Kako slika NE treba da izgleda!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

Daiwa
ViP
ViP
Re: Kako slika NE treba da izgleda!

Post by Daiwa » 10 Oct 2013, 15:53

Razmisljam da nesto pametno napisem ali neide no:: no:: ,tesko je bilo sta napisati a dase ne upotrjebi pokoja ruzna rijec !

Momak je skonto daje usro stvar i daje mogao postati legenda u regijonu i SIRE ali sadaje kasno ispravljati krivu drinu , jedina njegova olaksica je sto je i priznao daje AMATER a to i mi sarandzije trebamo pokusati razumjeti ohh: ohh: jer momak nije u nasim vodama i mislim da uopste ne poznaje moderni saranski ribolov ali je sigurno dosto toga skontao possle ovog ulova za svaki respekt .
A da nije skonto staje uradio sigurno se nebi ni oglasijo sa svojom verzijom price , u svakom slucaju on ce biti i ostati seoski heroj a volio bi sigurno daje POZNAT SIROM EVROPE i jeste ali kao mesar nazalost . Poenta svega je da on svoju gresku nemoze ispravit i morace se nositi sa tim cjelo vrijeme a ko zna mozda decko i postane strastveni sarandzija i izenadi nas sa nekom ribom 30+ kako je vracau vodu .

bistroooooo

carpier
ViP
ViP

Post by carpier » 10 Oct 2013, 16:26

Napisao sam par rečenica pa obrisao jer sam se sjetio-ipak predstavljam Masterbih firmu i kao što kaže Igor poštujem forum i kolege...Dragi moj Miloš...vidim, da si mlad dečko, neizkusan...i ako si mesar ili nisi nije više važno jer si sam sebe zapečatio za ceo život...Jedino nešto malo ti ide u plus to, da si probao biti korektan pa si se javio i barem probao objasniti šta i kako, inače ovo me tjera na povračanje...i za mene osobno, zajebo si si životnu priliku, da se upišeš na Svijetsku listu šaranaša sa 35+ i ako ti to nisi. A vjeruj mi ima ih jako malo!
Kao što kaže Igor ako nemaš opreme ne pecaj na vodama gde se tako možeš zajebat. Ne treba ti oprema od par hiljada evra ali bar osnova bi ti dobro došla. A ako ne znaš šta je osnova izgooglaj na netu a ako imaš vremena prečitaj ovaj forum, sve ti piše kratko i jasno. A ako si ljenčina pitaj direktno i vjerujem, da češ dobiti odgovore na sva ama baš sva tvoja pitanja! I još par stvari bi pitao ili odgovorio, kako tko hoče...
Grga-zašto dozvoljavate na Triblju upotrebu sačara??? Ne razumijem...Ako je strogi C&R ribolov sačar nema tu šta da radi! I do toga ne bi ni došlo. Kratko i jednostavno. Uhvatiš ribu ponoči? Super, slikaj se i puštaj! Ako imaš loš fotoaparat pa češ imati loše fotke? To nije moj problem nego tvoj jer nisi mislio na to prije. Izgovor zbog fotki, da je riba u sačaru? Ne dolazi u obzir, jer tako dajete i ono malo mogučnosti ribokradicama, da odnesu ribu. I koliko se ja sječam ti i Rio ste neki tko ima mogućnost to i realizirati i napraviti red. Isto tako je sa antiseptikom, podmetačem...ako nemaš toga i pored sebe kantu sa vodom ne možeš pecati. Pakuj stvari i doviđenja. Tako se to radi, da se napravi red i disciplina na vodi ako je želite očuvati. Ništa zlonamjerno, da se razumemo Grga! bdr: Za mene ste ti i Rio carevi jer radite i trudite se. 2::u
TomoZG-nisi u pravu. To se može desiti uz sve znanje i opremu koju dan danas neki imamo. Zašto? Jer su velike ribe stare i starije od ostalih manjih. Meni se desilo da je riba poginula kod drilanja, ili infarkt ili od šoka, slabo srce, nije bitno, uginula je i to je to. Na žalost, ponekad se desi i to, da riba ne preživi borbu. E zato je dobro, da je na nekim jezerima zabranjena upotreba čamca. Zašto? Zato da ljenčine i gospoda kojima se ne da hranit sa spodom, mogu razvažati i voziti svoje sisteme na 200, 300 pa čak i 400 metara? I onda kod drila im se ne da u čamac ili čak i ne znaju, da bi to bilo dobro za ribu, da je drilaju iz čamca...Ja se sa tom ribom nisam slikao, zbog poštovanja prema njoj kao mome uginulom soborcu. I nekome od kojeg sam bio prejak za ravnopravan boj. Izvadio je, lepo izkopao rupu u šumi i pokopao je kako treba, i dan danas nitko ne zna za to, To mi je prvi put, da pišem o tome javno i čini mi se pravilno, da se i o tome nešto napiše. I ovaj, da sam kao video, da če poginuti i odneo je kuči ne prolazi kod mene ni jedan jedini posto. Pokaži poštovanje prema ribi, da te ja mogu cijeniti kao čoveka. Jer se tako pokazuje tko i šta si. Sa nekim dragim kolegama prestao sam da pecam jer sam saznao neke stvari koji meni nisu baš na nivoju, i jako mi je žao ali...Oni koji me poznaju i prate moju fb stranicu znaju, da svakog, baš svakog koga vidim na netu, da se slika sa mrtvom ribom stavljam na svoj zid nek narod pljuje po njima i tako če biti i u buduče! Ovo je ujedno i odgovor aha carpu na njegovo pitanje. I pozdrav za njega, tebe tomoZG i sve ostale, bistro! :Dtt
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 10 Oct 2013, 16:46

Carpijer majstore jedva sam čekao tvoj post jer znam koliko si nabrijan na ovakve ribolovce i to mi je stvarno simpatično s koliko ti žara to pokazuješ, a imao sam te prilike i uživo upoznati pa te mogu i zamisliti kako ti je krv u glavu navrla kad si pisao ovaj post. Evo prije nego li ti Grga odgovori da ti samo s par riječi objasnim ovo što se spominje sa Triblj. Kao prvo Tribalj još nažalost nije u režimu "ulovi i pusti" iako se nas nekolicina jako zalažemo za to, kao drugo to se desilo prije par godina dok Grga i ja još nismo bili u upravnom odboru a kao treće taj je tip bio poznat kao najveći masar na vodi samo ga nitko do tada nije uspio uloviti a on je imao ispriku da je šarana spremio u čuvricu misleći da nema više od 5 kg. Što je naravno nebuloza, tadašnji predsjednik ga je pokušao udaljiti iz društva ali nije uspio jer je tip na visokom položaju (direktor šumarije) što mu kod nas neće proći. No da neskrećemo s teme pozdrav tebi i svim kolegama :HH

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 10 Oct 2013, 17:00

milosmk wrote:Ljudi,ja sam Milos,
Drugi puta kada se budes predstavljao, slobodno stavi prefix iza imena - mesar! Dakle, ja sam Miloš- mesar.

milosmk wrote:Imam 22 godine i od 7 godine se bavim karateom,bio sam vise puta i prvak drzave i prvi na Balkanu 2005 godine i sada sam trener i ako je neko sportista i ferplej igrac u dusi onda sam to ja...
Sportski ribolovac i karatista imaju samo jednu dodirnu tacku i to kroz onaj prefix sportista. I nigdje vise. Kad vec pricas o nekakvom fer pleju onda dobro znaj da ovo sto si ti uradio nije ni iz daleka fer plej prema ribi koja ti je pruzila 2 sata izuzetne borbe i navale adrenalina.

Fer, pazi,dobro citaj- tri slova su u pitanju, F E R i korektno od tebe bi bilo da si je pustio ili makar pokusao da pomislis na pustanje. Pa da si je makar donio do vode da pokusas ribi pokloniti zivot al' kao sto se moze vidjeti iz tvog izlaganja to ti nisi ni pomislio da uradis.
milosmk wrote: Amater sam u ovom sportu,nemam opremu kao vi vrednu na hiljade evra,nisam planirano otisao da pecam sarana,dva stapa za soma i zabacio ovaj za sarana,pa ako zagrize super,cisto sam posao sa drugom koga dugo nisam video da se ispricamo i odmorimo kraj vode,bez nekih velikih ambicija...ne spreman za ovakvog kapitalca,bez velikog meredova,bez kanapa,pez cuvarke za velike ribe,ma ni sanjao nisam da cu u zivotu upecati ovakvu ribu.

Druze odakle i otkad je kanap dio pribora molim te mi objasni? Kanap je normalan dio opreme onima koji nose ribu i koji je vezu kroz skrge kao vola na kanap!

Ti si druze mesar u dusi i to je tako, nazalost.
milosmk wrote:Onda sam mu rekao da uzme moj telefon i pozove prijatelja Saleta Nikolica,sa njim povremeno odem na pecanje i u tom trenutku setio sam se da on jedini ima nesto veci meredov. Prislonio mi je telefon na uvo,a ja sam Sasi objasnio gde smo i rekao mu da odmah dodje i ponese svoj meredov, jer sam upecao grdosiju, bez reci je upalio auto i krenuo.

Mogao si komotno da mu kazes da ponese i fotoaparat kad ga vec ti nemas.
milosmk wrote: Saran se okretao i pokusavao da testerom na ledjnom peraju presece strunu,ali je stap bio dug i kada to pokusa podigao bih malo gore stap i nije imao sanse da presece. Bio je umoran, ali obala strma, meredov smesno mali, pored same obale dubina 5metara, tako da ni ja nisam imao sanse protiv njega. Tu se setao blizu obale polako, verovatno se odmorio malo, a onda je samo zaronio i pod dobro zategnutim drilom izvukao maltene 100mt najlona. Ja sam bio nervozan sto Sasa ne stize, mislio sam da ce riba uci u neko granje, ili se otkaciti zbog tezine, a male udice. Svasta mi je prolazilo kroz glavu,ali sam ostao fokusiran i pratio kretanje strune. Mladen je drzao i dalje lampu i ribu sam opet uspeo da usporim i pocnem da je privlacim obali.
Pojavio se i Sale sa meredovom u ruci i jedva se spustio do nas na strmoj obali po mrklom mraku. Riba je bila blizu obale, ali se setala po dnu. Posle 10-tak min je izronila na 2 metra od nas,tek tada se videlo da je ogromna i svi smo se sokirali. Mladen je preuzeo meredov i dao Sasi lampu i nekako uspeo da joj navuce meredov od glave i priblizi uz obalu. Iako veliki, u meredovu je bilo samo malo vise od polovine duzine ribe, Sale je uzeo drsku meredova, Mladen i ja smo drzali ribu rukama, on dvema rukama prednji deo tela, ja sam jednom rukom stegao aluminijumski ram meredova koji se iskrivio i mreza se skroz pribila uz ribu,a drugom rukom sam je drzao ispod repa. Zubima sam presekao strunu i nekako smo uz onu strmu obalu, uz mnogo adrenalina i klizanja izneli ribu nekih 30metara od obale do auta.
Dobro bi bilo da se skontas na sta si pecao, na strunu ili na najlon? Cini se da istina ipak izlazi iz tebe mada ti pokusavas da sakrijes mozda i taj detalj. Sve ovo baca malo pricu u stranu i da se zamislimo da li je uopste moguce 2 sata drzati sarana na stapu i to sa predvezom od 0,25 mm. Meni to zvuci nemoguce kad skontamo kako su te ribe jake. Ne znam,mozda grijesim ali meni se cini da bi taj predvez pukao pod tom ribom ko bic.
milosmk wrote: Tu smo se radovali, cestitali su mi, grlili se... Ja sam od adrenalina bio u soku,nisam znao gde se nalazim,nikada tezu ribu od par kilograma pre toga nisam upecao.Znam da me osudjujete sto nisam ribu vratio u vodu,ali i sami ste videli iz novina kako je losa ona fotografija pored auta na obali nacinjena mobilnim telefonom,hteo sam da imam neku uspomenu,jer mi niko ne bi verovao sta sam upecao,nisam imao kameru,dobro osvetljenje...evo vi i pored ovih drugih slika ne verujete da je bila tolika riba.
Nemamo ti sta ne vjerovat, nazalost na slici se vidi da je riba ogromna.
milosmk wrote: Ja sam 10-tak minuta nakon sto smo je izneli na obalu pozvao brata da mi donese nesto gde bih mogao u vodu da je stavim, ali dok je stigao proslo je 15-tak minuta,a ona vise nije imala snage onako vec premorena.Dva sata sam se borio sa njom,jer sam znao da mi je predvez tanak i nisam hteo previse da ga opterecujem,strpljivo i polako sam samo dotezao i otpustao dril na masinici.Zamislite samo dva sata borbe,ledja su me sutradan bolela,stomak,ruka,dve noci nisam mogao da zaspim od srece i uzbudjenja,jer su mi slike samo prolazile kroz glavu... Kada sam video da nece preziveti doneo sam je kuci
UZAS! Ti koji veze nemas o tome koliko takva riba moze bez problema da provede van vode si odlucio da joj bude i Bog i svjedok i sudija. I nazalost, presudio si uz svo svoje neiskustvo da bi riba uginula ako bi je vratio. Z.:

Kako si uopste i na koji nacin zakljucio i pored neiskustva da ona ne bi prezivjela, kad nigdje nisi spomenuo odnosno sigurno znaci nisi ni pokusao da je vratis u vodu? I to bi volio da znam.
milosmk wrote: i pozvao predsednika naseg ribolovackog drustva,tu se skupio i ceo komsiluk,moji ukucani,niko nije mogao da veruje ocima,svi su javljali telefonima da dodju ljudi da je vide,do pola noci su sedeli i gledali u ribu,imam sliku merenja i snimak.Imam dva kratka snimka koje je Sasa napravio mobilnim kada je riba prisla obali i bas dok ulazi u meredov i dok je iznosimo.
Ovaj ovdje dio izjave tebe opisuje u stvarnosti a kako tebe tako i tvoje misli u tom momentu. Tebi je kroz cijelu borbu sa ribom samo bilo u glavi da je izvuces i odneses u selo kako bi pokazao svima kako si ti veliki ribolovac.
milosmk wrote:Svi me pitaju kako sam tako mlad i neiskusan imao strpljenja da se dva sata nadmudrujem sa njom i cude se oni koji su je videli,jer na slici se vidi da je ogromna riba,glava joj je veca od moje,120cm duzine 146cm obim,glava teska 6,4kg.Kroz moje dvoriste je 100 njih proslo sigurno da je vidi i svi su bili sokirani,svi su se cudili i govorili kako to vise niko nikada na reci nece da upeca,prosto dok nisu videli uzivo ljudi su mislili da je to ne moguce. Pitaju me kako sam tako mlad i ne iskusan imao strpljenja i znanja da na takvom priboru izvucem toliku ribu,a ja im kazem da sam u sebi govorio da mi je tanak podvez i da je samo polako zamaram koliko god trajalo samo da mi ne pokida i da sam imao srece da nije uspela da se uvuce u neko granje. Jesam srecan sto mi je pruzila onakvu borbu,sto su mi svi cestitali na ulovu,sto ce u mom selu o tome da se prica vekovima,ali mi je i mnogo zao sto takva matica i lepotica od preko 40 godina vise nije u vodi,jeste ostavila na milione potomaka i mozda ne bi jos dugo zivela,ali mi je ipak zao...
Sta treba reci na ovo? UZAS!!!!
milosmk wrote: Hvala Bogu sto mi je dozvolio da upecam ovu ribu,jednostavno tako je sudjeno bilo.Znam da sam mng stvari uradio pogresno,ali vas molim i da me razumete,nisam ubica i majmun kako me nazivate.Nisam jednostavno bio spreman za ovakav ulov,nisam imao kako da sacuvam ribu u zivotu,ni kako da na vodi napravim prave snimke za uspomenu,od uzbudjenja nisam znao gde se nalazim,ne iskusan sam bio i nikada nisam pre toga veliku ribu upecao da bih znao sta da radim.Nadam se da me razumete i da vidite da vam iz srca sve govorim,jer mi je mng tesko bilo kada sam video sta sve pisete o meni,ne zelim da se pravdam i ne zelim nikoga da uvredim,samo sam hteo sve da vam kazem,da vidite da gresite,da nisam los covek,vec da je to bilo moje ne iskustvo i ne spremnost za tako nesto.
Mozda ti na kraju svega nisi los covjek, to na kraju krajeva ovo ovdje ne pokazuje uopste, ali si od jedne sanse koju ti je eto kako kazes Bog dao, izabrao umjesto da budes PRAVI i ISTINSKI HEROJ u jednom jako lijepom i mnogobrojnom i stvarno pravom sportskom okruzenju, ti si odabrao da budes heroj u svom selu od 100 ljudi.
Koliku si stetu nanio nisi ni svjestan.
Sad ce u Evropi ljudi da Srbiju i ljude iz Srbije smatraju saranoubicama, mesarima i kojekakvim zlikovcima na vodi.
Njima ti neces biti heroj nego obicni mesar kao i sto si i u mojim ocima.

Milos - MESAR.... i sa tim moras da naucis da se nosis, jer svi koji te budu vidjeli nekada na vodi uperit ce prstom u tebe i reci: eno onog momka koji je ubio ribu od 35,5 kg.

U pm.... Di::
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 10 Oct 2013, 17:28

Znao sam da sam nešto zaboravio da pitam, ali je to Linear sad napisao, oko mi je isto zapelo za deo teksta gde spominje KANAP, pomislio sa,, koji k.... će mu kanap?! šta se sa njim radi u ribolovu??? osim što se veže čamac za obalu!
To pitanje sam propustio jer sam bio i još uvek zaprepašten a i na povraćanje mi ide, jer ne mogu iz glave da izbacim njegove reči GLAVA TEŠKA 6,4KG
Image Image & Image

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 10 Oct 2013, 17:58

Prijatelju Carpier, Rio je sve objasnio.
Pozdrav

milosmk
Ribolovac
Ribolovac

Post by milosmk » 10 Oct 2013, 19:31

Znam da sam za vas mesar i da to nmg da promenim,posto tek sada shvatam koliko C&R znaci svima van nasih granica,dok je kod nas u Srbiji toga vrlo,vrlo malo.Samo na revirima i ribnjacima to vazi,niko na divljoj vodi nece vratiti ribu u vodu,ili vrlo retko,ja nzm ni jedan primer,jer kasnimo za evropom 20 godina u svemu,tako izgleda i u ovome.Nzm da li neko od vas uopste peca na divljim vodama i sigurno ste u revirima upecali na 100-tine riba,tako da vam i nije vazno da li ce neko videti tu ribu sem vas,jer su uglavnom sve slicne i samo su broj u nizu...Meni je ovo prva velika riba i zeleo sam da imam lepih slika i uspomena,jos jednom kazem,bio sam ubedjen da je mrtva i zato sam je odneo kuci i jos jednom kazem otisao sam da se odmorim kraj vode i stapove poneo tek onako,bez neke ambicije i pripremljenog mesta i ocekivanja da cu upecati nesto i slicno ovome,jer na divljoj vodi,posebno kod nas gde ribokradice sa strujama i mrezama unistavaju ribu tesko mozes bilo sta da upecas,nadam se da me razumete,samo sam imao srece da bas ova riba usisa moju udicu,ja nisam profesionalni sarandzija sa kompletnim priborom,nemam dusek,ribu sam stavio na travu,nisam znao da mogu da je ozivim,posto sam video da ne daje znake zivota kada je brat stigao,obala je jako strma,na pola metra od obale je dubina 5metara nikako ne bih mogao sa njom da sidjem u vodu,to je reka,voda nosi,nije jezero,pa da ima lepo uredjenu obalu,mirnu vodu i plicaka da se udje sa ribom unutra.Vi kada odete na revir od par hektara maltene pored toliko ribe u vodi znate da ce te 90% upecati ribu,pripremljeni ste za sve to,iskusni,sa kompletnim priborom,kod nas je jednostavno normalno da za 10 izlazenja na divlju vodu,ili cele sezone upecas jednog,dva,ili nijednog sarana,nzm da li to mozete da shvatite.Ponosan sam na svoj ulov,zato sam rekao da ce svi to pamtiti,a ne iz neke zle namere,voleo bih da sam je vratio,ali sta da radim,nmg da se ubijem zbog toga sada,za ubuduce znam,kupicu i dusek i kameru i nosicu kada idem na pecanje,pa bar necu sigurno ovakvu gresku vise ponoviti.Ne jedem riblje corbe,a ribu vrlo malo i nisam je odneo kuci zato sto sam gladan.Hteo sam da se slikam sa njom,da snimim merenje,da imam uspomene,bio sam sokiran,nisam ni znao sta radim,kazem vam da 2 dana nisam mogao da spavam.Mislio sam da je uginula i odneo je kuci,da me znate,videli bi da nisam los covek,ovako svako ima pravo na svoje misljenje... U pitanju je bio glavni najlon od monofila 0,38 i predvez od monofila 0,25,koji ima nosivost 15 kg.NIje u pitanju bila struna,vec sam ja pogresio u pisanju,posto kod nas nekada za najlon kazu struna,a strunu uglavnom zovu kanap,a nije pukao predvez,jer je kvalitetan i pritezao sam i otpustao dril srazmerno snazi predveza,zato je borba i trajala 2 sata,a nisam debeo kanap,tj strunu pa da jako zatezem dril. Da mogu da vratim vreme u nazad ispravio bih sve,da kupim kameru,dusek,vagicu,snimio bih sve,slikao i vratio ribu u vodu,jer ona meni mrtva ne znaci nista,jer opet kazem,ne pecam zbog mesa,samo sam hteo uspomenu,jer ne bih imao prilike opet da je upecam,posto je to otvorena voda,a ne bara od par hektara odakle ne moze da ode i gde bi je jos 50-toro njih upecalo.Iskren sam i kajem se zbog svega,ali se nadam da i vi razumete moju situaciju i okolnosti u kojima sam bio tada,jednostavno neuobicajenost takvih ulova kod nas na divljim vodama,opet kazem,za celu sezonu neko od 100 izlazaka na vodu ne upeca ni jednog sarana,odatle ta nepripremljenost i nedostatak pribora i sve je ovako ispalo i meni je zao i krivo sto vise nije u vodi i sto vidim kakve stvari pisete o meni.Nmg to da trazim od vas,ali ako ste dobri i razumni ljudi shvaticete me,ili bar do nekle razumeti.Izvinite ako sam nekoga uvredio,stvarno sam od srca sve rekao i bistro,necu vam vise dosadjivati.

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 10 Oct 2013, 20:16

opet ja. Miloše, jel trebala riba da ti kaže ljudskim jezikom, PUSTI ME, JOŠ SAM ŽIVA!!! ili? kako bre nisi znao da je živa? ribu kad izvadiš iz vode, njoj se pomeraju škrge, i to je znak da je živa!!!! nemora ona da se baca po travi kako bi ti video da je ona još živa!!!! nemoj da pričaš nebuloze!!!
nemoj da lupetaš to kako je C&R van Srbije nešto drugačiji od C&R u Srbiji!!!! momak, vidim da si jako neinformisan, naši momci iz Srbije, su više puta na svetskim prvenstvima nosili medalje kući!! i oni su svi pristalice C&R!!!!
Kakve veze ima, dali je neko video moj ulov ili nije??? ja lovim zbog sebe, a ne zbog komšiluka.
opet se vidi tvoje neznanje. svaka riba je drukčija, i lepo može da se prepozna razlika međju njima. to je za tebe atomska fizika, i dok(ako) ti dođeš do te faze da to razumeš, moraćeš još mnogo toga da naučiš.
što si zabacio štapove ako si otišao da se odmaraš? svi znamo da se u ribolovu radi, a ne odmara.
nemoj da tražiš sad izgovore, obala je bila strma, na pola metra od obale je 5m dubine, ako je tako, onda nam svima lepo objasni, kako ste onda izvadili ribu na obalu????!!!!! ajde da čujemo to, ako ste je odneli gore, mogli ste i dole.
kad idemo u ribolov, niko nezna dali će uloviti nešto, i ne može da bude siguran u to, to ti je isto, kad bi 10 puta uplatio tiket za loto i znao bi da ćeš od 10 uplaćenih tiketa 9 biti dobitnih, ajde bre, mani se tih priča.
stalno spominješ pribor!!!! ne lovi pribor, nego ribolovac!!!
ma sad možeš da kupiš od igle do lokomotive, kako se kaže, ali ljagu sa sebe nećeš oprati!!! mogao si da uđeš u LEGENDE, doduše i jesi, al LEGENDE MESARA!!!! e Miloše Miloše, mnogi bi dali desno ja.. i levi bubreg da drže u ruci takvog VELIKANA, a ti? šta si ti uradio???? odneo je kući, i stavio glavu na vagu, da vidiš koliko je teška!!! ccc
ne možeš da vratiš vreme, isto tako ne možeš da se otarasiš svog novog nadimka MILOŠ-MESAR, slobodno pošalji adminu poruku, neka ispravi tvoj nick ovde na forumu iz milosmk u MILOS-MESAR
gde god da odeš pratiće te to ime, ne mora niko da te prozove, važno je da si ovde ovo sve pročitao, i nadam se da će te celog života pratiti ovaj, verujem, glupi osećaj, kad si pokušao da uđeš u anale modernog šaranskog ribolova, koji ti nije uspeo. isto tako se nadam, da će ti biti muka, kad god priđeš bilo kojoj vodi, i da će ti tad na misao doći sve ove reči koje ćeš pročitati ovde na forumu.
toliko za sad, nemam vremena da kuckam, moram kući, ovaj dan na poslu mi je prošao jako brzo.
Image Image & Image

milosmk
Ribolovac
Ribolovac

Post by milosmk » 10 Oct 2013, 21:13

Crniigore,riba je bila ziva kada sam je izvadio,kazem da nije prezivela dok je moj brat stigao da donese veliku cuvarku i telefon koji ima blic,da bih imao slike i snimak pre svega za sebe kao uspomenu.Napisao sam da u Srbiji na divljim vodama,na rekama skoro da nema C&R,a da je C&R na ribnjacima i revirima prisutan i kod nas.Citaj malo pazljivije ako vec citas.Kada sam rekao ista riba,mislio sam na pribliznu kilazu.I nisam otisao da radim,kao sto sam rekao,mesto je bilo ne pripremljeno,vec da provedem lep dan kraj vode uz pricu i ne ambiciozno pecanje.Znam sta je rad na vodi,spremanje i hranjenje mesta po 7,8dana,ustajanja rano da na vreme bacim hranu,voznja bicikla po 10km,kako bih kasnije u isto vreme dosao da pecam,tako kod nas na reci treba da bi nesto ulovio...ali ovaj put sam isao da se odmorim i nisam imao ambicija da nesto posebno upecam,nzm kako nikada nisi otisao na vodu da samo uzivas u prirodi i zabacis stap tek onako bez opterecenja da ces nesto uloviti.Da,obala je strma,a tih pola metra je moj drug iskoristio da prihvati ribu,dodji,pa cu te odvesti da ti pokazem to mesto.I ne zalim se na pribor na koji sam upecao ribu,vec na nedostatak duseka,kamere i vagice,a svakako da ribolovac lovi... A kazem da je ogroman broj ribe prisutan u revirima i ribnjacima na malom prostoru i da je isto tako ogromna sansa da ulovis ribu.Dok je kod nas na reci sasvim drugacija situacija,riba je desetkovana strujom i mrezama,a prostranstvo ogromno,samim tim i sanse za ulovom,mng manje od onih na ribnjaku.Nadam se da ti razumes i shvatas sta pricam...? Ova riba je milione sarana proizvela i tesko mi je sto nije prezivela da je vratim u vodu,a kada je vec na zalost uginula odneo sam je kuci,sta sam trebao da uradim,da je bacim? Vredjaj koliko hoces posto vidim da uzivas u tome.Ja vise nemam sta da ti kazem sem da mi nije krivo sto nisam usao u legendu kao neko ko je ulovio najveceg sarana,kada vidim kako govoris,a zelim tebi da i ti upecas sarana,ne od 35,5 vec od 40kg,makar i u ribnjaku i udjes u legendu.Sve najbolje i bistro.

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 10 Oct 2013, 21:56

Kao sto neko vec napisa, neznam odakle bi krenuo. hm::
Medjutim, bit cu dosta fleksibilniji iz razloga sto si priznao gresku i sto se kajes za sve.
Ruku na srce, nemogu samo tebe da krivim jer razlog tvog, vaseg i drugih ribolovaca neznanja su mnogo sirih razmjera i svima nedostaje edukacija.
Moj bijes nije uperen samo na tebe, vec to posmatram mnogo sire i krivi su mi svi koji se busaju po Srbiji u prsa sa C&R, a nisu prstom mrdnuli da edukuju druge ribolovce koji i dan danas pecaju kao prije 100 godina.
Zakon takodje od prije 100 godina itd. itd.
Meni bi najlakse bilo da opalim ovde i napljujem te, ali cu pokusati biti razuman i ne dozvoliti da me bijes ponese.
Znam da bi na vecini drugih foruma odgovori bili 50:50, a ovde su svi 100% za ocuvanje ribljeg fonda, tj. C&R, prostije receno sve "Sportski ribolovci".
Skoro svako od nas ima neku mrlju ili gresku zbog koje se kaje iz svoje proslosti, a tvoja je Milose "ogromna".
Upravo takve greskice i griza savjesti nam ne dozvoljava da se bilo sta slicno dogodi, ne samo nama vec i pred nasim ocima bilo to uzivo ili virtuelno kao npr. ovdje na forumu.
Ti svoje nedjelo nemozes zaboraviti nit treba da zaboravis, naprotiv, treba da se okrenes Sportskom Ribolovu (Uhvati i Pusti rezimu) i da edukujes druge, navodis svoj primjer kako si prosao i ispao magarac itd.
Lijeceni narkoman, koji se pokaje i shvati da je zaglibio i nedaj boze uvlacio i druge u to, nemoze da spere ljagu, ali cineci dobra djela i edukujuci druge, upozoravajuci itd. cini dobro djelo za buduce generacije i iz svog nedjela izvlaci pouku za druge.
Vidim da se hvatas one otrcane filozofije (divlja voda vs. Komercijalni revir), a i to je pogresno jer ocigledno dobijas pogresne i netacne informacije, a vecina takvih informacija upravo dolazi iz Srbije jer tamo ima nekolicina omanjih komercijala krcatim ribom pa onda sve komercijale bacaju u isti kos.
Rijeka Po u Italiji je tkzv. divlja voda, ali tu ribolovac sa iskustvom za 24h moze uloviti preko 20-ak riba tezih od 10kg.
Ovo ti je primjer te navodne divlje vode, a sad suprotno tome, jezero Pelagicevo ti je komercijalni revir, ali taj revir nije isti kao prije 2, 3 i vise godina, danas se redovno te busadzije u prsa vracaju kuci bez ijednog ulova, to je komercijala i lako je uloviti ribu?
E djoku mog.
Ovo je jedna zasebna opasna tema, ali eto kad se vec dotaknes toga pa ispada da mi svi samo lovimo po tim "komercijalama", lovimo sa priborom od par hiljada evra itd., to nije istina vec samo izvlaka za zamazati oci i skrenuti sa prave teme i problema da bi se oprao.
Druze ja sam bubrege ostavio spavajuc kraj rijeke Bosne i cekajuc sarana.
To je mala rijeka u poredjenju sa Dunavom, Savom itd., ali sam u znao dnevno uloviti i po 30 riba prosjecne tezine 8-12kg, a drugi godinama govore kako tu nema ribe.
Jednom sam bukvalno sam pecao 4 dana i ulovio 860kg sarana i sve ih pustio zive i zdrave nazad u Bosnu, a imam samo jednu sliku jer me kolegao uslikao koji mi je donio pice jer nisam mogao napustiti stapove, a nestalo mi je tekucine.
Moj ponos je sto ja za to znam i znam kako sam postupio, a slika manje vise jer nisam imao kad za to od stalnih drilova i umora upravo iz razloga da mi riba nebi uginula dok ja hocu da se uslikam itd.
Bitno je uopsteno u zivotu shvatiti kako dobra djela i lijepe uspomene mnogo vise vrijede od bilo cega!
Slava, novac, trenutno zadovoljstvo itd. su samo prolazne stvari koje nam ostave katastrofalne posljedice, a dobra djela i lijepe uspomene su bit covjekovog zivota.
Na kraju krajeva, kao da je bitno imati i tu fotografiju!?
Onaj ko sudi, njemu netreba fotografija da bi nas nagradio.

Milose, svaka slava ima i svoj ceh koji se mora platiti, imas slavu medju nekolicinom mjestana u selu, ponekog mesara globalno i sire, ali imas ceh astronomski i hordu ljudi koji te preziru.
Mozda mislis sto si izasao u novinama i selo vidjelo ulov da ti se dive, vjeruj da svi potajno kazu "kakva budala".
Sto se tice novina jos gore, jer se vecini zgadila i reportaza, a i novine koje su izdale to.
Neke kolege vise uopste ne zele kupovati taj ribolovacki casopis, zalosno ali istinito!

Moras biti svjestan da sve ima svoju cijenu, bio ti na ovoj ili onoj strani.
C&R takodje ima svoju cijenu, upravo zbog njega sam izgubio neke svoje (sad vec bivse) prijatelje sa kojima danas ne govorim jer nisu postovali moj stav, a ja nisam mogao da gledam to sto oni rade.
Medjutim, mnogo mi se lakse nositi sa tim i ciniti dobra djela jer sam miran u dusi, a ljudi ko ljudi, nikad im nemozes ugoditi i uvijek ce neko da prica o tebi negativno sta god ti cinio.
Bito je da se iskreno pokajes i krenes pravim putem, a tvoje nedjelo koristis kao naravoucenije za druge koji su krenuli ili ce da krenu losim putem!
Ne dozvoli da se to ponovi tebi, niti bilo kom drugom, bila to riba od 0,5 ili 105kg.

[dedda]

Post Reply

Return to “Forumska kafana”