Bloodworm

Masterbih – Bloodoworm pellets 4mm su peleti od krvni crvi.
Prirodni sastojci, cisti ekstrakt krvnog crva, hidrolizirani protein crvica, krvna plazma, mala doza ess. ulja i odmascene komponente tvore ovaj nevjerovatno brzi pelet cak i u hladnoj vodi, a u svako doba godine je nezamjenljiv ribolovcima koji koriste stick miks ili pune pva vrecice.
Nevjerovatna instant reakcija, pogotovo ako nemate mnogo vremena za provesti u ribolovu.


Ovaj pelet je radnjen sa smanjenom dozom ulja kako bi postigao sto brzu reakciju – ucinak te mu je umjesto obicnog dodata mala doza esencijalnog ulja.
Ribe prirodno nalaze krvne crve i redovno se hrane s njima te ih jedu u neogranicenim kolicinama.
Prilikom pada u vodu, ovaj pelet djeluje odma nakon samo 2-3 minute.
U veoma kratkom vremenu kroz vodu se siri vizuelni i hranjivi signal kojem saran ne moze odoljeti.
Pelet se nakon izvjesnog vremena rastvori i pravi tepih na dnu te dodatno svojim cesticama muti vodu i siri se u svim slojevima kako bi ga riba brzo locirala.
Vise tecnih stimulansa i hranjivih sastojaka doprinosi sirenju u 3 sloja, na dnu, srednji dio vode i tik uz povrsinu pa samim tim pokrivate sve moguce pozicije na kojim bi se riba mogla naci i saljete joj jasan signal da krene u potragu.
Svojim otapanjem mute vodu pomijesanu sa raznim stimulansima te istodobno smanjuju vidljivost, a kad riba udje u te zamucene oblake pune cestica hrane ona izbezumljeno trazi zalogaj, ali ne moze da ga pronadje, tek po koju mrvicu granulacije peleta koja u njoj budi jos vecu glad.
Takav izbezumljen saran postaje frustriran i nervozno trazi zalogaj pa pritom izgubi svoj prirodno urodjeni oprez, a upravo tu je nasa sansa da pokupi mamac!

masterbih-bloodworm-pellets

Ocjene testera 0-5:
Dugorocna kampanja: 5
Kratkorocna kampanja: 5
Proljece: 5
Ljeto: 5
Jesen: 5
Zima: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker