za pelagicevo sta pecat na koji boil za otvaranje u martu

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina
Re: za pelagicevo sta pecat na koji boil za otvaranje u mart

Post by Fly and Carp Fishing » 17 Jan 2012, 18:12

Linear wrote:
c&r carp wrote:Neznam bas to za engleze jer lovim sa jednim. Kad vidim sta sve izvlaci iz auta i roka u vodu, zamanta mi se. Obicno na pelagicevu ili smoluci. E dali je sad ovaj pokupio bosansku narav jer je dugo ovdje to neznam. krezi:: krezi::
Opet je na pelagicevu poznato da riba ide za raketom. Gdje se vise roka tu i dodze.
Pozdrav C&R Carp, no hard feelings ali druze ne slazem se sa Tobom nikako u vezi Pelagiceva. Koliko si puta pecao gore da znas da riba stalno peca pod raketom? Reci cu Ti da informacije koje imas nisu tacne odnosno da vise ta taktika gore ne pije vode.
Evo recimo da Ti navedem Tvoj primjer koji je opisan na drugom forumu,znas na kojem. De se malo vrati unazad pa rezimiraj malo u glavi pecanje sa Johnom na Pelagicevu zadnji puta!

Jeste li drugi dan rokali raketom i bacili puno hrane? Jeste.
Jeste li dobili ribu pod raketom? Niste
Jeste li drugi dan rokali manje i krenuli dobijati ribu? Jeste
Je li Muhamed kada je krenuo samo sa kobranjem krenuo da dobija ribu? Jest

E de sad vrati se na onu recenicu da je poznato da na Pelagicevu riba ide za raketom! Jeste,to je bilo mozda nekad i danas to je samo djelimicno tacno, jer samo zadnjih godinu dana je to gore sasvim sporadicno i nema veze sa istinom.

Pelagicevo je postala jedna jako teska voda za pecanje i sve je samo ne ono, "rokaj raketom i dobit ces ribu 100%"!

Druze, nisi upravu kada kazes da John samo roka. Sjecas li se da je pobijedio na onom turniru kod Ede a pecali su samo na pva. Rakete nisu bacili ni jedne! John peca pametno i ne roka bas stalno nego se u datim okolnostima prilagodjava vodi, to znam 100%, pecao sam protiv njega i Almira ligu, pa sam imao priliku da vidim kako pecaju.

I na kraju, ova tema ode u hendek, tema je takmicenje na Pelagicevu, a mi pricamo o tome kako se ko takmici u globalu :D

Valjda zbog toga sto fali jedna tema pod nazivom TAKMICENJA NA SVIM NIVOIMA. Nemojte mi uzeti za zlo ali ovo napominjem samo radi preglednosti foruma i tema, pa admin ako hoce neka brise ili premjesta, bilo bi ljepse za sve nas!

Bistrooo piv::
Raketiranje u novembru mjesecu nepije mnogo vode, ni na pelagicevu niti skoro bilo kom drugom jezeru. Raketirali smo vise iz ocaja jer riba se uopste nije ni javljala. Prije raketiranja smo bacali samo po 2-3 sake boila dnevno jer je logicno da se ne hrani mnogo na minusima. kad to nije pilo vodu hajde onda da probamo i raketom. Dosla je jedna od tri ribe i na raketu. Tu je bilo drugi faktor zbog kojeg nam je riba slabo radila od strane ribocuvara na jezeru i njegovog nekorektnog poteza, al necu o tome.
Raketiranje u toplijim danima je skroz druga prica. Gdje se vise roka tu vise ribe dodze. U tom periodu kompletna ekipa element baitsa roka spombom na poziciju, i tuku ribu. Kad im nestane partikla prestanu i loviti. To takodzer ima u jednoj od reportaza na tom forumu, a i stalno druzenje sa tim momcima i prepricavanje iskustava sa te vode poklapaju se sa mojim postom.
Meni sto Almir kaze je svetinja. Svaka njegova zlata vrijedi, jer je to istinski profesionalac i dobrodobar lisac koji vise vremena provodi na vodi nego kuci.

Smoluca, dzon, muhamed i raketiranje. Nisu raketirali ponajvise iz razloga sto je doslo do zabune cini mi se ko ce ponijeti partikle, ili ko ce ponijeti spod. neznam tacno, a nisu ponijeli nijedan kontajuci ponijet ce ovaj drugi.
Zato su lovili samo na boile.
Znas i sam, procitao si negdje da je na jednoj od smolucijada bila zabranjena upotreba rakete na smoluci jer navodno riba jos nije navikla na njen zvuk iz razloga sto je frisko ubacena. Sad vec je druga prica i na smoluci, mada stoji i ona sa prihranom od dosta boila (4-5 kg za 48-50h).
Pozzz i bistro...
Image

Dođe ponekad vrijeme kad pametan zaćuti, glup progovori, a fukara se obogati.

Ivo Andrić

Andjelko
Guru
Guru

Post by Andjelko » 17 Jan 2012, 22:39

ja svedno planiram praskaste hrane dosta ali neku cu da zamrznem da mi se polako topi,a raketa u prolece slabo

Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 23 Jan 2012, 16:49

Andjelko wrote:ja svedno planiram praskaste hrane dosta ali neku cu da zamrznem da mi se polako topi,a raketa u prolece slabo
praskasta+feeder olovo carp system 75gr i prangijaj...
Nista snaga,samo glava....

Andjelko
Guru
Guru

Post by Andjelko » 23 Jan 2012, 16:52

polako se priprema praskasta hrana ali neznam jos dal ce bit dozvoljena,moram se cut sa stankom sta je odlucio

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 24 Jan 2012, 12:08

Rada TRIGA Jovanovic wrote:
Andjelko wrote:ja svedno planiram praskaste hrane dosta ali neku cu da zamrznem da mi se polako topi,a raketa u prolece slabo
praskasta+feeder olovo carp system 75gr i prangijaj...
Otkad se to smije na takmicenjima lijepiti primama za olovo?
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Andjelko
Guru
Guru

Post by Andjelko » 24 Jan 2012, 12:29

kugle a ne lijepljenje na olovo

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 24 Jan 2012, 12:51

Andjelko Tvoj post mi je bio jasan, pitao sam kolegu Jovanovica? piv::

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 24 Jan 2012, 13:11

prevideo sam da je takmicenje,mislio sam da je slobodno pecanje no:: no:: no::
Nista snaga,samo glava....

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 24 Jan 2012, 14:15

Rada TRIGA Jovanovic wrote:prevideo sam da je takmicenje,mislio sam da je slobodno pecanje no:: no:: no::
Pretpostavljao sam da je tako 2::u

scorp_breza
Piskaralo
Piskaralo

Post by scorp_breza » 05 Feb 2012, 12:36

Linear wrote:
c&r carp wrote:Neznam bas to za engleze jer lovim sa jednim. Kad vidim sta sve izvlaci iz auta i roka u vodu, zamanta mi se. Obicno na pelagicevu ili smoluci. E dali je sad ovaj pokupio bosansku narav jer je dugo ovdje to neznam. krezi:: krezi::
Opet je na pelagicevu poznato da riba ide za raketom. Gdje se vise roka tu i dodze.
Pozdrav C&R Carp, no hard feelings ali druze ne slazem se sa Tobom nikako u vezi Pelagiceva. Koliko si puta pecao gore da znas da riba stalno peca pod raketom? Reci cu Ti da informacije koje imas nisu tacne odnosno da vise ta taktika gore ne pije vode.
Evo recimo da Ti navedem Tvoj primjer koji je opisan na drugom forumu,znas na kojem. De se malo vrati unazad pa rezimiraj malo u glavi pecanje sa Johnom na Pelagicevu zadnji puta!

Jeste li drugi dan rokali raketom i bacili puno hrane? Jeste.
Jeste li dobili ribu pod raketom? Niste
Jeste li drugi dan rokali manje i krenuli dobijati ribu? Jeste
Je li Muhamed kada je krenuo samo sa kobranjem krenuo da dobija ribu? Jest

E de sad vrati se na onu recenicu da je poznato da na Pelagicevu riba ide za raketom! Jeste,to je bilo mozda nekad i danas to je samo djelimicno tacno, jer samo zadnjih godinu dana je to gore sasvim sporadicno i nema veze sa istinom.

Pelagicevo je postala jedna jako teska voda za pecanje i sve je samo ne ono, "rokaj raketom i dobit ces ribu 100%"!

Druze, nisi upravu kada kazes da John samo roka. Sjecas li se da je pobijedio na onom turniru kod Ede a pecali su samo na pva. Rakete nisu bacili ni jedne! John peca pametno i ne roka bas stalno nego se u datim okolnostima prilagodjava vodi, to znam 100%, pecao sam protiv njega i Almira ligu, pa sam imao priliku da vidim kako pecaju.
I na kraju, ova tema ode u hendek, tema je takmicenje na Pelagicevu, a mi pricamo o tome kako se ko takmici u globalu :D

Valjda zbog toga sto fali jedna tema pod nazivom TAKMICENJA NA SVIM NIVOIMA. Nemojte mi uzeti za zlo ali ovo napominjem samo radi preglednosti foruma i tema, pa admin ako hoce neka brise ili premjesta, bilo bi ljepse za sve nas!

Bistrooo piv::
Vezano za Pelagicevo ovdje se apsolutno slazem s Tarikom. Cesto ustaljeno misljenje kod ljudi da gore lupanje po vodi donosi ribu ih dovede upravo do toga da bez nje i ostanu. Istina dogodi se i da riba bas krene pod raketom, ali kakoTare rece to je vec sada sporadican slucaj, a ne pravilo.
Sto se Johna tice i toga da on samo roka, to je apsolutno netacna informacija. Covjek peca apsolutno pametno i racionalno i hrani prema potrebi i prema stanju na vodi u tom trenutku. c&r carp je mozda malo prebrzo donio takav zakljucak o Johnu i rokanju nakon sto je s nama u novembru bio na Pelagicevu, ali ako bude prilike da jos koji put lovi s nama vidjece da to bas i nije tako. Pogotovo na Smoluci na koju veoma rijetko i nosimo partikal.
Sto se tice takmicenja na Smoluci (Boilie Academy Kup) na kojem smo John i ja pobijedili, nije tacna informacija da nismo hranili raketama i spombom jer smo zaboravili spod ili partikal. Tacna je informacija da smo sve potrebno imali kod sebe, partikal smo zaboravili na Humanitarnom Kupu na Zajarkima u decembru 2011. godine, hehehe. Ovdje na Smoluci smo povukli takvu poziciju koja ribi pruza prirodni zaklon i mjesto na kojem se moze skloniti od silnog lupanja po citavom jezeru. Tu prednost nismo zeljeli upropastiti pa smo se odlucili samo za kobranje pokusavajuci samo boilama zadrzati ribu tu gdje jest. To nam je na kraju i uspjelo.

Post Reply

Return to “Boile”