Pop-Up boile i velicina pakovanja?
Moderator:Masterbih
Kod pocetnog usvajanja trzista bi ponudio manja pakovanja zbog razloga "ispitivanja" trzista i mogucnosti , da ribolovac kupi cjelokupno paletu. Kasnije kad mu se neki proizvodi pokazu bolji od drugoga, onda ce se odluciti za vece pakovanje te istih-proverenih. Tu dolazi u obzir rok trajanja bojli i frekventnost lovljenja svakog ribara posebno. U svakom slucaju ( a ne odmah )mora postojati mogucnost nabavke i vecih pakovanja jer neki ce se udruzit i za pecanje, i u paru kupovati veca pakovanja. po meni je bitno, da u trgovinama na pocetku postoje manja pakovanja, kasnije se moze ponuditi i veca. Najvaznije je da ce te bojle biti najboljeg kvaliteta, pravilno skladistene i sveze. Na kraju ce trgovci odlucivat i sugerirat pakovanja pa makar po 3,5 kg kantice.
pozdrav, Xanadu
pozdrav, Xanadu
Re: Pop-Up boile i velicina pakovanja?
pa za mene je u startu bolja varijanta vece kutije sa malo vecom cijenom ,jer dok se organizuje prodaja na trzistu na kome se nalazimo,ne treba zaboraviti troskove slanja pa ma kako se to rijesilo ,amislim da su oni i do 100%.ja licno necu racunati samo na ono sto cu dobiti od firme kao materijal za testiranje,tako da sam za vecu varijantu pakovanja

Ne znam jel vas košta šta ako prvo probate sa jednima, pa ako nejde onda prebacite na druge? 

Mišljenja sam da bi trebalo staviti u veču ambalažu ali pomiješati promjere boila istog mirisa i okusa.
Npr.ako ima 50-ak boila
10 kom 8 mm
10 kom 10mm
10 kom 11 mm
10 kom 14 mm
10 kom 16 mm
Iz razlog što ne lovimo uvijek sa istim promjerima boila, i lakše je kada se lovi na sistem 360 i na zig rig.
Npr.ako ima 50-ak boila
10 kom 8 mm
10 kom 10mm
10 kom 11 mm
10 kom 14 mm
10 kom 16 mm
Iz razlog što ne lovimo uvijek sa istim promjerima boila, i lakše je kada se lovi na sistem 360 i na zig rig.
FOX
carc os wrote:Mišljenja sam da bi trebalo staviti u veču ambalažu ali pomiješati promjere boila istog mirisa i okusa.
Npr.ako ima 50-ak boila
10 kom 8 mm
10 kom 10mm
10 kom 11 mm
10 kom 14 mm
10 kom 16 mm

Svako ko bi napravio takvo pakovanje pop-upsova bio bi jedina ovcica na Evropskom trzistu...
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
hahahaLimar wrote:Svako ko bi napravio takvo pakovanje pop-upsova bio bi jedina ovcica na Evropskom trzistu...
Vidio sam takve kombinacije, ali kazu da nisu dobro prihvacene gdje je kombinovano 2-3 ili vise precnika boila u jednoj kutijici.
Mala kutijica !!
Definitivno manja kutijica.