Halibut

Masterbih – Halibut  Pellets  su riblji peleti koji rade na strani ribolovca te dugo vremena salju signal sa hranilista kako bi sto prije privuklo, a zatim dugo zadrzalo ribu.
Halibut pelete su idealne u ljeto i jesen kad im ribe ne mogu odoljeti, a imamo dva promjera u ponudi 4mm i 10mm.
Ove pelete su napravljene posebnom novom metodom kako bi u ionako kvalitetnim sastojcima sacuvali jos veci procenat hranjivih i atraktivnih sastojaka.
Masterbih Halibut pelete su kao sto i samo ime kaze radjene na bazi ribljeg brasna, ribljeg ekstrakta, hidroliziranog ribljeg proteina, krvnog brasna te krvne plazme koja je mnogo bitna u ovoj kombinaciji i daje jedan potpuno novi smek koji riba obozava.


Izuzetno kvalitetne pelete za sve vode i nemoguce misije koje ubrzo postaju lijepa uspomena sa krasnim ulovima.
Optimalna doza cistog ribljeg ulja, Halibut ulja, vrhunski atraktanti, minerali, vitamini, aminokiseline te druge hranjive supstance sto obicne pelete zasigurno nemaju!
Velika je razlika u peletama za tovljenje i hranjenje ribe.
Nase pelete su namijenjene za ribolov i imaju dvostruku ucinkovitost.
Pelete za hranjenje ribe na ribnjacima privuku ribu, ali kasnije dosta toga urade da slabo prodjete u ribolovu, dok sve nase pelete brzo privuku ribu i dugo je zadrzavaju na hranilistu te ribolov postaje dinamicniji i zanimljiviji.
Ove pelete pored sarana obozavaju i druge vrste riba poput soma, mrene itd.
U veoma kratkom vremenu kroz vodu se siri vizuelni i hranjivi signal kojem saran ne moze odoljeti.
Pelet se nakon izvjesnog vremena rastvori i pravi tepih na dnu te dodatno svojim cesticama muti vodu i siri se u svim slojevima kako bi ga riba brzo locirala.
Vise tecnih stimulansa i hranjivih sastojaka doprinosi sirenju u 3 sloja, na dnu, srednji dio vode i tik uz povrsinu pa samim tim pokrivate sve moguce pozicije na kojim bi se riba mogla naci i saljete joj jasan signal da krene u potragu.
Svojim otapanjem mute vodu pomijesanu sa raznim stimulansima te istodobno smanjuju vidljivost, kad riba udje u te zamucene oblake pune cestica hrane ona izbezumljeno trazi zalogaj, ali ne moze da ga pronadje, tek po koju mrvicu granulacije peleta koja u njoj budi jos vecu glad.
Takav izbezumljen saran postaje frustriran i nervozno trazi zalogaj pa pritom izgubi svoj prirodno urodjeni oprez, a upravo tu je nasa sansa da ga prevarimo, pa cak i one “navodno” neuhvatljive!

Halibut-Pellets-Masterbih
Ocjene testera 0-5:
Dugorocna kampanja: 5
Kratkorocna kampanja: 5
Proljece: 4
Ljeto: 5
Jesen: 5
Zima: 3

2 Responses to Halibut

  1. Danko says:

    Probao sam ove pelete halibut i iznenadio se koliko sam riba ulovio na mjestima gdje ranije nisam nikad imao ni bip.
    Svaka cast za ovo.

  2. Senad says:

    Koristio sam ove pelete kad sam pecao soma na vase boile za soma, kombinacija je savrsena i som nemoze odoljeti ovim mirisima, i kad nije zainteresovan za hranjenje on se pokrene. Toplo preporucam svima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker