Bait Compressor

Masterbih Bait Compressor je jedan vrlo koristan alat za izradu kompresa bez upotrebe PVA materijala sto ribolovcu pravi veliku ustedu i otvara nove mogucnosti prezentacije mamca.

Ovaj alat nije inovacija vec usavrsena verzija prethodnih iz drvne i ribolovacke industrije koje su imale dosta mana, bar za upotrebu u ribolovu.
Uzeli smo u obzir i razmatranje sve ove propuste te u zadnje 2 godine uz izradu prototipa i testiranje uspjeli napraviti odlican proizvod te ga ponuditi na trzistu.
Mnoge kolege se pitaju otkud uopste ideja za ovakvim i slicnim alatima jer ih postoji vise vrsta na trzistu.
Ukratko, sve je krenulo od prese za ogrevni briket, a onda nakon pojavljivanja dlake u saranskom ribolovu, ribolovacka industrija pusta u prodaju pelete sa rupom.
Nakon toga se pojavljuju presovane tablete sa rupom, kako saranske tako i one za lov Tolstolobika, tj. Tehnoplankton tablete.
Ribolovci ubrzo pocinju sa izradom metalnih alata za pravljenje tableta sa rupom.
Nakon toga vise ribolovackih firmi konstruise plasticne prese, ali sve one unazad imaju poneku manu.
Prva plasticna presa je bila sa navojem koja uzima dugo vremena dok se izradi sama kompresa.
Takodje jedna od mana takvih alata je promjer finalno presovane hrane koje nije moguce zabaciti na vece udaljenosti, a dosta od njih se i raspadnu prilikom malo jaceg zamaha sto uzrokuje presirok otvor unutar komprese kroz koji prolazi najlon.
Jedna firma je cak izdradila i presu sa kanalom kroz koji je moguce umetnuti najlon bez da se provlaci sistem kroz otvor, ali takvo nesto se nije pokazalo dobrim jer su komprese cesto spadale sa sistema ili prouzrokovale petljanje prilikom pada u vodu.
Takve komprese su se morale koristiti na osnovnom najlonu iznad olova jer iste nije bilo moguce staviti na sistem iznad udice zbog gore navedenih mana.
U zadnjih par godina se pojavilo dosta toga zanimljivog na prvi pogled, ali kao i sto smo naveli sve je to sa sobom nosilo i mnogo mana koje su se pokazale kasnije tokom upotrebe.
Jedna engleska firma je prije par godina izradila naj slicniju presu nasoj, ali je imala problem sto prilikom presovanja nije imala dovoljan otvor za oslobadjanje zraka i finalne komprese nisu uvijek ispadale idealne, pogotovo ako je smjesa bila nesto vlaznija sto je kod Masterbih prese idealno rijeseno sa nesto vecim razmakom klipa od zidova alata.
Drugo, usko postavljen klip brzo trosi zidove alata za razliku od nase komprese koja radi dugorocno i besprijekorno.
Jedan takodje vazan podatak je i to da Masterbih Bait Compressor kosta upola manje nego drugi slicni alati!

Nacin upotrebe:
Alat napunite, donju stranu drzite rukama ili spustite na stol.
Zatvorite sa gornje strane sa klipom i gurnite, a zatim pustite donji dio i gornji klip ce izbaciti gotovu kompresu. Gotovo!
Sa ovim alatom mozete kompresovati skoro sve, od praskaste primame do zitarica, mrvljenih boila, peleta itd.
Dodatkom Masterbih Special Groundbait Glue u smjesu mozete i do 12 puta ojacati vase komprese na licu mjesta ukoliko lovite na ekstremnim daljinama.
Takodje komprese mozete izraditi kod kuce te ih malo zagrijati u mikroovalnoj pecnici i tako ocvrsnuti radi duzeg vremena raspadanja pod vodom, ali isto tako ih mozete i zalediti.
Sa ovim alatom mozete formirati i mamce koje cete skuhati poput boila.
Mogucnosti je bezbroj, a samo u jednoj minuti mozete izraditi na desetke stick-ova.
Precnik izradjene komprese je 20mm.

Masterbih-Bait-Compressor

Ove komprese mozete koristiti u Saranskom ribolovu gdje je naj zastupljenija kod lova na dnu, a sve vise je kolege koriste i u lovu Zig-Rigom u srednjim i povrsinskim slojevima vode.
U roku od 2-3 minute kompresa nestaje, a u vodi samo ostaje hranjivi oblak koji privlaci ribu ka vasem mamcu.
Slicno nesto koriste i kolege u ribolovu na plovak, tj. kompresu postave iznad i ona lagano oslobadja primamu koja se spusta na dno preko vaseg mamca.
Kombinacija je bezbroj, a na vama je da ovaj alat prilagodite vasoj tehnici ribolova.

Masterbih Bait Compressor je alat koji vrijedi svaku ulozenu paru!

2 Responses to Bait Compressor

  1. Alek says:

    Stvarno dobra i korisna stvar!

  2. Danijel says:

    Obavezan u svakom ribolovu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker