Fish Extract Powder

Fish Extract Powder

Masterbih Fish Extract Powder je cisti riblji ekstrakt sa cak 97% proteinske vrijednosti i 100% topivosti.

Izuzetno snazan praskasti ekstrakt sa prodornim mirisom vise vrsta riba.
Za ovaj proizvod se moze reci da spada u esencijalne aminokiselinske bombe jer je mnogo vise od ekstrakta, a pokrenut ce hranjenje kod riba cak i u najhladnijoj vodi.
Topljenjem i otvaranjem vaseg mamca, boila ce ispustati veoma ukusne hranjive i lako probavljive signale koji se topivoscu pretvaraju u cistu tekucu hranu sto je pravi magnet za sarane.

Karakteristike:

  • Fini prah sivo-smedjkaste boje
  • Veoma snazan okus ribe
  • Izrazen miris riba
  • Aminokiselinska bomba
  • Proteinska vrijednost 97%
  • Topivost 100%

Sastav:
Sastav ovog visokokvalitetnog proizvoda je iz nekoliko hidroliziranih ekstrakata riba i topivih proteina, a to su: Bijela riba, Tuna, Sardina, Incuni, Haringa i Skusa.
Proizvod je izradjen od kombinacije vrlo atraktivnih koncentriranih hidroliziranih ekstrakata i proteina koji su dobijeni enzimatskim tretiranjem, tj. enzimskom hidrolizom koja je naj slicnija prirodnom procesu probave te osigurava najucinkovitiju razgradnju proteina na aminokiseline.
Da ne bude zabune, ovo nije pred probavljeno riblje brasno vec visokokoncentrirani riblji ekstrakt.
Masterbih Fish Extract Powder se moze nazvati “pred probavljenim ekstraktom riba” koji je mnogo snazniji proizvod pa treba obratiti paznju na doziranje jer ce vam mirisom nadjacati svaku aromu i druge komponente u miksu.

Procentualni sastav vrste riba:
White Fish min. 15%
Tuna min. 24%
Sardine min. 16%
Anchovy min. 13%
Herring min. 23%
Mackerel min. 9%

Doziranje:
Ovdje se radi o potpuno prirodnom proizvodu i nema ogranicenja po pitanju doziranja, prostije receno, dozirate ga onoliko koliko si mozete priustiti, a sve sto ga vise dozirate – privlacnost je veca.
Medjutim..
Preporucena doza je: 20-50g na 1kg miksa

Ukoliko izradjujete lovni mamac ili pak ne zelite upotrebljavati arome, onda Masterbih Fish Extract Powder mozete koristiti kao glavni atraktor do 100g na 1kg miksa.
Ovaj riblji ekstrakt se odlicno kombinuje u sve tipove mamaca (voce-riba, krem-riba, morski plodovi itd.), a najbolje rezultate ce svakako dati u ribljim i mesnim miksevima.
Fish Extract Powder je upotrebljiv tijekom cijele godine jer je proizvod enzimski tretiran i pred probavljen (Pre-Digested), a topivost mu je 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker