Jezero Žabar
Moderator:Masterbih
Cverglan na Zabru je nenormalan, nigdje nisma vidio onoliku populaciju. Boila ne moze opstati duze od 5 min (bukvalno!!!).
A da je riba u granju-jeste. To je i draz ovog jezera.
A da je riba u granju-jeste. To je i draz ovog jezera.
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Re: Jezero Donji Žabar
Bilo je prelijepo. Jezero jos ljepse. Jeste da ubi cverglan, al se nadze i njemu lijeka
Cim se nadomiri malo veca populacija sarana, cverglan ce se sam povuci. Ipak je to jos divlje jezero, a ne komercijala sto me je jako obradovalo. Tacno je da se moralo loviti skroz pred stablima, panjevima i vrbama u vodi, al to i jeste ceif. Imali smo 5 grizeva, od kojih su nam 2 ribe ipak ostale u granju. Napominjem da smo sve ribe vadili iz granja, al su 3 ipak izasle iz granja i zavrsile na vagi. Ja gubim dobru ribu, a kolega gubi strasan komad koji sam osjetio pri kontri dok sam cekao da se čombe izvuce iz satora i preuzme stap. Nije uspio skoro nista uraditi jer je riba bukvalno samo vukla bez ikakve sanse da se zaustavi. Hebeno granje nas je kostalo 1 mjesta.
hehehehe...
Nadam se skorijoj posjeti ovom prelijepom jezeru, te ponovom grizu one nemani.
Bistro !!!
Nadam se skorijoj posjeti ovom prelijepom jezeru, te ponovom grizu one nemani.
Bistro !!!
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Last edited by Fly and Carp Fishing on 01 Oct 2013, 16:51, edited 1 time in total.
Čestitke Keno na osvojenom II mjestu, malo je reći da je jezero lijepo... ma prelijepo.
Htio sam reći svi smo pravili neka hranilišta,tražili idealnu dubinu, sprudove i na kraju je opet 95 % ribe uhvaćeno u granju, jedino je Amir dobio amura na hranilištu i John šarana kako kaže "dopizdilo mi više i ja zabacim onako bezveze na pola jezera i bum šaran".
Mislim da se riba puno silila po tom granju i panjevima, al eto tako je.
Kod mene na 1 nijednom se nije okupao šaran, nikakav znak na vodi, ma da se našali.
A što se tiče cverglana jedno novo iskustvo, vjerovatno slijedeći put ću/ćemo odraditi drugu taktiku.
Još jednom čestitke na plasmanu, bilo je lijepo, osim dosadne kiše.
Bistro.
Htio sam reći svi smo pravili neka hranilišta,tražili idealnu dubinu, sprudove i na kraju je opet 95 % ribe uhvaćeno u granju, jedino je Amir dobio amura na hranilištu i John šarana kako kaže "dopizdilo mi više i ja zabacim onako bezveze na pola jezera i bum šaran".
Mislim da se riba puno silila po tom granju i panjevima, al eto tako je.
Kod mene na 1 nijednom se nije okupao šaran, nikakav znak na vodi, ma da se našali.
A što se tiče cverglana jedno novo iskustvo, vjerovatno slijedeći put ću/ćemo odraditi drugu taktiku.
Još jednom čestitke na plasmanu, bilo je lijepo, osim dosadne kiše.
Bistro.
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Nadam se da nece biti problema sto se spominje "Onaj tamo portal", jer u stvari bitno je ono gdje je snimljena emisija, da su nase kolege ucestvovale na emisiji, i ispricali dosta korisnih stvari koje mozda mogu pomoci kolegama pocetnicima u njihovom novom nacinu zivljena. (Saranolovu)...
Samo da spomenem da su i drugi portali sirom bih objavili ovaj snimak, pa se nadam da nece biti problema ako se i ovdje objavi...
Bistro !!!
Samo da spomenem da su i drugi portali sirom bih objavili ovaj snimak, pa se nadam da nece biti problema ako se i ovdje objavi...
Bistro !!!
Kad je to bio problem da se nesto objavi?
Pogotovo na ovako bogatoj i prelijepoj vodi koja treba da bude primjer svima!
Veliki pozdrav za sve ekipe koje su ucestvovale
Naravno, cestitke svim koji su bili tu, a i posebno koji su bili medju prva 3.
Ajde kad si vec Keno izbacio ovo, daj nam i rezultate itd.
Lijep pozdrav.
Bistro.
Pogotovo na ovako bogatoj i prelijepoj vodi koja treba da bude primjer svima!
Veliki pozdrav za sve ekipe koje su ucestvovale
Naravno, cestitke svim koji su bili tu, a i posebno koji su bili medju prva 3.
Ajde kad si vec Keno izbacio ovo, daj nam i rezultate itd.
Lijep pozdrav.
Bistro.
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Ovako...
Pošto je planirano da se takmičenje tradicionalno održava svake godine, planirano je također i da takmičenja budu organizovana svaki put na nekoj drugoj vodi. Prvi i drugi Kup održani su na jezerima Ciglana u Orašju i Smolića u Lukavcu. Ove godine takmičenje je organizovano na prelijepom jezeru donji Žabar, koje svakako preporučujem svima da ga posjete.Takmičenje je trajalo 48 h. od 27 - 29.09.2013. god.
Na takmičenju je prisustvovalo 16 ekipa:
1. CT - Kriglersi - Obudovac
2. CT - Refko i Čombe - Sarajevo
3. CT - BiH-Ribolov - Sarajevo
4. CT - Carp World - Tuzla
5. CT - AHA Carp - Tešanj
6. CT - Extreme Fishing - Gračan'ca
7. CT - Ribosport - Brčko
8. CT - Šaran Nijemci - Nijemci (Hrv)
9. CT - Invalidi - Orašje
10. CT - Šaran II - Orašje
11. CT - Polo - Obudovac
12. CT - Štuke - Brvnik
13. CT - Simply - Orašje
14. CT - Liman - Tešanj
15. CT - Munje - Obudovac
16. CT - Jezero Donji Žabar - D. Žabar
Evo i završne liste, sa pozicijama i plasmanima nakon takmičenja.

Do iduće godine i neke nove vode, Bistro !!!
Pošto je planirano da se takmičenje tradicionalno održava svake godine, planirano je također i da takmičenja budu organizovana svaki put na nekoj drugoj vodi. Prvi i drugi Kup održani su na jezerima Ciglana u Orašju i Smolića u Lukavcu. Ove godine takmičenje je organizovano na prelijepom jezeru donji Žabar, koje svakako preporučujem svima da ga posjete.Takmičenje je trajalo 48 h. od 27 - 29.09.2013. god.
Na takmičenju je prisustvovalo 16 ekipa:
1. CT - Kriglersi - Obudovac
2. CT - Refko i Čombe - Sarajevo
3. CT - BiH-Ribolov - Sarajevo
4. CT - Carp World - Tuzla
5. CT - AHA Carp - Tešanj
6. CT - Extreme Fishing - Gračan'ca
7. CT - Ribosport - Brčko
8. CT - Šaran Nijemci - Nijemci (Hrv)
9. CT - Invalidi - Orašje
10. CT - Šaran II - Orašje
11. CT - Polo - Obudovac
12. CT - Štuke - Brvnik
13. CT - Simply - Orašje
14. CT - Liman - Tešanj
15. CT - Munje - Obudovac
16. CT - Jezero Donji Žabar - D. Žabar
Evo i završne liste, sa pozicijama i plasmanima nakon takmičenja.

Do iduće godine i neke nove vode, Bistro !!!
mislim da ce bit sad interesantno za zadnji vikend u ovom mesecu jer se organizuje kao zavrsetak sezone na sarana
a ja mislim da je to tek za mene pocetak na velikog ako dodje dodje i dobro dosao i imacemo lijepi slika ako ne vidimo se iduce godine
a ja mislim da je to tek za mene pocetak na velikog ako dodje dodje i dobro dosao i imacemo lijepi slika ako ne vidimo se iduce godine
- Fly and Carp Fishing
- Ribarcina

Mislim da ce biti interesantno za vikend izmedzu dva takmicenja, kad budu nahranjene pozicije. Hehehheehe... Ponesem na 17-ku kesu boila, 2 konzerve secerca, malo praskaste i udri.
A vjerovatno cemo ja i kolega tad i doci, jer nam se potrefio jedini slobodan vikend obadvojici.
A vjerovatno cemo ja i kolega tad i doci, jer nam se potrefio jedini slobodan vikend obadvojici.
Moglo bi biti svasta
Ja mislim da tek sad u novembru dolazi pravo vrijeme za debele ribe na Zabaru.
Ja mislim da tek sad u novembru dolazi pravo vrijeme za debele ribe na Zabaru.