PRO-Master Method Pellets Fish Complex

Method Pellets Fish Complex

Fish Complex su visoko proteinske mikro pelete kreirane za method feeder tehniku precnika 2mm.

Kombinacija ribljih i mesnih sastojaka u ovim peletima nude kompletnu hranu izuzetno bogatu visokokvalitetnim proteinima.
Ovi mikro peleti promjera 2mm su namijenjni za ribolov feeder/ method tehnikom ili kao dodatak primami, ali su takodje izuzetno efektivne pri upotrebi u PVA stikovima za Saranski ribolov.
Masterbih Fish Complex method pellets je prije upotrebe potrebno nakvasiti ili potopiti u posudu sa vodom, a zatim ih procijediti i ostaviti 5-10 minuta nakon cega su spremne za upotrebu.
Tj. nakon pripreme postaju dovoljno ljepljive za vase kalupe i hranilice, a mozete ih i suhe dodavati u hranilice sa drugim peletima ili hranama, puniti pva stikove, prackati na spot, kombinovati sa partiklom itd.
Masterbih Fish Complex pelete se tope malo sporije od ostalih sastojaka za prihranu, i samim time budu sacuvane za vece ribe koje dolaze na spot.
Ove mikro pelete privlace i zadrzavaju ribu, a upotrebljive su na rijekama, jezerima i kanalima.

Priprema peleta 500g:

 1. Method/Feeder
  U posudu uliti oko 500ml tekucine/vode i dodati 500g peleta te dobro izmijesati, a zatim ih procijediti i ostaviti 5-10 minuta nakon cega su spremne za upotrebu.
  Ovako spremljeni peleti su idealni za kalupe i method tehniku.
  Tokom pecanja po potrebi mozete jos navlaziti pelete jer su najljepljivije kad im je povrsina blago vlazna.
 2. Univerzalno
  U posudu uliti oko 150-200ml tekucine/vode i dodati 500g peleta te dobro izmijesati pa sacekati 10-12 minuta da peleti upiju tekucinu.
  Ovako spremljeni peleti blago nabubre i imaju veliku ljepljivost pa su idealni za formiranje cvrstih kugla, stiskanje na hranilice za brzo protocne vode / rijeke itd.

Sastav:
Sirovi proteini: 52%
Masti: 19%

Fish Complex pelete su izradjenje od sastojaka finije granulacije.
Prilikom izrade smo koristili vise vrsta mikronizovanih zitarica i sjemenki, a pojedine su u krupnijim granulatima tretirani termicki (parom) pa su naknadno prosuseni i samljeveni na vise sitnijih granulata.
Neke sastojke smo samo zagrijavali tijekom ekstrudiranja pa ih naknadno mljeli da dobijemo lakse komponente i u finalu kombinovani lagano tonuci pelet.
Miks sadrzi i LT Fish Meal, Pre-digested Halibut Fish Meal, Pure Shrimp Meal, Blood Plasma, Hydrolyzed Poultry Protein, Hydrolyzed Meat Protein, Biljni hidrolizati, Hydrolyzed yeast (Pro-Biotic), Izolat Soje, Liquid Krill Hydrolysat, Halibut Oil i Fish Oil Complex.
Kompletna smjesa sadrzi i nas tekuci Masterbih S-Amino Seafood kako bi sve dodatno obogatili aminokiselinama, a slag na tortu je Masterbih praskasti Betain.

Promjer: Ø 2mm
Pakiranje: 1kg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker