Pro-Master Method Sweet Mix

Method sweet

Masterbih Pro-Master Method Sweet Mix je slatka primama visokog ranga u koju smo implementirali najbolje sastojke sa UP-Down efektom.
Kombinacija ovog bogatog miksa će garantovano zadovoljiti potrebe vrhunskih takmičara, ali i svih zahtjevnijih rekreativaca koji teže vrhunskim rezultatima.

Masterbih Pro-Master Method Sweet je strašno visoke kvalitete i može se reći da nije za svaki dan, već za natjecanja/takmičenja ili izuzetno važne rekreativne ribolove kad je potrebno izvući maksimum!
Prvo što ćete primjetiti je da je ovo hrana sa dosta većih komadića i partikla, ali nemojte da vas to plaši.
Veći komadići su pahiljice i puferi dobijeni ekstrudacijom, termičkom obradom putem pare pa zatim zapečenih zrnevlja kukuruza, tajgera i kikirikija sa praškastom ovojnicom od fermentiranog “Milky B” boostera.
Ovi puferi su dobijeni od jako sitne granulacije brašana, a onda smo ih napuhali u veće komadiće da budu lakši od ostatka čestica – oni ribe ne mogu prehraniti već samo razjariti da počnu još luđe gristi.
U hrani je mnoštvo sjemenki (čitavih, mljevenih i lomljenih), a ističe se mega veliko zrnevlje konoplje, prepečene žitarice, micro pelete, sitniji komadići fluo čestica, i više mikronizovanih sastojaka koje smo spremili naj modernijom Micro-Ext tehnologijom.
Pro-Master Method Sweet je intenzivnijeg mirisa od svih iz našeg programa, a u miksu koristimo tajnu kombinaciju začina, slatkog stimulatora, dva orašasta ekstrakta i Fermentirani Milky B powder.

PRO-Master Sweet Method Mix


Nekoliko sastojaka vam na žalost ne možemo ni spomenuti jer su veoma važni u ovoj kompletnoj kombinaciji.
Sigurni smo da na tržistu nema bogatije hrane od ove jer se prilikom izrade nije štedjelo ni centa već je ona dizajnirana da bude što bolja i učinkovitija u ribolovu!
Ova kombinacija slatkog miksa, odnosno bogatog izvora hrane koji sadrži sve esencijalne amino kiseline uz dodatak vrsnih atraktora, aktivatora i stimulatora apetita će brzo privući ribu, podstaknuti je na agresivno hranjenje, ali i dugo zadržati na vašem odabranom ribolovnom mjestu.
Boja miksa je izrazito žuta, velike ljepljivosti, a brzina otapanja pod vodom je Medium-Fast / Srednje-Brzo što se najboljim pokazalo u feeder method tehnici ribolova.
Ova hrana sadrži kristalizirani explosiv oxygen koji smo dodali unutar 20% pufera te ćete tako sa Pro-Master Method Sweet imati i “UP-Down efekat”.
Up-Down se neće aktivirati u hranilici već je potrebno da ostoji pod vodom 3-5 minuta kako bi voda prošla do centra granulata.
Naime, kad se pufer baš dobro navlaži pod vodom, za ca. 3-5 minuta on će aktivirati oksigen koji će lagano ispaliti tu česticu iz hrane te tako stvoriti oblak drugih čestica sa vaše hranilice, a taj pufer će nastaviti dalje lagano isplivavati ka površini.
Nakon 40-ak sekundi će se ponovno, ali još laganije krenuti spuštati nazad jer će biti previše natopljen vodom i bez oksigena, a tako će ujedno spuštati i ribu do vaše udice na dnu ostavljajući trag hranjivih čestica za sobom kroz sve slojeve vode.
Ovaj efekat je moguć do nekih dubina od maksimalno 6-7 metara dubine jer sve preko te dubine pufer ne može da ide iznad do površine već se tu zaustavlja i polako vraća nazad.
Razlog toga je što nismo dodali veliku kolicinu explosiv oxygen jer bi tako brzo razvalili hranu na dnu, a pufer bi prebrzo otišao prema površini i tamo plutao – što nije najbolja varijanta.

TIP:
Ukoliko ekstremno stisnete hranu u kalup ili na hranilicu, ovaj UP-Down efekat ćete znatno umanjiti jer ćete stiskom i drobljenjem površinskog sloja pufera iste slijepiti i zalijepiti pa će njegova aktivnost biti umanjena za 80-90%.
Kombinacija sa ovom hranom je milion pa vam predlažem da se igrate i uživate, a upotrebljiva je i u čistom saranskom ribolovu – zamislite samo kakve sve kombinacije možete raditi sa zig-rig, pva stikovima itd.
Prostije rečeno, miks pored punjenja u hranilice možete koristiti i za izradu kompresa te pva štapića u klasičnom šaranskom ribolovu gdje se pokazao vrhunskim.

Napomena: Ukoliko miks koristite na tekućima vodama npr. rijekama, preporučujemo da hranu nešto više navlažite i jače stiskate u kalup ili na hranilicu kako bi deaktivirali Up-Down efekat iz pufera koji ponekad može igrati protiv vas na tekućoj vodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eXTReMe Tracker