BiH ribolov – Carp kup

Na jezeru Smoluća održan je BiH ribolov carp cup u organizaciji istoimenog portala.
Takmičenje je trajalo 48h od Petka do Nedjelje (07.09-.09.09.12).
Naša ekipa je zauzela više nego zasluženo 2. mjesto..

Kompanjon i ja dobijamo poziv od našeg prijatelja Scorpa da učestvujemo na kup-u, naravno odmah smo prihvatili poziv i prijavili ekipu.
Nakon nekog vremena, čujem se sa Borisom i tako mu kažem da sam prijavio ekipu za takmičenje, a imam neki predosjećaj da bi mogli uzeti neku od medalja.
Kaže Boris, super, i ja sam sponzorirao neke nagrade za takmičenje, a dolazim u Bosnu za pet dana i donosim vam Masterbih mix-eve da stvarno uzmete jednu od medalja, a tako to i bi.
Uslijedile su pripreme i u petak ujutro odlazak na meni veoma drago jezero, jezero Smoluća.
Učestvovalo je deset veoma jakih ekipe iz BiH i jedna ekipa iz Hrvatske.
Prvo smo izvlačili za redoslijed izvlačenja, a onda za pozicije.
Moram reći i ovo, prije nego smo krenuli pale su prognoze, kompanjon kaže izvuć ćemo četvorku, a ja kažem dvojku i na kraju bi stvarno četvorka.
Uslijedio je odlazak na pozicije, rasklapanje i na sudijski znak, početak.
Nakon pola sata dobijamo prvu ribu, pa drugu i treću, a prema sudijskim informacijama niko se još nije upisao, tj. trenutno smo prvi sa nekih 16kg i tako smo se smjenjivali sa ekipom EB za prvo ili drugo mjesto sve do subote naveče kada oni dobijaju nekoliko većih riba i prelaze na prvo mjesto.
Lovili smo na veoma teškoj poziciji punoj zapinjača, potopljene šume, panjeva, kako na drugoj strani tako i pred našom obalom, a u jednom trenutku gubimo 13 riba zaredom.
Katastrofa, gubimo nadu, strpljenje, režimo, vežemo sisteme, prezabacujemo, al se ne predajemo.
Nakon toga slijedi serija od 6 riba koje smo uspjeli izvući vani, eh sad je malo drugačija priča, malo smo odahnuli.
Bukvalno smo morali sjediti ispred štapova i kada zasvira, bježi nazad i čupaj ga van, nažalost, ali ta pozicija zahtjeva tako inače sve ribe završavaju u granju, sve kao jedna znaju putanju-pravac granje.
Moram reći da smo u vodi ostavili sigurno nekih 35 sistema (olova, udica, clipova).
Na Masterbih Green Monster smo imali 20-tak uzimanja, a ostalo na Premium Fish Mix.
Fish i Monster su jednako dobro radile i danju i noću, a po nepisanom pravilu na Green Monster su dolazile dosta veće ribe.
Osvojili smo više nego zasluženo 2. mjesto, s obzirom da smo izgubili 18 riba koje bi nas odvele daleko na 1. mjesto, al eto…
Uslijedilo je proglašenje pobjednika, podjela zahvalnica, medalja, nagrada i nakon toga lagano opuštanje uz zajednički ručak i piće.

Do sljedećeg javljanja pozdrav i bistro.
Haris i Ajdin.

Evo i par slika:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker