Pitanje za mix?

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

Post Reply
vjerantkalcec
Keder
Keder
Pitanje za mix?

Post by vjerantkalcec » 26 Mar 2014, 18:52

pozdrav

Zanima me misljenje u vez ovog mix-a:
30% ribljeg brasna
10 % hrana za kanarince
10 % soja
10 % kuk krupice
10% psenicne krupice
15% jajcani biskvit
10% mljeko za telice
5% kuk gluten

Masterbih
Moderator
Moderator

Re: Pitanje za mix?

Post by Masterbih » 26 Mar 2014, 19:28

Kolega, sta te zanima u vezi tog miksa?
Mislim da nisi dovrsio pitanje u postu?

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Re: mix

Post by bdelitee » 26 Mar 2014, 19:37

u zavisnosti koje riblje brasno koristis mislim kojeg kvaliteta i proteinske vrednosti isao bi i odgovor.Sta ocekujes od ovog miksa, na kojim vodama bi ga koristio , sta ide jos od tecnih dodataka sve ove sitnice koje si izostavio su jako bitne za neki normalan odgovor.Ali evo po meni odgovor bi bio ovakav:smanjiti kolicinu ribljeg brasna bar za 10% ako ne i vise.Bilo koji gluten na ovako uslovno da kazem siromasan miks nebi stavljao, vec bi rasporedio taj visak od 15% na krupice i soju.i da se razumemo kad bi krenuli da ga prepravljamo i doradjujemo to vise nebi bio taj tvoj izvorni mix.Na pitanje dali ce ovakav mix da peca ribu odgovorio bi ti da hoce, koliko i kakvu to je vec pitanje.Inace po meni ovo je prosirena verzija 50/50 mix-a i uz neke dobre tecne atraktore mogao bi se koristiti za izradu istant boile.Zato sacekaj jos neki savet, skupi sve na gomilu pa presudi ili kreni da izlazis na vodu sa izvornim mix-om pa uz ostale sugestije probaj sam da odredis sta treba da doradis.
Jos jednom da ponovim mix ce sigurno na nekoj vodi doneti poneku ribu sve ostalo zavisi od tvojih ocekivanja i jos jedne jako bitne sitnice ,,koliko zelis novca da utosis u izradu nekog mix-a" to opet zavisi i od nacina na koji pecas ili od broja izlazaka na vodu.Ako to nisu velike kampanje od po vise dana ili ako na vodu izlazis povremeno onda ti je najjeftinije da uzmes neki od nasih gotovih mikseva.Eto takvo je moje misljenje u vezi samog mix-a a i sire.Bistro :Dtt :HH
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

vjerantkalcec
Keder
Keder

Post by vjerantkalcec » 27 Mar 2014, 18:48

vjerantkalcec wrote:pozdrav

30% ribljeg brasna
10 % hrana za kanarince
10 % soja
10 % kuk krupice
10% psenicne krupice
15% jajcani biskvit
10% mljeko za telice
5% kuk gluten
od aroma imam monster crab, mulbery uljne od masterbiha . bananu imam od prologc koja se dozira na 1 kg mix 5-10ml, solara imam ananas koji se dozira na 6 jaja 1-4 ml, imam jos nutramino i multimino

vjerantkalcec
Keder
Keder

Post by vjerantkalcec » 02 Apr 2014, 18:38

vjerantkalcec wrote:
vjerantkalcec wrote:pozdrav

30% ribljeg brasna
10 % hrana za kanarince
10 % soja
10 % kuk krupice
10% psenicne krupice
15% jajcani biskvit
10% mljeko za telice
5% kuk gluten
od aroma imam monster crab, mulbery uljne od masterbiha . bananu imam od prologc koja se dozira na 1 kg mix 5-10ml, solara imam ananas koji se dozira na 6 jaja 1-4 ml, imam jos nutramino i multimino
i kaj niko nebre odgovoriti nista u vezi mix i dali je dobar ili treba na cemu doraditi smanjiti ili povecati

tomoZG
ViP
ViP

Post by tomoZG » 02 Apr 2014, 19:13

Pozdrav
Kao što ti je kolega bdelite rekao nisi iznio nimalo podataka bitnih za sastav mixa, za kakvu vodu,dali ima puno manjića (cvergla) u vodi,koje god.doba,dali su brzi ribolovi ili duže kampanje uz prethodnu prihranu i sl.Osobno bi pojačao pšeničnu i kukuruznu krupicu i soju na 15%, jajčanu smanjio na 10%,a gluten izbacio.Aroma,potpuno nebitno možeš i bez nje,multimino ili nutramino ili kombinacija oba 20-30 ml, izvana dok su još tople.Uz predhodnu prihranu i pripremu mjesta mix će sigurno donjeti ribu na tebi je da probaš pa nam se pohvali kako si prošao pa ćemo znati otprilike šta da korigiramo
Image

Post Reply

Return to “Boile”