U subotu 26.4 samo od žene dobio »slobodne« dane, pošto je sama svoj šef, uzela je sebi tri dana slobodno i odma sam krenem polako da pakujem stvari za ribolov u avto.
U ponedeljak rano ujutru krećem prema Karlovcu, celo vreme me je pratila kiša, a i prognoza za sledeću sedmicu nije bila baš sjajna, ali nema veze, važno je da sam pored vode. Malo sam bio skeptičan kako ću loviti, pošto je do nedelje trajao kup, i moja očekivanja nisu bila velika.
Po dolasku na jezero, vidim da su sve OK pozicije zauzete, odlučujem se da od najgoreg izaberem najbolje, izabrao sam poziciju 29. Malo sam se iznenadio što je jezero puno, sobzirom da je kup bio do nedelje. Kasnije sam saznao, da su neki ljudi čekali več od petka, da se kup završi.
Na brzinu sam postavio šator, i odma izvadio štapove da ih što pre zabacim.
Pošto je odluka za ribolov došla kao grom iz vedra neba, nisam imao vreman da pripremim kukuruz i konoplju, pa sam se odlučio da lovim samo sa MB
Halibut peletama koje mi je Bori poslao i boilama, koje smo sa Klemenom napravili nekoliko dana ranije, znači boile su bile sveže. Niko na Šumbaru ne koristi boile prečnika 24mm, a ja sam imao samo te boile, i na njih sam lovio, napravio sam i balansirane hookbait boile, od istog mixa. Taj mix smo sastavili pre mesec dana, i imao sam priliku da ga isprobam, da vidim kako radi. Svi znamo, da nema lepšeg osećaja, kad uhvatimo ribe na svoje, domaće boile, tako je bilo i kod mene, u ostalom, videćete kroz slike kako je prošla ova moja kampanja od 5 dana.
Još samo da napomenem, da sam sve ribe dobio preko noći, preko dana nisam imao nijedan jedini kontakt.

tokom cele kampanje, bilo je kišovito vreme

Dok se je spremalo nevreme, uzeo sam aparat, i napravio ovu sliku. Ovo je jedna od najlepših slika koju sam uspeo da zabeležim sa fotoaparatom

posle kiše, dođe sunce

ovakve obroke su dobivali šarani, tokom cele kampanje.

prilikom svakog prezabacivanja, udicu sam okrasio sa jednom malom PVA bombicom

prvo pa muško, kako se kaže. 23kg čistog zlata

prelepa nagrada, za buđenje u pola 5, još jedna 23jka

još jedan stanovnik jezera, sa punih 23kg

zadnje jutro kampanje, došao je da me pozdravi i ovaj lepotan, vaga je pokazala 21,5kg
ovu kampanju sam nazvao Michael Jordan, zbog 3 ribe težine 23kg.
rezime cele kampanje je ovakav: 11 šarana, težine od 10-23kg
1 otkačivanje
18kg domaćih boila 24mm + 5kg MB halibut peleta
Do sledećeg čitanja, BISTRO