Masterbih CLO (Sluis equivalent) Birdfood

Masterbih CLO birdfood

Bogata neutralna mjesavina pticije hrane sa dodatkom ulja jetre bakalara (Cod Liver Oil) po kojem je sastojak i dobio ime u skracenici CLO.

Ova komponenta je jedna od poznatijih u izradi mamaca po svojoj atraktivnosti i privlacnosti jer se sastoji od vrhunskih pticijih hrana, orasastih plodova i sjemenki koje sadrze sve esencijalne omega-3 masne kiseline.
Pored svojih nutritivnih i privlacnih sastojaka Masterbih C.L.O. poboljsava vezivanje mamca, daje boilama finu strukturu i hrskavost.
CLO birdfood ima vise razlicitih granulacija koje se bolje i efikasnije mijesaju sa ostalim komponentama u vasem miksu, a bogat je izvor i prirodnih secera.
Finalna struktura u vasem mamcu ce biti idealna za curenje svih atraktora, a sam CLO ce svojim mirisima i nutritivnim cesticama doprinjeti vecoj atraktivnosti.
Kombinacija hrana za ptice, biskviti, sjemenke, mljeveni orasasti plodovi i masti uvelike doprinose efikasnosti bilo kojeg mamca za Sarana jer ovaj sastojak pored atraktivnosti omogucava da se sadrzaj proteina u mamcu bolje iskoristi.

Karakteristike proizvoda:

  • Neutralne boje, vise razlicitih granulacija i sjemenki sa blagim slatkim mirisom
  • Suptilan, konzistentan okus i bogata aroma pticijih hrana
  • Mnostvo sjemenki – pticijih hrana, mikronizovane zitarice, mljeveni orasasti plodovi, jajcani biskviti i ulje jetre bakalara
  • Upotrebljiv sastojak u svim vrstama mikseva i tijekom cijele godine
  • Visok izvor lako svarljive energije koja balansira proteine ​​u ishrani
  • Poboljsava rolanje mamaca

Nutritivne vrijednosti:
Proteini: 15%
Masti: 11%
Skrob: 50%

Preporuka za doziranje:
Preporucena doza je 15-20%, a mozete ici i do 30% (300g na 1kg baznog miksa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker