Koje boile na proljece
Moderator:Masterbih
-
Vladimir Obradovic
- Piskaralo

Hvala Beli,druze.Bio sam za vikend,jezero je zaledjeno tako da....za sad nista.Cim se led otopi,sa proljeca,odmah idem da vidim sta se desava,i tako iz dana u dan.veliki plus je sto mi posao nije vezan za kancelariju,cesto prolazim pored svog omiljenog mjesta za pecanje tako da sam na vodi jaaaako cesto.Ako imate neki savjet za mene bice mi vrlo drago da ga primjenim.VEEEELIIKII POZDRAV
Re: Koje boile na proljece
Ljudi u Vladimira temperatura vode u jezeru ljeti ne prelazi 20 stepeni C. Cini mi se jako slicna Plivskim jezerima po onome sto sam vidio i istrazio.
Mislim da voda obiluje vodenim kukcima i prirodnom hranom.
Ove stvari bitno mjenjaju ribolov na takvoj vodi.
Vladimire jesi zavirivao pod vodu? Jesi mozda nailazio na larve vodenog moljca

vodene puzeve

neke druge insekte vodene ???
Ovog sam nasao tonama na Plivskom jezeru. Sve mi se cini da ih ima puno i ovdje.
Ono sto sam primjetio na Plivskom kada smo pecali ligu a vidim ponavlja se i na ovom jezeru, je upravo to da riba provodi vise vremena u gornjem sloju vode. Razlog za to moze biti zato sto je voda hladna i sto zeli tako da sakupi energiju koju joj sunce daje u tom dijelu vode koji je ocito temperaturno nesto veci od ostalih slojeva, srednjeg i donjeg sloja.
Ostaje pitanje kada se hrane uopste i cini mi se da navike riba kakve mi srecemo na ostalim vodama nisu cini mi se iste kao navike ovih riba ovamo.
Evo jedna slika amura u jatu sa Balkane

Mislim da voda obiluje vodenim kukcima i prirodnom hranom.
Ove stvari bitno mjenjaju ribolov na takvoj vodi.
Vladimire jesi zavirivao pod vodu? Jesi mozda nailazio na larve vodenog moljca
vodene puzeve

neke druge insekte vodene ???
Ovog sam nasao tonama na Plivskom jezeru. Sve mi se cini da ih ima puno i ovdje.
Ono sto sam primjetio na Plivskom kada smo pecali ligu a vidim ponavlja se i na ovom jezeru, je upravo to da riba provodi vise vremena u gornjem sloju vode. Razlog za to moze biti zato sto je voda hladna i sto zeli tako da sakupi energiju koju joj sunce daje u tom dijelu vode koji je ocito temperaturno nesto veci od ostalih slojeva, srednjeg i donjeg sloja.
Ostaje pitanje kada se hrane uopste i cini mi se da navike riba kakve mi srecemo na ostalim vodama nisu cini mi se iste kao navike ovih riba ovamo.
Evo jedna slika amura u jatu sa Balkane

Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
-
Vladimir Obradovic
- Piskaralo

Larve sam nalazio,ali ne i puzeve.I u pravu si za temperaturu,jer u sredini ljetne sezone voda u Velikom jezeru je "topla" samo u povrsinkom sloju,nekih 50-ak centimetara.E sad,kakve i kolike uticaje to ima na dubinski ribolov sarana i amura-ja na to nemam odgovor,ali iskusnije kolege vjetovatno znaju.
Linear,ako se ne varam ova slika amurova je jedna od dvije mikrolokacije na koju\ima ja pecam,druga je malo ulijevo na slici.Ljetos sam uslikao jato amurova na suncanju na svega 3-4 metra od obale.UVIJEK pobjegnu kad im se pridje,a blizu su obale,ali taj put kad sam slikao gledali smo se dobrih 4-5 minuta pa su tek onda lagano otplivali prema sredini(valjda su navikli da gledaju moj lik
)
Linear,ako se ne varam ova slika amurova je jedna od dvije mikrolokacije na koju\ima ja pecam,druga je malo ulijevo na slici.Ljetos sam uslikao jato amurova na suncanju na svega 3-4 metra od obale.UVIJEK pobjegnu kad im se pridje,a blizu su obale,ali taj put kad sam slikao gledali smo se dobrih 4-5 minuta pa su tek onda lagano otplivali prema sredini(valjda su navikli da gledaju moj lik
Ne znam, to je slikao moj prijatelj koji je pecao na tom jezeru. Sliku sam dobio od njega. 
-
Vladimir Obradovic
- Piskaralo

Da tvoj prijatelj nije iz Mrkonjica,mozda se znamo?Jel kolega ista upecao?
Ne nije. Prijatelj je pecao tamo pa slikao par slika.
Pozdrav
Pozdrav
Corn special boile ili ananas! Meni se najbolje pokazale u rano proljece!
Bboy OR DIE !!!
Vladimire ja u srbiji imam slicnu vodu tvojoj i jako je atraktivna za pecanje i ako je divlja destinacija takodje je izuzetno hladna ,ali i kao takva ima amura kapitalnog kao i sarana ,i jako se tesko dobija zbog velikog broja prepreka u vodi...a otome neki drugi put...ukoliko imas zivotinjioca u vodi koje ti je vec kolega linear napisao oda trebas bitii svestan da ih sarga tamani kao prirodnu hranu i svoje mamce u prvim mesecima prilagoditi upravo tome odnosno miris i proteinsku vrednost koju mu dopunjuju ti insekti i zivotinjice u prvim mesecima po izlasku iz zimovnika...
Masterbih ima lepu le[pezu gotovih boila koje smatram da bi zadovoljile tvoje potrebe..ako zekis gotove mislim da bi trebao probati monster crab..ako zelis sam rolati onda bloody i green monster mix-mixevi koji su se najbolje pokazali..na testiranju i naravno Premium fish mix..
Veliki pozdrav!!
Masterbih ima lepu le[pezu gotovih boila koje smatram da bi zadovoljile tvoje potrebe..ako zekis gotove mislim da bi trebao probati monster crab..ako zelis sam rolati onda bloody i green monster mix-mixevi koji su se najbolje pokazali..na testiranju i naravno Premium fish mix..
Veliki pozdrav!!
-
Vladimir Obradovic
- Piskaralo

Hvala,Beli i ja sam mislio da s proljeca probam sa nekim boilama koje imaju mirias i okus po skoljci,raku ili slicno jer mi je nekako logicno da saran pokusa da se sto prije oporavi od zime i pripremi za proljece,a njbrze mu je proteinskom ishranom.To je moja logika,e sad koliko sam u pravu...nemam pojma
Sarandzije najcesce nisu u pravu jer saran zna da dovede do ludila ako previse razmisljas,danas radi lepo na jedno a sutra na istom mestu na isti mamac nista kao da je prazna voda.
Probaj nekad stvari i koje ti deluju potpuno nelogicno
Probaj nekad stvari i koje ti deluju potpuno nelogicno