Kako slika NE treba da izgleda!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

rocko
Ribolovac
Ribolovac
Re: Kako slika NE treba da izgleda!

Post by rocko » 10 Oct 2013, 09:22

I na sudu se 50% prasta ako se prizna krivica i kajanje za isto ma kakav god cin bio. Di:: (Ovo je prva borisova-Masterbih reakcija kad sam mu rekao da si pisao na njegovom forumu jer danas nije imao vremena da pogleda forum)
Upravo sam kod Mastera dosao da kupim mamce i druge potrepstine za predstojece kampanje pa bas komentiramo ovaj tvoj slucaj i pisem preko telefona, a njemu je drago sto si se javio ali sad je zauzet samnom a dolazi jos par musterija i nema kad da dodje na forum pa procita sve u detalj.

Moram napomenuti da ovo kako nisi bio upoznat pada u vodu jer ocigledno imas internet i vrlo dobro znas sta je C&R i koliko je ta riba vrijedna da ostane u zivotu na njenom stanistu, prije bih rekao da je tvoj postupak stanje soka i zelja za dokazivanjem susjedima i drugim ribicima iz kraja sto je pogresno.
Moras shvatiti da je danas foto aparat ili telefon sa kamerom sastavni dio opreme svakog sportskog ribolovca i on se dokazuje dobrim djelima, a znamo sta se podrazumijeva pod tim, ocuvanje prirode, cuvanje riba itd.
Mislim da si izabrao najbolji forum kako bi barem kako-tako oprao ljagu sa sebe ako to iskreno zelis i kajes se?

tomoZG
ViP
ViP

Post by tomoZG » 10 Oct 2013, 09:32

Tvoje neznanje te uopće neopravdava za "zločin" koji si učinio prema toj ribi,sve si podredio samo sebi i tome da se naslikavaš i proslaviš,a vjeruj mi puno više bi se proslavio i na svijetskoj razini da si postupio humano i podario ribi život.Ovakva prilika se dogodi jednom u životu ,a ti si druže svoju upravo prokockao i uvijek ćeš ostati zapamćen kao obični "mesar"
Image

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 10 Oct 2013, 09:41

Često sam vidio ljude koji dođu u ribolov nespremni.
Kažu oni za sebe: imam loše štapove, loše mašinice, šugave predveze, podhvatač za ribu mi je mali ili ga jednostavno nemam, prostirku za ribu još nisam kupio itd.
A na ribolov se dolazim odmoriti i zato što to volim.
Na kraju pecanja često ne ulove ništa ili nešto malo, ali kada im se posreći da im zagrize velika riba, imaju sva opravdanja što je puko predvez ili su izvukli ribu pa je crkla.

U tom slučaju se oprema ne mjeri u eurima za šminku, već za zaštitu ribe, a ti ljudi sigurno ne misle o puštanju.
To dokazuje i tvoj tekst u kojem čitam samo pohvale na svoj račun, kako je cijelo selo se došlo diviti ulovu i kako je sudbina htjela takav događaj.
Smeta me što ti nisi htio, a ni pokušao održati ribu na životu. Nisi pokušao je poleći na neku mekanu travu, a pogotovo je reanimirati u vodi.

Šaran može dugo biti na suhom i opet preživjeti. Da si to pokušao vjerovatno bi i uspio.
Trebalo bi dugo vremena, i do 20 minuta da se riba oporavi, ali treba ući u vodu do koljena, otvoriti ribi usta i pokretima naprijed - nazad reanimirati ribu.

Jako te odaje rečenica: "KADA SAM VIDEO DA NEĆE PREŽIVETI DONEO SAM JE KUĆI".
Donio si je kući upravo zato jer si znao da će svi pohrliti vidjeti ribu i čestitati, a ti ćeš se osjećati kao narodni heroj.

Sudbina ponekad ima i drugu stranu, ali već si to i sam otkrio.
Uživaj u svojoj slavi.

revilo
Ribarcina
Ribarcina

Post by revilo » 10 Oct 2013, 10:03

tomoZG wrote: sve si podredio samo sebi i tome da se naslikavaš i proslaviš,a vjeruj mi puno više bi se proslavio i na svijetskoj razini da si postupio humano i podario ribi život.Ovakva prilika se dogodi jednom u životu ,a ti si druže svoju upravo prokockao i uvijek ćeš ostati zapamćen kao obični "mesar"
Bravo tomoZG kl::
Ovako pricace se o tvom ulovu jos neko vreme,a da si je vratio ma niko ti nebi bio ravan

aha carp
Ribarcina
Ribarcina

Post by aha carp » 10 Oct 2013, 12:44

Ne odobravam postupak ovoga momka definitivno.
Al imam jedno pitanje za sve, a to je : da li vam se ikada desilo kada ste na pecanju, da i pored silne i kvalitetne opreme i zaštite ipak neka riba ( šaran,amur ) bude pred fazom ugibanja ?
Kako ste se ponašali, jeste li se pitali zašto je do toga došlo, jesmo li mi sami krivi zbog toga itd. ?

P.S. smatram da nas ima nekolicina kojima se to desilo..

pozz..

tomoZG
ViP
ViP

Post by tomoZG » 10 Oct 2013, 13:05

aha carp wrote:Ne odobravam postupak ovoga momka definitivno.
Al imam jedno pitanje za sve, a to je : da li vam se ikada desilo kada ste na pecanju, da i pored silne i kvalitetne opreme i zaštite ipak neka riba ( šaran,amur ) bude pred fazom ugibanja ?
Kako ste se ponašali, jeste li se pitali zašto je do toga došlo, jesmo li mi sami krivi zbog toga itd. ?

pozz..
Ne,i tko ima imalo znanja to mu se neće desit ustvari nećeš dopustit da se to dogodi
Image

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 10 Oct 2013, 13:15

pozz..
Kao što i Tomo reće bez lažnog prikrivanja meni se to osobno još nije desilo, ne kažem da neće uvijek postoji šansa uz niz nesretnih okolnosti ali kako je i Grga pisao zašto ljudi bez adekvatne opreme uopće idu u ribolove i poslije traže da ih se razumije kada se nešto ovako desi Z.:

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 10 Oct 2013, 13:22

pozz..

To se desilo na Triblju, ali opet greškom ribiča.
Naime, on je lovio u vrućim ljetnim mjesecima u plitkom djelu vode.
Ulovio je debelu ribu i stavio ju je u čuvaricu na pola metra dubine.
Nakon cca. pola sata, riba je uginula.
Opet, ponavljam, greška ribiča, jer da ju je odmah poslikao i vratio, sve bi prošlo OK.
Što je on čekao, sad sam već i zaboravio...

aha carp
Ribarcina
Ribarcina

Post by aha carp » 10 Oct 2013, 13:41

otprilike to sam htio da čujem.

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 10 Oct 2013, 13:45

Razmišljao sam, dali nešto da napišem, jer sam tekst pročitao 5x i uvek su mi oči ispale dok sam čitao ovaj deo teksta
milosmk wrote:glava joj je veca od moje,120cm duzine 146cm obim,glava teska 6,4kg.
i još uvek ne mogu da verujem da je to napisano. jel bi sad trebalo da ti čestitamo i kažemo "tooooo majstore, mašala, glava je imala 6,4kg, ccc, ne mogu da verujem, stvarno je imao tešku glavu!!!!"
ok, ajde da kažemo da si neiskusan, da si bio u šoku, itd, ali ako se vratim na tvoje pisanje kako si ti sportista tj. treniraš karate, zar nisi nikad dobio udarac u karateu koji te je iznenadio ili doveo u stanje šoka? dali si se tad i dalje borio da pobediš i ostvariš svoj cilj ili si jednostavno odustao? veruj mi da znam o čemu pričam, mnogi od nas su trenirali i treniraju razne sportove, ja lično 10god profesionalni fudbal, i znamo da je iznenađenje u sportu moguće, ali nema predaje do kraja utakmice, tako je i u ovom našem sportu, ti si mislio samo na sebe u ovoj celoj priči, SAMO NA SEBE I SVOJU "SLAVU", nisi nimalo razmišljao o šaranu koji ti je doneo toliko"sreće", jer da si razmišljao pružio bi šaranu priliku da preživi, a ti si ga ladno odneo kući, bez da mu pružiš šansu! a kako znaš da nije imao šanse da preživi?!
milosmk wrote:Kada sam video da nece preziveti doneo sam je kuci
Miloše, nisi mogao da znaš, jer mu nisi pružio priliku, nisi ušao sa njim u vodu, kako kaže GRGA RI, i pokušao da ga reanimiraš!!!! Ta priča, druže ne drži vodu, jok more.
Jesam srecan sto mi je pruzila onakvu borbu,sto su mi svi cestitali na ulovu,sto ce u mom selu o tome da se prica vekovima
možda će se u tvom selu to pamtiti i pričati kao nešto dobro i lepo, ali budi siguran da će se mnogo više ružnoga pričati o tome.

p.s.- kaži mi još nešto, kakva je bila riblja čorba!?!?!?!?! ako je nisi probao, pitaj one koju su je jeli, pa pokušaj da nam preneseš taj miris i ukus kroz reči!!!!

u ovom tekstu, koristio sam normalne reči, znači kulturno sam napisao sve, mada su mi prsti jako nemirni i hteli bi da napišu još mnogo toga, ali neću, iz razloga jer poštujem ovaj forum, i njegove članove koji ne zaslužuju da čitaju vulgarnosti, zato ću napisati jedan primer kako to meni izgleda:

To ti je isto, kao kreneš u javnu kuću, znaš da tamo ima lepih prostitutki, hteo bi da platiš za sex, ali si kod kuće zaboravio kondome, a prostitutka je svoje potrošila. a poanta u toj priči je sledeća - znaš gde ideš, i šta hoćeš, ali nemaš sav pribor kod sebe, tako je i kod tebe bilo Miloše, išao si u ribolov, hteo si da pecaš, upecao si, ali nisi imao meredov, lampu, dušek, itd. otišao si u ribolov kao bez one stvari u svadbu

aha carp je napisao:

Ne odobravam postupak ovoga momka definitivno.

pozz..
Meni se to nije desilo, jer svaku ribu vraćam u vodu u najkraćem vremenu, vani je max 5 min, uz konstantno polivanje vodom, brzinsko slikanje i buć nazad u vodu
Last edited by crniigor on 10 Oct 2013, 16:12, edited 2 times in total.
Image Image & Image

Post Reply

Return to “Forumska kafana”