Koje boile na proljece

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

prda
Ribolovac
Ribolovac
Re: Koje boile na proljece

Post by prda » 05 Feb 2013, 20:53

Jel neko od vas uopste pecao sa praskastom hranom,ali sad ozbiljno pitam.

Dve i po kile betaina je neka sredina stavio bih vise samo sam se plasio da nepreteram,inace u pitanju je stocni betain, placati betain sedam eura je totalno nebulozno.
Ja sam ga dobijao za dzabe jer mi burazer ima farmu gde tovi bikove i svinje i kupuje komponente za tov na kamione.
Turnus je dvestotine svinja i cetrdeset bikova,ovo sto ja potrosim za sto sati on potrosi za tri minuta,cisto o odnosu.

Sve to izadje manje od dvestotine eura,hajde sad da mi neko pojasni koliko treba boila za sto sati da otpecas dobro, jako takmicenje i da nedozvolis ekipi do tebe da ti odvuce ribu inace zaboravi plasman. Da uzmemo da je cena boila deset eura to je dvadeset kila dvesta eura,treba spoda,verovatno ako neces trositi puno boila u taj spod ide kukuruz,za sto sati tesko mozes pecati sa pet kila kukuruza treba barem dve tri jupolke spoda,kad napravis spod kako treba koliko kosta jedna kanta,pa da mi onda ti koji su racunali sracunaju sta je jeftinije pecanje,mada kad su velike nagrade negleda se cena,ako ces platiti kotizaciju sedamstotina eura i gledati da ustedis sto eura na primami onda nemoj ni ici

Sto se tice bacanja, kugle su oko dvesta grama dok bacis raketu na sto metara i dovuces je ja cu baciti barem pet kugli to je kila hrane,inace na ovom pomenutom takmicenju nam je ponestalo hrane otprilike na sto sati a takmicenje je trajalo 120

Uglavnom sam ja hranio,i zabacivao jer se pecalo pod sajlom sa plaze,neznam tacno koliko je metara ali je poprilicno daleko i crkao sam,tu je razlika izmedju pravog pecarosa i onog koji sedi pred racunarom i prica kako je to nemoguce i slicne gluposti, izadjes na vodu probas pa onda komentarises,ako nemas snage treniras,tu nije sve u sirovoj snazi ima malo i do tehnike

Bio je jedan takav koji me je skoro ubedio da sam sjebo stvar negde dali u hrani dali u mamcu,i popovao godinu dana.
inace bili smo drugi sto je po meni uspeh jer pobediti keca je poprilicno tesko.
E taj sto mi je objasnjavao preko interneta sta sam trebao raditi i kao pecati i koje silne mamce koristiti,je dobio na jednom takmicenju moju poziciju a na mestu austrijanaca je bio jedan lik inace jos jedna "neznalica" saranskog ribolova kako neki nazivaju ovde ljude koji znaju pecati,ovo se odnosilo na Linera posto je xxx i xxx nazvao kojekavim imenima.
Uglavnom nije imao skoro nista,a oni su se napecali pricamo o palazi kad kazem moje mesto to je od kafica gledano leva strana,cisto da se mozete orjentisati

Kolega Smirglov ono je bilo ironicno sto se tice peleta jer njih nebrane na takmicenjima praskasta je zabranjena,a pelet se rastopi cas posla,posebno sto sada uglavnom koriste patrmske pelete koje se tope u dodiru sa vodom,nevidim logiku braniti nesto a dozvoliti to isto samo u drugom obliku

Eto ja sam uvek raspolozen za diskusiju ali i ako smo pecarosi trebamo biti ljudi pa se znati ponasatai kulturno i isto tako diskutovati, pa sutra treba da se sretnemo na vodi i umesto da se druzimo, distanciracemo se jedni od drugih ili jos gore svadjati.

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 05 Feb 2013, 21:51

Image
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 05 Feb 2013, 21:53

Opomena za pocetnike: Nemojte ovo shvatati ozbiljno sto Prda pise jer se on sali. F::

Bravo Prdo!

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 05 Feb 2013, 22:04

ja sam uvek raspolozen i za druzenje i za spiku,ja nikog ovde nevredjam,al meni je to nelogicno znam sta je brasnasta hrana i sta je 150 kg ,a jos si koristio i boile!ne samo brasnastu hranu...a samo da te pitam cime bacas kuglu od 200g na 100m?

Delboy
Guru
Guru

Koje boile na proljece

Post by Delboy » 06 Feb 2013, 06:34

Druze odrezes vrh flase od kole od 2 litra zakacis na spod i bacas.... A nemoj da te cudi kolicina, Tare zna, takvu pribliznu kolicinu su nosili momci na pelagicevu i to na slobodnom pecanju..... I bacali i bacali i bacali dok nije Jovo dosao....:)

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 06 Feb 2013, 21:32

mislim da nema potrebe za tolikim kolicinama hrane,definitivno.vise sam za manje al kvalitetnije i raznoliko.150 kg mi je van svake pameti.

BT Carp Fishing Team
Ribarcina
Ribarcina

Post by BT Carp Fishing Team » 07 Feb 2013, 08:28

Smirglov wrote:mislim da nema potrebe za tolikim kolicinama hrane,definitivno.vise sam za manje al kvalitetnije i raznoliko.150 kg mi je van svake pameti.
Nerazumem zasto se cudis toliko na kolicinu praskaste. Lepo pise da je takmicenje 100 sati. Vidi mi smo bili u Maconki prosle godine. Takmicenje traje 115 sati. Ekipa koja je pobedila, potrosio preko 200kg bojla, oko 100kg starog kukuruza, praskastu onu kolicinu, sa kojem su mogli vezati ovaj kukuruz... Bojle oni prave bez jaja. Umesto jaja se stavja SBSov Gold Treasure, ili nesto slicno. Bojle su topive i za 3-5h nema nista od bojle, u zavisnosti od temperature voda. Evo par slikica kako to izgleda:
233.JPG
233.JPG (77.76KiB)Viewed 14083 times
103.jpg
103.jpg (91.13KiB)Viewed 14083 times
22.jpg
22.jpg (106.98KiB)Viewed 14083 times
083.jpg
083.jpg (122.04KiB)Viewed 14083 times
01.JPG
01.JPG (96.23KiB)Viewed 14083 times

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 07 Feb 2013, 09:40

naravno da se cudim cisto preterivanje moje misljene.

BT Carp Fishing Team
Ribarcina
Ribarcina

Post by BT Carp Fishing Team » 07 Feb 2013, 10:33

Smirglov wrote:naravno da se cudim cisto preterivanje moje misljene.
Evo ti jos neki podatak...
Upecali su oko 800kg. Prosek je bio negde oko 2.7-2.8kg. To tije skoro 300 kom. Merili su preko 1kg. Vratili su jos minimum toliko komada ispod mere. To tije oko 600kom upecanih riba. Onda zamisli koliko im je bio na hraniliste... taj jato moras necim zadrzati... I jos nesto, ako ti udu amuri... onda ta 100kg kukuruza ti nije dovojno za dva dana, a ne za 115h...

Smirglov
Piskaralo
Piskaralo

Post by Smirglov » 07 Feb 2013, 11:23

razumem ja da treba ribu zadrzati,vas je bilo 30 ekipa lupam sad kazem odprilike puta te kolicine hrane dolazimo do tona hrane :)

Post Reply

Return to “Boile”