu. Preko e-baya mozete kupiti mnogo raznih boila od covjeka koji nikad nije zabacio na tu boilu. Jednostavno je dosao na ideju kako da zaradi, uz par recepata koje je nasao na netu (sad koliko ih se pridrzava neznam) i lik rola. Opet prodavaci riboopreme (ne svi) prodaju saransku opremu, a veze nemaju kako se zove koji artikal. Trazim jednom prilikom swinger prodavacu, on prvo stade zacudzen pa onda poslje govori eto ti tamo i nadzi sebi sta ti treba, ja moram hitno telefonirati ili slicno. Kad mu donesem na sto, uglas kaze "swinger". Onda bogati koja je cijena bila ispod njega jesi li vidio. E dali su ti ljudi profesionalci ? I rolaju boile i prodaju opremu. A tog istog prodavca kad pitam za neku musicu ili skalp od horoza (motam muhe i takodzer se bavim FF-om) za pravljenje musica covjek mi istoriju isprica o tom skalpu i horozu.