Mašinice
Moderator:Masterbih
Okuma Synex SN665 - role su solidne, cijena je zadovoljavajuca i nikakih problema s tim rolama.

Re: Mašinice
GRGA RI wrote:shimano ultegra ci 4
oduševljen prijenosom i brzom kočnicm
Grga, ako može jedno pitanje uvezu Ci4
prvo koje ti imaš, XSA ili XTA i u kojoj veličini. Meni se dopadaju XSA 10000 ali nisam imao prilike da ih koristim/isprobam, pa ako ti nije teško napiši koju reč o Ultegricama.
Hvala
Odvedi dete u Luna-park – usrećio si ga za taj dan;
Povedi ga sa sobom na pecanje – usrećio si ga za čitav život
moja želja..jednog dana ako bog da. po meni ovo bolje od ove 2carper-sb wrote:shimano ultegra xta x2 i super ultegra xsa x3.nema boljih

Nem frke!predrag1 wrote:GRGA RI wrote:shimano ultegra ci 4
oduševljen prijenosom i brzom kočnicm
Grga, ako može jedno pitanje uvezu Ci4
prvo koje ti imaš, XSA ili XTA i u kojoj veličini. Meni se dopadaju XSA 10000 ali nisam imao prilike da ih koristim/isprobam, pa ako ti nije teško napiši koju reč o Ultegricama.
Hvala
Kupio sam role prije dva mjeseca. Sredio mi ih ja prijatelj iz Slovenije, negdje oko Maribora.
Cijena na kutiji piše 230.90 eura ali sam dobio popust, tako da sam ih platio 190 eura komad.
Uzeo sam dvije SHIMANO ULTEGRA CI 4, XSA 14000 i jednu XSA 10000.
obje imaju 5+1 ležaj
prijenos im je 4.3:1, a mislim da je na 6000 prijenos 5.2:1 i ona je nešto lakša
ovisno o debljini najlona, jedan okret role uvlači oko 100 cm najlona (i kod 14000 i 10000)
14000 je teška 635g
10000 je teška 620 g
kapacitet najlona na 14000: 0.35-550m, 0.40-400m, 0.45-300m
kapacitet najlona na 10000: 0.35-400m, 0.40-300m, 0.45-200 m
Tijelo role je izrađeno od novog materijala, nešto slično karbonu, znači nije metal.
Sa time su dobili na smanjenju težine i to je glavna preinaka kod tih rola.
Kako sam rekao, prijenos je odličan, kao i slaganje najlona.
Kočnica se može namjestiti da zatvara za doslovno 1/4 kruga, što je vrlo kratko i odlično kod rola koje nemaju baitrunner.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Nisam pogriješio kod kupovine i to mi je najbitnije.
Pozdrav!
I meni je ovo najbitnijeGRGA RI wrote: Kako sam rekao, prijenos je odličan, kao i slaganje najlona.
Kočnica se može namjestiti da zatvara za doslovno 1/4 kruga, što je vrlo kratko i odlično kod rola koje nemaju baitrunner.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Nisam pogriješio kod kupovine i to mi je najbitnije.
Pozdrav!
Odvedi dete u Luna-park – usrećio si ga za taj dan;
Daiwa infinity 5500 ja i frend imamo 4 komada u paru sa Greys-om FX5 13ft i to stvarno leti
Planiramo za iducu godinu uzeti jos Shimano Aero tehnicum XT u kombinaciji sa nekim stapovima 2.75 lb (radi uzivancije pri drilu )
Planiramo za iducu godinu uzeti jos Shimano Aero tehnicum XT u kombinaciji sa nekim stapovima 2.75 lb (radi uzivancije pri drilu )
za takmicharska i fina pecanja tu su super ultegrice cI4 XSA 10000 koje za mene nema bolje .
za kamenje , pesak , sve u svemu krsh i lom tu su okumice long bow 60 koje nikad nisu izdale .
za kamenje , pesak , sve u svemu krsh i lom tu su okumice long bow 60 koje nikad nisu izdale .
Već par godina koristim Tica Abyss bait runner. Jako sam zadovoljan sa njima, imaju izvrstan prijenos, a nije ni ćudno kad imaju 9 ball bearings. Pored svih vremenskih uvjeta i izvlaćenja riba rade kao da sam ih tek kupio. 
Evo ako nekog zanima mjenjo bi 4 Daiwe infinity za 4 Emblem pro + neka sitna nadoplata 
ja momentalno imam dvije role shimano aero technium mgs 10000xsa

od shimanovih rola sam imal gotovo sve,daiwa nešto malo manje,sve role imaju svoje prednosti i mane...

od shimanovih rola sam imal gotovo sve,daiwa nešto malo manje,sve role imaju svoje prednosti i mane...